Thursday 16 May 2019

Πανσέληνος στον Άξονα Ταύρου-Σκορπιού: Ευρηματικές Λύσεις Επιβίωσης!


Πραγματοποιείται στις 19 Μαΐου 2019, στις 0:11πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στον σταθερό άξονα Ταύρου-Σκορπιού, με τον Ήλιο στον Ταύρο και τη Σελήνη στον Σκορπιό. Όπως κάθε Πανσέληνος έτσι και η παρούσα μας καλεί να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ δύο αντιθετικών δυνάμεων. Ο εν λόγω άξονας θεωρείται ο άξονας της επιβίωσης και ως τέτοιος θέτει ζητήματα αναφορικά με την ικανότητά μας να επιβιώσουμε και να ανταπεξέλθουμε στις αντιξοότητες της ζωής. Είναι, επίσης, ο άξονας που μας καλεί να ισορροπήσουμε μεταξύ ύλης (Ταύρος) και συναισθήματος (Σκορπιός), αίσθησης (Ταύρος) και διαίσθησης (Σκορπιός), ασφάλειας (Ταύρος) και κρίσης (Σκορπιός).


Βοηθητικό στην παραπάνω εξισορρόπηση είναι το εξάγωνο που σχηματίζουν μεταξύ τους η Αφροδίτη και ο Άρης, οι χορηγοί των Φώτων. Επιπλέον, η Αφροδίτη βρίσκεται πια στο ζώδιο της θέσης της (Ταύρος) και ο δεύτερος – αν και παραμένει εκτός ορίων– είναι σε αμοιβαία υποδοχή με τη Σελήνη. Συνεπώς, τα πράγματα φαίνεται να έρχονται στη θέση τους σε ό,τι αφορά σχέσεις, συνεργασίες, δραστηριότητες και συναισθηματικές ανάγκες ακόμα και αν οι λύσεις είναι μάλλον «ανορθόδοξες» και «ευρηματικές». Αυτό μας θυμίζει, άλλωστε, το τρίγωνο μάθησης μεταξύ Αφροδίτης/Ουρανού, Άρη και Χείρωνα σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση των μεσοδιαστημάτων Χείρωνα/Βόρειου Δεσμού και Κρόνου/Χείρωνα από τα Φώτα.

Τέλος, η πλήρης απουσία του στοιχείου του αέρα από το ωροσκόπιο της Πανσελήνου σε συνδυασμό με τη σύνοδο Ερμή και απλανούς Capulus, στο ξίφος του Περσέα, θα μας υπενθυμίσει ότι η αποφυγή ή η καταπίεση της ανάγκης για επικοινωνία είναι πολύ επίφοβο να οδηγήσει σε οξείες στιχομυθίες όπου «η γλώσσα τσακίζει κόκκαλα». Η αφορμή για τέτοιες επικοινωνίες ίσως δοθεί όταν χρειαστεί κανείς να μάθει – με τρόπο μάλλον δύσκολο – πώς να κάνει την ουσία του πράγματος να συμβαδίσει τόσο με τους παγιωμένους κανόνες όσο και με τα ιδανικά του (Δίας=Ερμής/Κρόνος σε αντίστροφο τρίγωνο μάθησης με Κρόνο και Ποσειδώνα). Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή Πανσέληνο!

No comments:

Post a Comment