Thursday 30 November 2017

Πανσέληνος στον Άξονα Διδύμων-Τοξότη: Τα Τηλέφωνα Παίρνουν Φωτιά!



Πραγματοποιείται στις 3 Δεκεμβρίου 2017 στις 5:46μμ με συντεταγμένες Αθήνας Πανσέληνος στον μεταβλητό άξονα των Διδύμων-Τοξότη, τον άξονα της διανόησης, και, όπως κάθε Πανσέληνος, έτσι και αυτή μας καλεί να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ αντιθέτων. Στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε για αντιθέσεις που αφορούν δίπολα όπως είναι η μάθηση (Δίδυμοι) και η διδασκαλία (Τοξότης), η λογική (Δίδυμοι) και η πίστη (Τοξότης), οι κοντινές (Δίδυμοι) και οι μακρινές (Τοξότης) μετακινήσεις καθώς και η συλλογή (Δίδυμοι) και η διάδοση (Τοξότης) πληροφοριών. Αντιθέσεις σαν αυτές, λοιπόν, κορυφώνονται στην παρούσα Πανσέληνο και προκαλούν έναν χαοτικό οργασμό από επικοινωνίες και μετακινήσεις, όπως μαρτυρά ο Ποσειδώνας από θέση κορυφής Ταυ-Τετραγώνου με τον άξονα της Πανσελήνου.


Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο χορηγός της Πανσελήνου, Ερμής, βρίσκεται σε αναιρετική μοίρα Τοξότη, εκτός ορίων και στάσιμος προς ανάδρομος, θα έλεγε κανείς ότι διαφαίνεται μια επείγουσα ανάγκη αναθεώρησης ή εμπέδωσης πρωτότυπων έως και ακραίων ιδεών που διατυπώθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες γύρω από ζητήματα νομικά, θρησκευτικά, εκπαιδευτικά και ταξιδιωτικά. Προφανώς, θα χρειαστεί ο Ερμής να ορθοδρομήσει από 22 Δεκεμβρίου και μετά, έτσι ώστε να χωνευτούν οι παραπάνω ιδέες και να τεθούν σε τροχιά εφαρμογής οι όποιες αναθεωρήσεις. Επιπλέον, η σύνοδος του Ερμή με τον Κρόνο αποκαλύπτει το βάρος και τη σοβαρότητα των ιδεών και των αναθεωρήσεων, αλλά το ταυτόχρονο τετράγωνο με τον Χείρωνα, ο οποίος ετοιμάζεται να ορθοδρομήσει, τονίζει το αίσθημα της μειονεξίας επαναφέροντας στη μνήμη περιστατικά των τελών του περασμένου Ιουνίου και υπενθυμίζοντάς μας ότι «η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει».

Ξαφνικές εκτονώσεις θυμού θα είναι, επίσης, στο πρόγραμμα, όπως αποκαλύπτει η αντίθεση Άρη-Ουρανού, και θα αποτελούν πηγή περαιτέρω εκνευρισμών καθώς η αντίθεση αυτή σε συνδυασμό με την αντίθεση των Φώτων μετατρέπεται σε σχηματισμό σκληρού παραλληλογράμμου δημιουργώντας αρκετές εντάσεις και προστριβές. Ωστόσο, η ρεαλιστική σκέψη και οι μεθοδευμένες επικοινωνίες (Ερμής-Κρόνος) είναι σε θέση να λειτουργήσουν ως βαλβίδα εκτόνωσης των εντάσεων και να δημιουργήσουν ευκαιρίες για ανανεωτικές δράσεις και πρωτότυπες πρωτοβουλίες (Ερμής-Κρόνος σε κορυφή σφήνας με Άρη-Ουρανό). Τέλος, η Αφροδίτη, αν και σε μοναχική όψη ημιτετραγώνου με τον Πλούτωνα, έχει αφήσει τα «σκοτάδια» του Σκορπιού κι έχει μπει πια στον Τοξότη καθιστώντας μας πιο γενναιόδωρους και αισιόδοξους σε σχέσεις και οικονομικές δοσοληψίες παρά τα τυχόν εμπόδια και παρά τη γενική αίσθηση ρευστότητας από την οποία χαρακτηρίζεται η Πανσέληνος αυτή με την έμφαση στη μεταβλητή ποιότητα. Όπως και να έχει, εμείς σαν ευχόμαστε να έχετε μια καλή Πανσέληνο!  

No comments:

Post a Comment