Monday 30 March 2020

Covid-19: Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος;


Πολλοί έχουν παρομοιάσει τις τελευταίες ημέρες με κατάσταση πολέμου όπου ο εχθρός είναι αόρατος – κορωνοϊός γαρ – και όπου η άμυνα έχει λάβει τη μορφή σχεδόν στρατιωτικού νόμου με απαγόρευση κυκλοφορίας, κλείσιμο συνόρων και εγκλεισμό στο σπίτι σε πολλές χώρες του κόσμου. Κατά τη στιγμή της συγγραφής υπολογίζεται ότι ο μισός πληθυσμός του πλανήτη τελεί υπό καραντίνα. Είναι σαφές ότι, όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά ολόκληρος ο πλανήτης ζει στιγμές άνευ προηγουμένου καθώς είναι η πρώτη φορά που πολλές χώρες του κόσμου δρουν τόσο συντονισμένα για την αντιμετώπιση μιας ασθένειας που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) ονόμασε Covid-19 στις 11 Φεβρουαρίου 2020 και που χαρακτήρισε ως πανδημία έναν μήνα αργότερα, στις 11 Μαρτίου 2020. Είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά στην ιστορία, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., που πανδημία προκαλείται από έναν κορωνοϊό, το πρώτο επίσημο περιστατικό του οποίου αναφέρθηκε στην Κίνα, στην πόλη Γουάν, στις 31 Δεκεμβρίου 2019. Τι έχει να μας πει, λοιπόν, η αστρολογία του πράγματος; Ποιοι είναι οι πιο άμεσα σχετιζόμενοι αστρολογικοί δείκτες; Τι νόημα μπορούμε να βγάλουμε από αυτούς και πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η κατάσταση στο μέλλον; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο παρόν άρθρο παραπέμποντας αστρολογικά στους δύο παγκόσμιους πολέμους και την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους αλλά ακόμα και στη Γαλλική Επανάσταση μεταξύ άλλων!

Δεδομένου του ότι η ασθένεια χτυπάει το αναπνευστικό σύστημα και του ότι αυτό που κυρίως έχει πληγεί το τελευταίο διάστημα είναι η δυνατότητα της ελεύθερης μετακίνησης, είναι ξεκάθαρο ότι ο πιο σχετικός αστρολογικός δείκτης είναι ο Ερμής, ο πλανήτης της επικοινωνίας και της μετακίνησης, που μέσα από τη διακυβέρνηση των Διδύμων σχετίζεται άμεσα με τα χέρια και τους πνεύμονες. Αν υπάρχει, λοιπόν, κάτι χαρακτηριστικό που συνέβη τους τελευταίους μήνες σε σχέση με τον Ερμή, πέραν της πρόσφατης αναδρομής του στο ζώδιο της αδυναμίας του, τους Ιχθύς (17/2-10/3/2020), είναι η έκλειψη ή διάβασή του (transit) μπροστά από τον ηλιακό δίσκο στις 11/11/2019 – προσέξτε τη διπλή επανάληψη του αριθμού 11, ο οποίος φιγουράρει στις δύο κρίσιμες ημερομηνίες που αναφέραμε παραπάνω (11/2 και 11/3). Σημειωτέο ότι εκλείψεις του Ερμή συμβαίνουν 13 ή 14 φορές ανά αιώνα: οι τρεις πρώτες του 21ου αιώνα συνέβησαν στις 7 Μαΐου 2003, στις 8 Νοεμβρίου 2006 και στις 9 Μαΐου 2016 ενώ η επόμενη θα συμβεί στις 13 Νοεμβρίου 2032!


Εκλείψεις Ερμή: Ένα σπάνιο φαινόμενο

Οι εκλείψεις του Ερμή μπορούν να συνδεθούν με σοβαρές ελλείψεις αλλά και σημαντικά κεφάλαια που ανοίγουν ή κλείνουν σε σχέση πάντα με θέματα Ερμή. Σε ψυχολογικό επίπεδο μπορούμε να μιλήσουμε για τον τρόπο που σκεπτόμαστε και επικοινωνούμε τις ιδέες μας, ενώ σε πιο κοσμικό επίπεδο μπορούμε να μιλήσουμε, μεταξύ άλλων, για τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και μεταφοράς, τα σχολεία, τις εμπορικές συναλλαγές αλλά ακόμα και για την υγεία, δεδομένης της διακυβέρνησης του ζωδίου της υγείας, της Παρθένου, από τον Ερμή.
Συχνά, μάλιστα, οι εκλείψεις Ερμή συνδέονται μεταξύ τους, ασχέτως του αν ανήκουν ή όχι στην ίδια σειρά εκλείψεων, σειρά παρόμοια με αυτή του κύκλου saros για τις ηλιακές και σεληνιακές εκλείψεις. Για παράδειγμα, η έκλειψη Ερμή που έγινε στις 9 Μαΐου 2016 συνέπεσε με την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον από τη θέση του ως δημάρχου του Λονδίνου, ο οποίος επανήλθε «δριμύτερος» με την τελευταία έκλειψη Ερμή καθώς αυτή συνέπεσε με τον προεκλογικό αγώνα στη Μεγάλη Βρετανία που οδήγησε σε επανεκλογή του Συντηρητικού Κόμματος και μαζί του Μπόρις Τζόνσον ως Πρωθυπουργού στις 12 Δεκεμβρίου 2019.
Άλλο παράδειγμα αποτελούν οι δύο πρώτες εκλείψεις Ερμή του 21ου αιώνα καθώς και οι δύο συνδέθηκαν με τον Σαντάμ Χουσεΐν. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη έκλειψη σηματοδότησε την πτώση του καθεστώτος του στο Ιράκ, μετά την εισβολή των ΗΠΑ και άλλων χωρών, η οποία εισβολή κράτησε από 26 Μαρτίου έως την 1η Μαΐου 2003, έως έξι μέρες δηλαδή πριν την έκλειψη. Στη συνέχεια, η δεύτερη έκλειψη σηματοδότησε την καταδίκη του Σαντάμ Χουσεΐν σε θάνατο στις 5 Νοεμβρίου 2006, μόλις τρεις ημέρες από την έκλειψη Ερμή! Διόλου τυχαία, η αστροχαρτογεωγραφία της πρώτης έκλειψης δείχνει τον Άρη να ανατέλλει και τον Δία να δύει στις ΗΠΑ ενώ τον Άρη να δύει και τον Δία να ανατέλλει στο Ιράκ. Πράγματι, η εισβολή ξεκίνησε (Άρης ανατέλλων) από τις ΗΠΑ με σκοπό την απελευθέρωση ενός εχθρικού κράτους (Δίας δύων), του Ιράκ, από τον θεωρούμενο δυνάστη του. Αν το δούμε ανάποδα, το Ιράκ δέχτηκε εισβολή από εχθρικό κράτος (Άρης δύων) με σκοπό την απελευθέρωση και την έλευση καλύτερων ημερών για τον ίδιο του τον λαό (Δίας ανατέλλων).
ACG Έκλειψης Ερμή 2003 – με κόκκινο σημειωμένες οι γραμμές ανατέλλοντος και δύοντος Άρη και Δία σε ΗΠΑ και Ιράκ
 

Στην αστροχαρτογεωγραφία της δεύτερης έκλειψης, βλέπουμε πια τον Δία να βρίσκεται στο ναδίρ μέσα από το Ιράκ επισφραγίζοντας την εσωτερική εγκαθίδρυση της ελευθερίας στη χώρα, μετά πια και την καταδίκη του Χουσεΐν.


 ACG Έκλειψης Ερμή 2006 – με κόκκινο σημειωμένο το σύμβολο Δία-IC η γραμμή του οποίου περνάει κάθετα μέσα από το Ιράκ

Σύνδεση εκλείψεων Ερμή 2003 και 2019: SARS-CoV-1 και SARS-CoV-2!
Πιο κοντά στο θέμα που μας απασχολεί, αυτό της ασθένειας Covid-19, η έκλειψη Ερμή που έγινε στις 7 Μαΐου 2003 συνδέθηκε με το κλείσιμο των σχολείων του Πεκίνου για δύο εβδομάδες λόγω της πρώτης εμφάνισης του ΣΟΑΣ (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο), γνωστού και με το αγγλικό αρκτικόλεξο SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome). Το σύνδρομο αυτό ήταν ιογενής νόσος που προκλήθηκε από κορωνοϊό στον οποίο δόθηκε το όνομα SARS-CoV ή SARS-CoV-1. Η αστροχαρτογεωγραφία της έκλειψης αποκαλύπτει ότι ο Κρόνος, που τότε βρισκόταν στους Διδύμους, ζώδιο Ερμή που σχετίζεται άμεσα με τους πνεύμονες, μεσουρανούσε ακριβώς πάνω από την Κίνα, και μάλιστα τη νότια, εκεί κοντά όπου πρωτοεμφανίστηκε η νόσος και όπου υπήρξαν και τα περισσότερα κρούσματα από άποψη αριθμητική. Η γραμμή του μεσουρανούντος Κρόνου περνούσε, επίσης, μέσα από την Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία, όπου σημειώθηκαν τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.. 


 ACG Έκλειψης Ερμή 2003 – με κόκκινο σημειωμένη η γραμμή του Κρόνου που μεσουρανεί μέσα από την Κίνα

Υπάρχει, λοιπόν, άμεση σύνδεση μεταξύ της έκλειψης Ερμή του Μαΐου 2003 με αυτή του Νοεμβρίου 2019 δεδομένου ότι τώρα έχουμε την εμφάνιση ενός εξελιγμένου κορωνοϊού, που ονομάστηκε SARS CoV-2! Η αστροχαρτογεωγραφία της πρόσφατης έκλειψης Ερμή δείχνει περίτρανα αυτή την άμεση σύνδεση: ο Άρης βρίσκεται στο ναδίρ μέσα από την Κίνα, μιλώντας για μια ενδογενή «προσβολή» που θύμιζε άμεσα το «κακό» που τους είχε συμβεί το 2003, εφόσον η γραμμή του Άρη στο ναδίρ της έκλειψης του 2019 και η γραμμή του Κρόνου στο μεσουράνημα της έκλειψης του 2003 ουσιαστικά ταυτίζονται καθώς διανύουν και οι δύο τον 103ο ανατολικό μεσημβρινό!


Εξάπλωση Covid-19 και πιθανές συνέπειες βάσει αστοχαρτογεωγραφίας
Στην πρόσφατη έκλειψη Ερμή του 2019 «φιγουράρουν» μέσα από την Κίνα τόσο η Σελήνη όσο και ο Ουρανός αφού μεσουρανούν στα ανατολικά της χώρας, σε σύνοδο μεταξύ τους στον Ταύρο. Αυτή η σύνοδος μιλάει για την ξαφνική αφύπνιση του παρελθόντος (του 2003) που, λόγω Ταύρου, δεν επέτρεψε τα χειρότερα. Πιο συγκεκριμένα, η πόλη Γουάν όπου κατεγράφη το πρώτο περιστατικό βρίσκεται ακριβώς στο μέσον των γραμμών μεσουρανήματος Σελήνης και Ουρανού, όπως βλέπετε και στο παρακάτω σχήμα. Και όχι μόνο αυτό: ελαφρώς βορειότερα της πόλης περνάνε τα παρανατέλλοντα του ανατέλλοντος Κρόνου με Ουρανό στο ναδίρ, από τη μία, και του ανατέλλοντος Πλούτωνα με Σελήνη στο ναδίρ, από την άλλη. Διόλου τυχαία, λοιπόν, το «κακό» ξεκίνησε από εκεί προκαλώντας εσωτερική αναταραχή και αναστάτωση (Κρόνος ASC/Ουρανός IC) και οδηγώντας μαζί σε πολλά κρούσματα και θανάτους στην ίδια την πόλη κατά τα αρχικά στάδια εξάπλωσης της ασθένειας (Πλούτωνας ASC/Σελήνη IC). 


 ACG Έκλειψης Ερμή 2019 – με κόκκινο σημειωμένη η περιοχή γύρω από την πόλη Γουάν

Ξανά, η αστροχαρτογεωγραφία της έκλειψης Ερμή του περασμένου Νοεμβρίου δείχνει την Ελλάδα σαν να την έχει «γλιτώσει» με μόνη τη γραμμή δύοντος Ηλίου-Ερμή να περνάει από τη Δυτική Ελλάδα, μέσα ακριβώς από την Πάτρα όπου σημειώθηκε και ο πρώτος επιβεβαιωμένος θάνατος από Covid-19. Η αστροχαρτογεωγραφία δείχνει, επιπλέον, ότι τα «χειρότερα» αφορούν την περιοχή της γειτονικής Ιταλίας, όπου μεσουρανούν τόσο ο Κρόνος όσο και ο Πλούτωνας (σε σύνοδο μεταξύ τους στον Αιγόκερω). Μάλιστα, η γραμμή του Πλούτωνα περνάει ακριβώς μέσα από τη Βενετία και την πρωτεύουσα Ρώμη αλλά και μέσα από το Σαν Μαρίνο, το οποίο αυτή τη στιγμή κατέχει τη θλιβερή πρωτιά σε περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού με την Ιταλία να κατέχει τη δεύτερη θέση (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ). 


 ACG Έκλειψης Ερμή 2019 – με κόκκινο σημειωμένες οι περιοχές γύρω από το Μιλάνο, το Σαν Μαρίνο και την Πάτρα

Η περίπτωση της Ιταλίας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι μέσα από τον Βορρά της Ιταλίας, όπου παρατηρήθηκε η αστραπιαία εξάπλωση της ασθένειας, ανατέλλει μαζί και ο Ουρανός, φέρνοντας μαζί του το πρωτόγνωρο και, ενδεχομένως ακόμα, την πιθανότητα εθελούσιας απόσχισης της Ιταλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη μελλοντική στροφή της προς την Κίνα και τη Ρωσία όπου ο Ουρανός μεσουρανεί. Δείτε πώς στο παρακάτω σχήμα αστροχαρτογεωγραφίας η γραμμή του ανατέλλοντος Ουρανού συνεχίζει βορειοδυτικά περνώντας ακριβώς μέσα από την «καρδιά» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λέγοντας καρδιά δεν εννοούμε μόνο την πρωτεύουσα Βρυξέλλες, αλλά συνολικά τις έξι χώρες που υπέγραψαν τη συνθήκη της Ρώμης η οποία οδήγησε στην ίδρυση της τότε ΕΟΚ από 1/1/1958: Ιταλία, Γαλλία, Δυτική Γερμανία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο και Ολλανδία!


 ACG Έκλειψης Ερμή 2019 – με κόκκινο σημειωμένες οι περιοχές γύρω από το Στενό της Μάγχης, το Παρίσι και την Ανδόρρα καθώς και το σύμβολο του ανατέλλοντος Ουρανού

Ωστόσο, η εξάπλωση του Covid-19 αφορά άμεσα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες με μεγαλύτερο ποσοστό επικινδυνότητας τη Γαλλία και την Αγγλία καθώς ο Άρης δύει μέσα από τη Γαλλία, και μάλιστα μέσα από το Παρίσι, και ανατολικά του Λονδίνου στο στενό της Μάγχης. Εκεί μεσουρανεί ο Νότιος Δεσμός Σελήνης (Αιγόκερω), που κυβερνάται από τον Κρόνο, επιτείνοντας την επικινδυνότητα μέσα από την Αγγλία, τη Γαλλία και την Ισπανία, οι δύο τελευταίες από τις οποίες κατέχουν παγκοσμίως τις δύο πρώτες θέσεις επί του παρόντος σε αριθμό κρουσμάτων σε σοβαρή-κρίσιμη κατάσταση. Η ίδια γραμμή, άλλωστε, περνάει ακριβώς μέσα από την Ανδόρρα που αυτή τη στιγμή κατέχει την τέταρτη θέση παγκοσμίως σε περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Επιπλέον, το ότι μεσουρανεί ο Νότιος Δεσμός Σελήνης μέσα από αυτές τις χώρες θέτει σε άμεσο κίνδυνο «ρουφήγματος» των ανωτέρων τάξεων, έως και της ίδιας της κυβέρνησης. Ίσως δεν αποτελεί σύμπτωση ότι τόσο ο Πρίγκηπας Κάρολος όσο και ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό.
Στο «μάτι του κυκλώνα», όμως, είναι σαφώς και οι ΗΠΑ δεδομένου ότι μεσουρανεί ο Άρης μέσα από την Ουάσιγκτον και τις ανατολικές πολιτείες, όπως την πολιτεία της Νέας Υόρκης, της Πενσιλβανίας, της Βιρτζίνια και της Βόρειας Καρολίνας. Θα περίμενε, κανείς, περαιτέρω επιδείνωση με αύξηση των θανάτων στις περιοχές αυτές, αλλά και γενικότερη αύξηση των κρουσμάτων στις μεσοανατολικές πολιτείες δεδομένου του ανατέλλοντος Δία. Λόγω Δία η αύξηση αυτή μπορεί να οφείλεται στην καλλιέργεια μιας χαλαρής και αισιόδοξης στάσης, που περιέργως ή μη ενδέχεται να δράσει προστατευτικά για τον πληθυσμό. Αυτές οι μεσοανατολικές πολιτείες που μπορεί να γίνουν μάρτυρες μεγάλης εξάπλωσης της ασθένειας, χωρίς απαραίτητα να μετρήσουν πολλούς νεκρούς, είναι οι εξής: Λουιζιάνα, Μισισίπι, Τενεσί, Κεντάκι, Οχάιο και περιοχή των Μεγάλων Λιμνών.


ACG Έκλειψης Ερμή 2019 – με κόκκινο σημειωμένες οι περιοχές γύρω από την Ουάσιγκτον και τις Ανατολικές Πολιτείες

 
Έκλειψη Ερμή 2019, εκλείψεις 2020 και συνοδικός κύκλος Κρόνου-Πλούτωνα: Διακρατικοί πόλεμοι και οργανωμένο έγκλημα
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η έκλειψη Ερμή του περασμένου Νοεμβρίου έλαβε χώρα με τον Κρόνο να συγκλίνει σε σύνοδο με τον Πλούτωνα. Ο συνοδικός κύκλος Κρόνου-Πλούτωνα είναι ένας κύκλος που συνδέεται άμεσα με τους διακρατικούς πολέμους και το οργανωμένο έγκλημα: αναφέρουμε ως πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα α) την εκκίνηση του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου με σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα και β) τη διεξαγωγή της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης με αντίθεση Κρόνου-Πλούτωνα
 Η πρόσφατη έκλειψη Ερμή έχει «άρωμα» Κρόνου-Πλούτωνα τα συστατικά μέρη του οποίου θα αναλύσουμε παρακάτω. Η τελευταία σύνοδος, λοιπόν, Κρόνου-Πλούτωνα έγινε ακριβώς στις 12 Ιανουαρίου 2020 στις 22º Αιγόκερω, δύο μόλις ημέρες μετά τη σεληνιακή έκλειψη στις 20º Καρκίνου-Αιγόκερω, μια έκλειψη που μιλούσε για έλλειψη δομής και ασφάλειας και για την οποία γράφαμε ότι «ξαφνικές και ενδεχομένως βίαιες ή επικίνδυνες ενέργειες διαταράσσουν την υλική ασφάλεια πολλών ανθρώπων» (πατήστε εδώ για ολόκληρο το κείμενο).

Μαζί με τη σεληνιακή έκλειψη είχαμε ταυτόχρονα την ανώτερη σύνοδο Ηλίου-Ερμή, αυτή που αποτελούσε το αποκορύφωμα της κατώτερης συνόδου που είχε συμβεί κατά την έκλειψη Ερμή 11 Νοεμβρίου 2019. Επομένως, η πρόσφατη έκλειψη Ερμή συνδέεται άμεσα με την εποχή εκλείψεων Ηλίου και Σελήνης Δεκεμβρίου 2019-Ιανουαρίου 2020. Ήταν, άλλωστε, στις 31 Δεκεμβρίου 2019 που αναφέρθηκε στον Π.Ο.Υ. το πρώτο επίσημο περιστατικό του ιού στην πόλη Γουάν της Κίνας, πέντε μόλις ημέρες μετά την ηλιακή έκλειψη της 26ης Δεκεμβρίου για την οποία γράφαμε τότε (πατήστε εδώ για ολόκληρο το κείμενο):
«Οριστική αποκοπή από οτιδήποτε σάπιο ή άχρηστο – παρά τον συνοδό πόνο – αναγκαστικοί περιορισμοί, ριζική αναθεώρηση της σχέσης μας με προγόνους και το παρελθόν και βαθιά ικανότητα οργάνωσης, τάξης και στρατηγικής θα είναι ανάμεσα στις περαιτέρω προϋποθέσεις για επέκταση και ανάπτυξη».
Οι αναγκαστικοί περιορισμοί που έχουν επιφέρει τα έκτακτα μέτρα κατά του κορωνοϊού είναι ενδεικτικοί των τάσεων που χάρασσε εκείνη η ηλιακή έκλειψη του Δεκεμβρίου.
Εφόσον, λοιπόν, η πρόσφατη έκλειψη Ερμή συνδέεται άμεσα με την εποχή εκλείψεων Δεκεμβρίου 2019-Ιανουαρίου 2020, συνδέεται άμεσα και με τον κύκλο Κρόνου-Πλούτωνα που σηματοδότησε τους δύο παγκόσμιους πολέμους, διότι, όπως θα δείξουμε, η ηλιακή και σεληνιακή έκλειψη Δεκεμβρίου 2019-Ιανουαρίου 2020 ενεργοποιούν τις μοίρες των δύο κομβικών σημείων (σύνοδος και αντίθεση) εκείνου του κύκλου! Ο κύκλος ξεκινούσε με τρεις συνόδους στην περιοχή 0º-2º του Καρκίνου (4/10/1914, 1/11/1914 και 19/5/1915), κορυφωνόταν με τρεις αντιθέσεις στην περιοχή 19º-21º Καρκίνου/Αιγόκερω, (17/2/1931, 8/7/1931 και 13/12/1931) και έκλεινε μετά το πέρας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στις 13º Λέοντα (11/8/1947).
Η περιοχή του ζωδιακού (0º-2º Καρκίνου) όπου ξεκινούσε εκείνος ο κύκλος Κρόνου-Πλούτωνα ενεργοποιείται μέσω αντίθεσης από την ηλιακή έκλειψη της 26ης Δεκεμβρίου 2019 (4º Αιγόκερω), ενώ η περιοχή του ζωδιακού όπου κορυφωνόταν ο ίδιος κύκλος (19º-21º Καρκίνου/Αιγόκερω) ενεργοποιείται ακριβώς από τη σεληνιακή έκλειψη της 10ης Ιανουαρίου 2020 που έγινε στις 20º Καρκίνου-Αιγόκερω. Άλλωστε, και ο ίδιος ο χάρτης της έκλειψης του Ερμή (βλ. παρακάτω) ενεργοποιεί άμεσα τις ίδιες περιοχές του ζωδιακού, τόσο μέσω τετραγώνου από τον Χείρωνα στη 1º Κριού όσο και μέσω συνόδου από τον ίδιο τον Πλούτωνα στις 21º Αιγόκερω (ο οποίος μάλιστα βρίσκεται σε φάση αντίθεσης σε σχέση με τη θέση που είχε τότε).



 Χάρτης Έκλειψης Ερμή 2019 με συντεταγμένες Αθήνας

Επιπλέον, η επερχόμενη ηλιακή έκλειψη της 21ης Ιούνιου 2020 ενεργοποιεί μέσω συνόδου ακριβείας την απαρχή εκείνου του κύκλου Κρόνου-Πλούτωνα στις 0º Καρκίνου, κρίσιμη μοίρα του ζωδιακού που συνδέεται με την ίδια την ανθρωπότητα, όπως και όλες οι μηδενικές των παρορμητικών ζωδίων. Σαν να μην έφτανε αυτό, η επερχόμενη σεληνιακή έκλειψη της 5ης Ιουνίου 2020 που γίνεται στις 15º Διδύμων-Τοξότη ενεργοποιεί το σημείο κορύφωσης (αντίθεση) του κύκλου Κρόνου-Πλούτωνα που σηματοδότησε την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης. Η αντίθεση εκείνου του κύκλου είχε επαναληφθεί τρεις φορές στην περιοχή 12º-16º των Διδύμων-Τοξότη (5/8/2001, 2/11/2001 και 26/5/2002). Ξανά, ο ίδιος ο χάρτης της έκλειψης του Ερμή του περασμένου Νοεμβρίου ενεργοποιεί άμεσα την παραπάνω περιοχή του ζωδιακού μέσω της παρουσίας της Αφροδίτης στις 12º Τοξότη.
Παρατηρεί κανείς ότι η έκλειψη Ερμή Νοεμβρίου 2019 αλλά και τέσσερις από τις εκλείψεις Φώτων που συμβαίνουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020, ξεκινώντας από τις 26/12/2019, ενεργοποιούν άμεσα καταστάσεις που έχουν το άρωμα της διεθνούς καταστροφικότητας των δύο παγκοσμίων πολέμων καθώς και το άρωμα της επιβολής μέτρων ασφαλείας στις μετακινήσεις που ακολούθησαν την οργανωμένη επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Μήπως, λοιπόν, αυτή η έκλειψη Ερμή σηματοδοτεί τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτή τη φορά απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό, αυτόν του κορωνοϊού; Μήπως, όμως, η εμφάνιση του ιού δεν είναι τυχαία αλλά σκόπιμη, όπως σκόπιμη λέγεται ότι ήταν η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους που πολλοί έχουν παρομοιάσει με «ελεγχόμενη κατεδάφιση»; Άρα, μήπως όλο αυτό που ζούμε πρόκειται για ένα πανέξυπνα οργανωμένο έγκλημα; Μήπως τελικά ο παγκόσμιος εχθρός είναι ανώτερα κλιμάκια της κοινωνικής ιεραρχίας (Κρόνος-Πλούτωνας στον Αιγόκερω) που μέσω της επικινδυνότητας του ιού και της σχετικής τρομολαγνείας προσπαθούν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες οικονομικές και πολιτικές σκοπιμότητες;
 Χωρίς να θέλουμε να δώσουμε συγκεκριμένη απάντηση, καθώς αυτή θα σχετίζεται περισσότερο με την ιδεολογία μας παρά με την αστρολογία του πράγματος, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ζούμε εποχές παρόμοιες με αυτές πριν τη Γαλλική Επανάσταση του 1789. Ο λόγος είναι ότι ο Πλούτωνας βρισκόταν στον Υδροχόο, όπου και θα επανεισέλθει το 2023, για πρώτη φορά από τότε, για να παραμείνει έως το 2043. Η Γαλλική Επανάσταση σηματοδότησε το επίσημο τέλος του φεουδαρχισμού και την άνοδο της μεσαίας τάξης και του κεφαλαιοκρατικού συστήματος. Μήπως, λοιπόν, μέσα σε αυτά τα 12 χρόνια που μεσολαβούν μέχρι την επόμενη έκλειψη Ερμή (2032) συντελεστούν οι απαιτούμενες διεργασίες για να έρθει το σταδιακό τέλος του κεφαλαιοκρατικού συστήματος και μαζί η εμφάνιση ενός καινούργιου οικονομικού συστήματος; Υποστήριξη σε αυτή την υπόθεση παρέχει το γεγονός ότι τη χρονιά που έλαβε χώρα η Γαλλική Επανάσταση είχε παρατηρηθεί πάλι έκλειψη Ερμή (5/11/1789), η οποία μάλιστα ανήκε στην ίδια σειρά εκλείψεων με αυτή που ανήκει η πιο πρόσφατη του Νοεμβρίου 2019!

Πιθανή διάρκεια εξάπλωσης του κορωνοϊού και ισχύος των σχετικών μέτρων
   Ας επιστρέψουμε στο θέμα της ασθένειας Covid-19 για να δούμε την πιθανή διάρκεια της απειλής από τον κορωνοϊό βάσει των παραπάνω και βάσει του πλανητικού κύκλου Άρη-Ποσειδώνα, που σχετίζεται άμεσα με τις μολυσματικές ασθένειες. Η έκλειψη Ερμή 2019 πραγματοποιήθηκε με τον κύκλο Άρη-Ποσειδώνα σε φθίνουσα φάση, πράγμα που από μόνο του είναι ενθαρρυντικό για τη μειωμένη διάρκεια εξάπλωσης. Πιο συγκεκριμένα:
  • η αρχή του κύκλου (σύνοδος) έγινε 7/12/2018 στις 13º Ιχθύων, 
  • κορυφώθηκε με την αντίθεση Άρη-Ποσειδώνα 14/9/2019 στις 17º του άξονα Παρθένου-Ιχθύων 
  • και θα κλείσει 13/6/2020 στις 21º Ιχθύων μεταξύ των δύο εκλείψεων του Ιουνίου που ήδη αναφέραμε.
Οι μοίρες της αρχής και της κορύφωσης του παραπάνω κύκλου δεν είναι τυχαίες καθώς συνδέονται άμεσα με την πρόσφατη αναδρομή του Ερμή η οποία έβγαλε έντονα το θέμα στην επιφάνεια: ο Ερμής ξεκίνησε την αναδρομή του 17/2/2020 στη μοίρα της συνόδου Άρη-Ποσειδώνα (13º Ιχθύων) και ορθοδρόμησε 10/3/2020 μαζί με την Πανσέληνο που πραγματοποιούνταν μόλις δύο μοίρες μακριά (19º Παρθένου-Ιχθύων) από τις μοίρες της αντίθεσης Άρη-Ποσειδώνα. Η ίδια Πανσέληνος ενεργοποιούσε το κατιόν τετράγωνο του κύκλου Άρη-Ποσειδώνα που είχε γίνει 28 Ιανουαρίου 2020, από την οποία θέση (17º Τοξότη) ο Άρης είχε ήδη ενεργοποιήσει μαζί τη σεληνιακή έκλειψη της 5ης Ιουνίου 2020 (15º Διδύμων-Τοξότη). Έτσι, λοιπόν, διόλου τυχαία, με τον Άρη 30/1/2020 σε κρίσιμη μοίρα μεταβλητών και σε ζώδιο που σχετίζεται με την επέκταση και το εξωτερικό (17º Τοξότη) ο Π.Ο.Υ. ανακηρύσσει την εξάπλωση του ιού ως Έκτακτη Ανάγκη Διεθνούς Ενδιαφέροντος για τη Δημόσια Υγεία (Public Health Emergency of International Concern).
Θεωρητικά, λοιπόν, θα δίναμε ζωή στον ιό μέχρι τα μέσα Ιουνίου 2020, οπότε κλείνει ο τρέχων κύκλος Άρη-Ποσειδώνα, με πιθανότητα, όμως, επανεμφάνισής του μέσα στο φθινόπωρο λόγω της αναδρομής του Άρη από τις 10 Σεπτεμβρίου (28º Κριού) έως τις 14 Νοεμβρίου 2020 (15º Κριού) καθώς τότε ο Άρης θα βρίσκεται ταυτόχρονα σε φάση αντίθεσης με τη θέση (25º Ζυγού) που είχε στην έκλειψη Ερμή 2019.
Ο κύκλος του Άρη εδώ είναι πολύ σημαντικός διότι είναι χορηγός της έκλειψης Ερμή (στον Σκορπιό) και βρίσκεται μάλιστα σε κρίσιμη μοίρα παρορμητικών. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι στο ανιόν τετράγωνο του κύκλου του Άρη, 20 με 23 Μαρτίου 2020, πλησιάζοντας δηλαδή τις 25º Αιγόκερω σε σύνοδο με Δία-Πλούτωνα και ενεργοποιώντας προηγούμενη σεληνιακή έκλειψη (16/7/2019), είναι που άρχισαν να λαμβάνονται και να εξαπλώνονται σε πολλές χώρες τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον ιό.
Υπάρχει, λοιπόν, μέλλον σε αυτά τα μέτρα, μέχρι τουλάχιστον τα μέσα Μαΐου 2020 οπότε ο Άρης θα εισέλθει στους Ιχθύς και τα μέτρα θα αρχίσουν σταδιακά να χαλαρώνουν ώστε η ατομική κίνηση και δράση να απελευθερωθεί σημαντικά από 28 Ιουνίου 2020 και μετά που ο Άρης μπαίνει στον Κριό.
Τονίζουμε, ωστόσο, ότι η πιθανότητα επανεμφάνισης της νόσου το φθινόπωρο ενδέχεται να συνοδευτεί από παρόμοια μέτρα καθώς ταυτόχρονα ο Άρης στον Κριό θα δέχεται τετράγωνα από Κρόνο και Πλούτωνα. Επιπλέον, η κατώτερη σύνοδος Ηλίου-Ερμή που θα λάβει χώρα εκείνο το διάστημα (25/10/2020) στην απόλυτη πτώση της Σελήνης (3º Σκορπιού) θα καλλιεργήσει περαιτέρω ανασφάλεια και θα δίνει αποτελέσματα τουλάχιστον μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2020 που θα γίνει η επόμενη ανώτερη σύνοδος Ηλίου-Ερμή, θα εισέλθει ο Δίας στον Υδροχόο και θα έχουν μεσολαβήσει δύο ακόμα εκλείψεις στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, τον άξονα των ελεύθερων μετακινήσεων…

Επίλογος
Κλείνοντας, θα θέλαμε να δώσουμε έμφαση στη σύνδεση της εμφάνισης του κορωνοϊού με την πρόσφατη έκλειψη Ερμή, η οποία με τη σειρά της συνδέεται άμεσα με τις εποχές εκλείψεων Δεκεμβρίου 2019-Ιανουαρίου 2020 και Ιουνίου-Ιουλίου 2020 καθώς και με τον κύκλο Κρόνου-Πλούτωνα. Οι συνδέσεις αυτές αποκαλύπτουν την επείγουσα φύση του προβλήματος, τη ριζική αλλαγή που αυτό φέρνει στην ανθρωπότητα και το πώς παραπέμπουν σε καταστάσεις που θυμίζουν τους δύο παγκόσμιους πολέμους, την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους αλλά και τα προεόρτια της Γαλλικής Επανάστασης. Επαναλαμβάνουμε, τέλος, ότι τα έκτακτα μέτρα φαίνεται να χαλαρώνουν σταδιακά από τα μέσα Μαΐου και μετά με πιθανή επάνοδο, λόγω επανεμφάνισης του ιού, το φθινόπωρο και έως το τέλος περίπου της χρονιάς. Το 2020 είναι σαφώς μια δύσκολη χρονιά όπου η ανθρωπότητα καλείται να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις μαζικού χαρακτήρα. Ευχόμαστε το καλύτερο σε όλες και όλους και να βγούμε πιο δυνατοί μέσα από όλα αυτά!









 


 






 









 






 

2 comments:

  1. This is terrific! Insightful and interesting. Thank you!

    ReplyDelete
  2. Thank you, Alexandra, for your kind words!

    ReplyDelete