Saturday 20 September 2014

Νέα Σελήνη στον Ζυγό: Προπομπός της Σεληνιακής Έκλειψης της 8ης Οκτωβρίου!



Στις 24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9.13πμ με συντεταγμένες Αθήνας πραγματοποιείται Νέα Σελήνη στο διπλωματικό, φιλειρηνικό και αρμονικό ζώδιο του Ζυγού. Όπως κάθε Νέα Σελήνη έτσι και η παρούσα σηματοδοτεί το φύτεμα του σπόρου για μια καινούρια αρχή σε κάποιον τομέα της ζωής μας και μάλιστα η καινούρια αυτή αρχή καθίσταται ακόμη πιο σημαντική γιατί προηγείται της Σεληνιακής Έκλειψης της 8ης Οκτωβρίου. Οι εκλείψεις σχετίζονται πάντα με το κλείσιμο και το άνοιγμα σημαντικών κεφαλαίων στη ζωή μας και πιο συγκεκριμένα οι σεληνιακές επικεντρώνονται στην κορύφωση οικογενειακών και συναισθηματικών ζητημάτων. Η Νέα Σελήνη λοιπόν στον Ζυγό σαφώς και θα έχει να κάνει με καινούρια ξεκινήματα σε σχέσεις, γάμους και συνεργασίες οι οποίες από ό,τι φαίνεται θα δοκιμαστούν γερά κατά την επερχόμενη έκλειψη για οικογενειακούς ή συναισθηματικούς λόγους.

Έχει ενδιαφέρον όμως να σημειώσουμε ότι η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται χωρίς βασικές όψεις, δηλαδή δεν «βλέπει» τους άλλους πλανήτες, κι έτσι δεν υπάρχει τρόπος να διοχετευτεί η ενέργειά της. Αυτό συνεπάγεται ότι η καινούρια αρχή που σηματοδοτεί η Νέα Σελήνη σε επίπεδο σχέσεων, γάμων και συνεργασιών είναι σαν να πέφτει στο «κενό», σαν να μην είναι δηλαδή εφικτή ή υλοποιήσιμη. Σε αυτό συνάδει το γεγονός ότι η Αφροδίτη, που κυβερνά τη Νέα Σελήνη στον Ζυγό, δεν δέχεται ούτε κι εκείνη όψεις από άλλους πλανήτες πέραν ενός αποκλίνοντος και μεγάλης ανοχής εξαγώνου με τον Κρόνο. Η σύνδεσή της με τον Κρόνο άλλωστε μάλλον επιβραδύνει τις εξελίξεις στις σχέσεις και στις οικονομικές δοσοληψίες παρά τις επιταχύνει… 


Ας λάβουμε επίσης υπόψη ότι η Αφροδίτη από το ζώδιο της Παρθένου βρίσκεται σε αμοιβαία υποδοχή με τον Ερμή στον Ζυγό - βρίσκεται δηλαδή ο ένας πλανήτης στο ζώδιο που κυβερνά ο άλλος -  αλλά ούτε και ο Ερμής δέχεται όψεις από άλλους πλανήτες! Αυτό σημαίνει ότι οι επικοινωνίες, οι μεταφορές και οι διαπραγματεύσεις πέφτουν επίσης στο κενό… Μάλιστα, η μοναδική όψη που πραγματοποιεί ο Ερμής, ο πλανήτης των συνδέσεων και των επικοινωνιών, είναι μια αποκλίνουσα σύνοδος μεγάλης ανοχής με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης, που αν μη τι άλλο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την εύρυθμη διεξαγωγή των επικοινωνιών και των μεταφορών.

Η καινούρια λοιπόν αρχή που σηματοδοτεί η Νέα Σελήνη στον Ζυγό φαίνεται να μην μπορεί σε αυτή τη φάση να υλοποιηθεί τόσο λόγω δυσκολιών και προκλήσεων στις επικοινωνίες (Ερμής χωρίς όψεις σε σύνοδο με Βόρειο Δεσμό) όσο και λόγω οικονομικής λιτότητας με στόχο να δημιουργηθούν ευκαιρίες για αποταμίευση (Αφροδίτης στην Παρθένο σε εξάγωνο με Κρόνο). Ταυτόχρονα, ο Άρης, ο πλανήτης της δράσης και των πρωτοβουλιών φαίνεται αδρανοποιημένος λόγω του τετραγώνου που δέχεται από τον Ποσειδώνα, ενώ ο Πλούτωνας έχει μόλις ορθοδρομήσει μετά από μια πεντάμηνη περίοδο που ήταν ανάδρομος. Συνεπώς, οι αλλαγές που μπορεί να προετοιμάζονταν από τον Απρίλη και μετά που ο Πλούτωνας άρχισε την ανάδρομη πορεία του θα αργήσουν ακόμα να υλοποιηθούν μέχρις ότου ανακτήσει ο Πλούτωνας την κανονική του ταχύτητα. Άλλωστε, ο Ερμής ετοιμάζεται να αναδρομήσει και θα ξαναβρεθεί στην ίδια μοίρα που βρίσκεται τώρα τόσο στις 13 Οκτωβρίου – ανάδρομος – όσο  και στις 7 Νοεμβρίου 2014 – ορθόδρομος πια. Αναμένετε λοιπόν αρκετές αναθεωρήσεις να συμβούν μέσα σε αυτό το διάστημα σε σχέσεις, γάμους και συνεργασίες, αναθεωρήσεις όμως που θα φέρουν περισσότερη ελευθερία, ανεξαρτησία και ενθουσιασμό όπως μας υπόσχεται το τρίγωνο Δία-Ουρανού. Καλή Νέα Σελήνη σας εύχομαι!

No comments:

Post a Comment