Thursday 10 December 2015

Νέα Σελήνη Τοξότη: Η Σιγή Γίνεται Εκκωφαντική…



Πραγματοποιείται στις 11 Δεκεμβρίου 2015, στις 12:29μμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο ταξιδιάρικο, περιπετειώδες και πληθωρικό ζώδιο του Τοξότη. Όπως κάθε Νέα Σελήνη, έτσι και αυτή σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου μας όπου τυχαίνει να πέφτει. Λόγω ζωδίου η καινούργια αρχή συνδέεται με θέματα νομικά και εορταστικά καθώς και με θέματα ανάπτυξης, σπουδών, ταξιδίων και σχέσεων με εξωτερικό. Μάλιστα, το γεγονός ότι η παρούσα Νέα Σελήνη, δηλαδή η σύνοδος Ηλίου-Σελήνης στον Τοξότη, αποτελεί την κορυφή δύο διαφορετικών πλανητικών σχηματισμών καθιστά την καινούργια αρχή, αν μη τι άλλο, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα! Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Σελήνη βρίσκεται τόσο στην κορυφή ενός Ταυ-Τετραγώνου όσο και στην κορυφή μιας Σφήνας, γνωστής και ως διευκολυνόμενης αντίθεσης.


Από τη μία λοιπόν, η καινούργια αρχή μπορεί να φέρει περισσότερη χαρά, αισιοδοξία και εορταστική διάθεση παρά τα όποια εμπόδια, παρά τη συνεχή ρευστότητα και παρά την τυχόν διόγκωση συναισθημάτων περιθωριοποίησης, θυματοποίησης ή μειονεξίας (Νέα Σελήνη στον Τοξότη, κορυφή μεταβλητού ταυ-τετραγώνου με βάση την αντίθεση Δία-Χείρωνα). Από την άλλη, η καινούρια αρχή είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τη μεγαλοψυχία, τη γενναιοδωρία και την αισιοδοξία, ακόμα και την καλοπέραση, ως μέσα διαφυγής από τυχόν ξαφνικούς τσακωμούς, από εκρήξεις θυμού ή από πρωτοβουλίες αποστασιοποίησης που με τη σειρά τους φαίνεται να έχουν προξενήσει πόνο, μεταμορφώσεις και ριζικές αλλαγές (Νέα Σελήνη στον Τοξότη, κορυφή σφήνας με βάση την αντίθεση Άρη-Ουρανού, η οποία αποτελεί επιπλέον βάση του αποκλίνοντος πια ταυ-τετραγώνου με κορυφή τον Πλούτωνα).

Ο πόνος και οι ριζικές αλλαγές αφορούν ιδιαίτερα σχέσεις, συνεργασίες, αξίες και οικονομικά δεδομένης της αμοιβαίας υποδοχής του Άρη στον Ζυγό με την Αφροδίτη στον Σκορπιό. Μάλιστα, η Αφροδίτη ενεργοποιεί το τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα (από θέση τριγώνου με Ποσειδώνα και θέση ημιεξαγώνου με Κρόνο) αναδεικνύοντας την παρούσα καινούρια αρχή σε μια μαθησιακή εμπειρία: το κύριο δίδαγμά της είναι η αποδοχή του αισθήματος ανικανοποίητου που δημιουργείται από τη σύγκρουση της πραγματικότητας με τα ιδανικά και τους ευσεβείς πόθους μας.

Τέλος, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι στην παρούσα Νέα Σελήνη ο Ερμής έχει εισέλθει πια στον Αιγόκερω και δεν είναι απλά άνοπτος αλλά είναι και εκτός ορίων. Δηλαδή, ούτε δέχεται όψεις από άλλους πλανήτες ούτε βρίσκεται εντός των ορίων της εκλειπτικής, της φαινομενικής τροχιάς του Ήλιου γύρω από τη Γη. Έτσι λοιπόν, θέματα επικοινωνίας, μάθησης, εμπορίου, μεταφορών και αδερφικών σχέσεων αποκτούν έναν αρκετά πρωτότυπο, ανατρεπτικό και ακανόνιστο έως ανεξέλεγκτο και ακραίο χαρακτήρα. Για τον λόγο αυτό, όμως, τα ίδια θέματα μάλλον μετατρέπονται σε θέματα τα οποία θα μας απασχολήσουν σε βαθμό ψυχαναγκασμού ή από τα οποία θα θελήσουμε να αποστασιοποιηθούμε πλήρως. Σε συνδυασμό με την περιοριστική φύση του Αιγόκερω, οι επικοινωνίες μάλλον διακόπτονται και η σιγή γίνεται εκκωφαντική… Αν και φαίνεται εξίσου να αρμόζει το γνωστό ρητό σύμφωνα με το οποίο «Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος»… Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε καλή Νέα Σελήνη!  

No comments:

Post a Comment