Monday 29 April 2019

Νέα Σελήνη στον Ταύρο: Στο Σαγόνι του Κήτους…


Πραγματοποιείται στις 5 Μαΐου 2019, στη 1:45πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο γήινο, στοχαστικό και αισθησιακό ζώδιο του Ταύρου. Όπως κάθε Νέα Σελήνη έτσι και αυτή συμβολίζει μια καινούργια αρχή σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου τυχαίνει να πέφτει. Λόγω ζωδίου αυτή η αρχή σαφώς σχετίζεται με την ανάγκη για γαλήνη, σταθερότητα και ασφάλεια, ειδικά σε οικονομικό και υλικό επίπεδο. Μάλιστα, με τρεις πλανήτες ήδη ανάδρομους, Δία, Κρόνο και Πλούτωνα, η παραπάνω ανάγκη φαίνεται να εξυπηρετείται καλύτερα μέσα από διαδικασίες αναθεώρησης τόσο της φιλοσοφίας μας γύρω από τη ζωή όσο και των «πρέπει» ή των εμμονών που μπορεί να κουβαλάμε. Και με τον Ουρανό στην απόλυτη έξαρση της Σελήνης, το αίτημα της απαλλαγής από παρελθοντικές συνήθειες τίθεται επί τάπητος με τρόπο απόλυτο και ενδεχομένως ξαφνικό.


Επιπλέον, το εξάγωνο που σχηματίζει η Νέα Σελήνη με τον Ποσειδώνα είναι δηλωτικό της ευκαιρίας για χαλάρωση και απόδραση που δίνεται τώρα. Ταξίδια, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά, ευνοούνται λοιπόν καθώς και χαλάρωση και ευελιξία σε κανόνες, προγράμματα και χρονοδιαγράμματα (Ποσειδώνας εξάγωνο Κρόνο σε σύνοδο με Νότιο Δεσμό). Χαλάρωση και ευελιξία, άλλωστε, απαιτεί και το μεταβλητό Ταυ-Τετράγωνο που σχηματίζει η αντίθεση Άρη-Δία με τον Ποσειδώνα στην κορυφή. Ο σχηματισμός αυτός μιλάει για μεγάλη κινητικότητα με αφορμή την ανάληψη κάποιου ρίσκου που προσκρούει, όμως, σε συνθήκες αβεβαιότητας και κλυδωνίζει  - προσωρινά - σχέσεις και συνεργασίες (Αφροδίτη σε ζώδιο Άρη σε τετράγωνο με Κρόνο/Πλούτωνα ακολουθούμενο από τρίγωνο με Δία).

Τέλος, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύνοδος της Νέας Σελήνης με τον απλανή Μένκαρ, ένα φωτεινό αστέρι στο σαγόνι του αστερισμού του Κήτους. Αν και παραδοσιακά θεωρείται δυσμενής, η σύγχρονη αστρολογική ερμηνεία συνδέει τον Μένκαρ με τις δυνάμεις του συλλογικού ασυνειδήτου. Έτσι, ο Μένκαρ συμβολίζει αυτό που μπορεί να βγει από τη θάλασσα του συλλογικού και να μας επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό για καλό ή για κακό. Θα λέγαμε, λοιπόν, ότι στον βαθμό που η επιδίωξη γαλήνης και ασφάλειας της παρούσας Νέας Σελήνης εξυπηρετεί ταυτόχρονα το συλλογικό, δεν υπάρχει λόγος να βγουν οι πιο αρνητικές επιρροές του εν λόγω απλανούς. Σε κάθε περίπτωση, η υπεράσπιση των αδυνάτων ή κάθε λογής ανθρώπων που έχουν θυματοποιηθεί από τις δυνάμεις του συλλογικού ασυνειδήτου ίσως να αποτελέσει σημαντικό θέμα κατά τον τρέχοντα σεληνιακό κύκλο. Όπως και να έχει, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment