Monday 25 August 2014

Νέα Σελήνη στην Παρθένο: Τάξη στην Αταξία!



Στις 25 Αυγούστου 2014 και ώρα 17:12 πραγματοποιείται Νέα Σελήνη στο ρεαλιστικό, μεθοδικό και εφευρετικό ζώδιο της Παρθένου. Όπως σε κάθε Νέα Σελήνη έτσι και σε αυτή παρατηρείται μια νέα αρχή σε κάποιον τομέα της ζωής μας. Η τωρινή νέα αρχή σχετίζεται με την ικανότητά μας να αναλύουμε και να ταξινομούμε πληροφορίες βάζοντας έτσι τάξη στο χάος της ζωής. Σχετίζεται επίσης με την ικανότητά μας να φαινόμαστε χρήσιμοι και εξυπηρετικοί στους άλλους και να ξεχωρίζουμε την «ήρα από το στάρι» με στόχο τη βέλτιστη λειτουργία και αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων μας. Δεδομένου ότι ο βασικότερος διαθέσιμος πόρος μας είναι το ίδιο μας το σώμα, η Νέα Σελήνη στην Παρθένο μας καλεί επιπλέον να ασχοληθούμε με αυτό και να προσέξουμε την υγεία μας εισάγοντας πιθανώς την άσκηση και την υγιεινή διατροφή στην καθημερινότητά μας.


Μπορεί να παρατηρηθεί επίσης μια κάποια ενασχόληση με τη λεπτομέρεια και μια συνακόλουθη τελειομανία που θα έχει όμως σαν σκοπό τη διόρθωση των κακώς κειμένων στη ζωή μας: από τη βρύση που στάζει και τον μεντεσέ που χρειάζεται λάδωμα μέχρι τη βελτιστοποίηση της καθημερινότητας και των εργασιακών μας συνθηκών. Θα λέγαμε λοιπόν ότι είναι μια Νέα Σελήνη που μας καλεί να γειωθούμε ξανά μετά τις διακοπές, να τακτοποιήσουμε τα του οίκου μας και να εργαστούμε με σύστημα, πρόγραμμα, μεθοδικότητα και εστίαση στη λεπτομέρεια ώστε να μπορέσουμε να δούμε απτά και πρακτικά αποτελέσματα. Ο Ερμής, χορηγός αυτής της Νέας Σελήνης, βρίσκεται και αυτός στο ζώδιο της Παρθένου κι έτσι το μυαλό μας και η προσοχή μας θα συμβαδίσουν εύκολα με τις απαιτήσεις της Νέας Σελήνης.


Να σημειώσουμε όμως ότι η μοναδική βασική όψη που πραγματοποιεί η Νέα Σελήνη είναι η αντίθεση με τον Ποσειδώνα. Συνεπώς, πολλοί από εμάς μπορεί να βρεθούμε σε δίλημμα μεταξύ της ανάγκης μας για τάξη, προγραμματισμό και αξιοποίηση των πόρων μας, όπως επιθυμεί η Νέα Σελήνη, και της ανάγκης μας για φαντασία, ονειροπόληση και απόδραση από την καθημερινότητα, όπως επιθυμεί ο Ποσειδώνας. Όποιος ταυτιστεί με τις επιθυμίες της Νέας Σελήνης θα μετανιώνει που δεν κατάφερε να ξεφύγει και να αποδράσει, ενώ όποιος ταυτιστεί με τις επιθυμίες του Ποσειδώνα θα μετανιώνει που δεν κατάφερε να τακτοποιήσει τα εγκόσμια καθήκοντά του και τις υποχρεώσεις του. Ένα παρόμοιο δίλημμα επαναλαμβάνεται από την αντίθεση του Ερμή στην Παρθένο με τον Χείρωνα στους Ιχθύς, με αποτέλεσμα η εστίαση στα της καθημερινότητας να μας κάνει να νιώθουμε μειονεκτικά που δεν ξεφύγαμε έστω και λίγο ή και το ανάποδο, δηλαδή να αισθανόμαστε μειονεκτικά που αποδράσαμε και που δεν δώσαμε την απαραίτητη προσοχή στα της καθημερινότητάς μας. Ο συνδυασμός Ερμή στην Παρθένο με Χείρωνα εντείνει επίσης το ενδιαφέρον της Παρθένου για το σώμα και την υγεία προκαλώντας πιθανώς κάποια ασθένεια, αρρώστια, σωματική αδυναμία ή κρυολόγημα.

Στα θετικά της Νέας Σελήνης θα συμπεριλάβουμε τα εξάγωνα που σχηματίζει ο Ερμής με τη σύνοδο Άρη-Κρόνου στο Σκορπιό. Τα εξάγωνα αυτά δημιουργούν ευκαιρίες να επικοινωνήσουμε με τρόπο λεπτομερή (Ερμής στην Παρθένο) την αποφασιστική ανάληψη επαγγελματικών μας πρωτοβουλιών (Άρης-Κρόνος σε σύνοδο στον Σκορπιό), όπως και να εστιαστούμε μεθοδικά (Ερμής στην Παρθένο) στη βαθιά οριοθέτηση (Κρόνος στον Σκορπιό) της δράσης μας (Άρης). Αν και ο Άρης-Κρόνος συχνά βιώνεται ως απογοήτευση λόγω μπλοκαρισμένης ενέργειας, σκεφτείτε επίσης ότι ντύνει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας (Άρης) με επιμονή, σύστημα και πειθαρχία (Κρόνος). Στα αρνητικά όμως της Νέας Σελήνης θα συμπεριλάβουμε τα τετράγωνα που σχηματίζει η Αφροδίτη στο Λέοντα με την παραπάνω σύνοδο Άρη-Κρόνου. Αυτά βγάζουν αρκετή ένταση λόγω του ότι επαγγελματικές μας πρωτοβουλίες ή άλλες πειθαρχημένες δραστηριότητές μας (Κρόνος-Άρης) μπορεί να συγκρούονται με την αξία που ίσως αποδίδουμε αυτό το διάστημα στον εντυπωσιασμό, την πολυτέλεια και την ανάγκη μας για ψυχαγωγία (Αφροδίτη στον Λέοντα). Τσακωμοί (Άρης) λόγω οικονομικών περιορισμών (Αφροδίτη-Κρόνος) είναι εξίσου στο πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση, το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό θα μας κάνει να ενθουσιαστούμε με κάποιον τρόπο ή θα δώσει κάποια ξαφνική διέξοδο στις παραπάνω εντάσεις. Όπως και να έχει, σας εύχομαι καλή Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment