Saturday 15 February 2014

Πανσέληνος στο Λέοντα… Πλέκοντας το Εγκώμιο της Υπομονής!



Στις 15 Φεβρουαρίου 2014 στη 1:52 τα ξημερώματα πραγματοποιείται πανσέληνος στο ζώδιο του Λέοντα, το οποίο φυσικά συνεπάγεται ότι ο Ήλιος βρίσκεται στο ακριβώς απέναντι ζώδιο, αυτό του Υδροχόου. Όπως κάθε πανσέληνος έτσι και αυτή φέρνει συναισθηματικά «φουντώματα» καθώς και την κορύφωση διαδικασιών που ξεκίνησαν στην προηγούμενη Νέα Σελήνη. Πρέπει βέβαια να τονίσουμε ότι η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνά ο Ήλιος, το οποίο δίνει στον Ήλιο (και άρα στο ζώδιο του Υδροχόου) το πάνω χέρι. Τα φουντώματα λοιπόν θα μετριαστούν από την πιο ψυχρή και λογική φύση του Υδροχόου και πιθανώς να μετατραπούν σε έντονες συζητήσεις με φίλους και συνοδοιπόρους γύρω από κοινωνικοπολιτικά ζητήματα (Υδροχόος) ή θέματα προσωπικής έκφρασης και δημιουργικότητας (Λέων).

Είναι επίσης σημαντικό να πούμε ότι η πανσέληνος κορυφώνει διαδικασίες που ξεκίνησαν κοντά στην περασμένη Νέα Σελήνη της 30ης Ιανουαρίου. Αυτό μας το θυμίζει άλλωστε και το γεγονός ότι ο Ερμής, ανάδρομος πλέον, βρίσκεται στην ίδια περίπου μοίρα που βρισκόταν και τότε. Έτσι, συζητήσεις, ιδέες, επικοινωνίες και συναλλαγές που ξεκίνησαν κοντά στις 30 Ιανουαρίου επανέρχονται αυτές τις μέρες στο προσκήνιο με σκοπό την αναθεώρηση ή την εμπέδωση των όσων συζητήθηκαν πριν δυο περίπου βδομάδες. 

Αν θυμάστε, αυτό που λέγαμε για την προηγούμενη Νέα Σελήνη ήταν ότι μας καλούσε να κάνουμε ένα ανατρεπτικό ξεκίνημα που θα αποτελούσε έκπληξη, είτε θετική είτε αρνητική, τόσο για τους άλλους όσο και για εμάς τους ίδιους. Λέγαμε επίσης ότι θα ήταν δύσκολο να αφήσουμε πίσω μας την ασφάλεια του παρελθόντος ώστε να αφεθούμε στο διαφορετικό και το πρωτόγνωρο (ενάμιση τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού, χορηγών της προηγούμενης Νέας Σελήνης αλλά και του Ηλίου στην τρέχουσα πανσέληνο). Η δυσκολία αυτή τονίζεται ακόμη περισσότερο τώρα λόγω του τετραγώνου που σχηματίζει ο Κρόνος με τον άξονα της πανσελήνου. Εκτός αυτού, ο Κρόνος μας υπενθυμίζει ότι για να ολοκληρωθεί το ξεκίνημα της προηγούμενης Νέας Σελήνης χρειάζεται ακόμη μεγάλη υπομονή και πολύς κόπος. Σε αυτό συνηγορούν δύο επιπλέον στοιχεία. 

Το πρώτο στοιχείο σχετίζεται με τον Άρη, ο οποίος είναι στην 26η μοίρα του Ζυγού και προετοιμάζεται να αναδρομήσει σε πολύ λίγο καιρό από τώρα (αρχές Μαρτίου). Στην ίδια μοίρα του Ζυγού θα ξαναβρεθεί τόσο στις 15 Μαρτίου ανάδρομος όσο και στις 18 Ιουλίου ορθόδρομος. Έτσι, πρωτοβουλίες για συνεργασία (Άρης στο Ζυγό) που προτάθηκαν τις μέρες που ζούμε τώρα θα αναθεωρηθούν στα μέσα Μαρτίου με σκοπό να εφαρμοστούν, αναθεωρημένες πια, στα μέσα Ιουλίου. Ένας από τους λόγους της απαιτούμενης αναθεώρησης σχετίζεται με το ότι η Αφροδίτη (ως χορηγός του Άρη) εμπλέκεται στο δυναμικό πλανητικό σχήμα του ταυ-τετραγώνου μεταξύ Δία, Ουρανού και Πλούτωνα, ένα σχήμα που είναι συνάμα σπάνιο λόγω των εμπλεκόμενων αργών πλανητών. 
 
Με δεδομένο ότι αυτό το πλανητικό σχήμα καλεί όλους μας να αποδώσουμε αξία (Αφροδίτη) στη σοβαρή μεταμόρφωση (Πλούτωνας στον Αιγόκερω) και βίαιη ανατροπή (Ουρανός στον Κριό) παραδοσιακών φιλοσοφιών και παραδεδεγμένων τρόπων σκέψης (Δίας στον Καρκίνο), αντιλαμβάνεται κανείς γιατί είναι απαραίτητες οι καθυστερήσεις και οι αναθεωρήσεις των συνεργατικών πρωτοβουλιών που υπόσχεται η επικείμενη αναδρομή του Άρη στο Ζυγό. Θα χρειαστεί κανείς να κινηθεί όσο γίνεται πιο διπλωματικά (Άρης στο Ζυγό) προκειμένου να επιτευχθεί η, ομολογουμένως δύσκολη, μεταμόρφωση και ανατροπή της νοοτροπίας του κόσμου (ταυ-τετράγωνο Πλούτωνα, Ουρανού και Δία). 



Το δεύτερο στοιχείο που συνηγορεί στο ότι η παρούσα πανσέληνος δείχνει ότι θα χρειαστεί πολλή υπομονή προτού μπορέσουμε να απολαύσουμε τους καρπούς του νέου και ανατρεπτικού ξεκινήματος της 30ης Ιανουαρίου είναι ότι ο Ερμής έχει ουσιαστικά συναντήσει τον Ήλιο. Η συνάντηση αυτή (κατώτερη σύνοδος Ηλίου-Ερμή) θα μας φέρει μια σπουδαία επικοινωνία/συζήτηση ή θα μας χαρίσει κάποια λαμπρή ιδέα το σπόρο της οποίας θα φυτέψουμε τώρα με σκοπό να δούμε τα πρώτα βλαστάρια σε δυόμιση μήνες περίπου, δηλαδή στην επόμενη συνάντηση Ηλίου-Ερμή (ανώτερη σύνοδος) στις 26 Απριλίου, μόλις τρεις μέρες πριν την ηλιακή έκλειψη που θα γίνει στον Ταύρο στις 29 Απριλίου. 

Η σύμπτωση της έκλειψης με τον κύκλο Ηλίου-Ερμή μεγεθύνει τη σημασία της λαμπρής ιδέας με την οποία μας φωτίζει η τρέχουσα πανσέληνος. Και αυτό γιατί η εν λόγω ιδέα ή συζήτηση φαίνεται να αποτελεί τη βάση για ένα σημαντικό κεφάλαιο που ανοίγει στη ζωή μας με την επερχόμενη ηλιακή έκλειψη. Το ζώδιο της έκλειψης (Ταύρος) εντείνει φυσικά τη σημασία της υπομονής αλλά υπόσχεται συνάμα μόνιμα αποτελέσματα και οικονομική ευρωστία. Κάντε υπομονή λοιπόν γιατί παρά τις δυσκολίες φαίνεται να έρχονται καλύτερες μέρες!


No comments:

Post a Comment