Sunday 5 April 2020

Πανσέληνος στον Άξονα Κριού-Ζυγού: Το Δόγμα του Τρόμου…


Πραγματοποιείται στις 8 Απριλίου 2020, στις 5:34πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στον άξονα Κριού-Ζυγού, τον άξονα των σχέσεων και της ισορροπίας μεταξύ του Εγώ και του Εμείς. Αποτελεί κορύφωση των διαδικασιών που ξεκίνησαν με τη Νέα Σελήνη της 24ης Μαρτίου, η οποία μιλούσε για την ανάγκη για θεραπεία, δεδομένων άλλωστε των συνθηκών πανδημίας που βιώνει όλος ο πλανήτης. Με την Πανσέληνο, λοιπόν, αυτή φαίνεται να κορυφώνεται η υπακοή των λαών στους κυβερνήτες τους καθώς ο Ήλιος βρίσκεται στη μοίρα της απόλυτης έξαρσής του και η Σελήνη στη μοίρα της απόλυτης πτώσης του ίδιου. Άλλωστε, οι χορηγοί των Φώτων, Άρης και Αφροδίτη, βρίσκονται σε αέρινο τρίγωνο μεταξύ τους, πράγμα που ευνοεί την επικράτηση πνεύματος συνεργασίας και διαλλακτικότητας με απώτερο στόχο τη θεραπεία (εξάγωνα Χείρωνα με Άρη και Αφροδίτη).

Σε πιο ψυχολογικό επίπεδο, ωστόσο, οι ίδιες τοποθετήσεις φωτίζουν την ανάγκη να ισορροπήσει κανείς μεταξύ υπερβολικών τάσεων δημιουργικότητας, από τη μία, και μπλοκαρισμένης χαράς ή αισιοδοξίας από την άλλη. Μάλιστα, με τον άξονα της Πανσελήνου να δημιουργεί δευτερεύουσες, αλλά σκληρές, όψεις, τόσο με την Αφροδίτη, εκτός ορίων και σε κρίσιμη μοίρα, όσο και με τον Ποσειδώνα, η όποια ισορροπία χρειάζεται να προσαρμοστεί σε καταστάσεις γενικότερης αβεβαιότητας και σύγχυσης που δοκιμάζουν και προκαλούν ανασφάλεια και ακρότητες σε σχέσεις και οικονομικές εξελίξεις.
Ταυτόχρονα, ο άξονας της Πανσελήνου δημιουργεί ένα παρορμητικό ταυ-τετράγωνο με κορυφή τη σύνοδο Δία-Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Με απλά λόγια, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών που να φέρουν πολλές και βαθιές τομές τόσο σε επίπεδο διακυβέρνησης όσο και επίπεδο επαγγέλματος και δομών στη ζωή του καθενός. Στην πιο θετική του εκδοχή, η συνάντηση του Δία με τον Πλούτωνα μπορεί να οδηγήσει στην απαλλαγή από σάπιες φιλοσοφίες και κοσμοθεωρίες, αλλά στην πιο αρνητική του ενδέχεται να φέρει ακραίο φανατισμό και ολοκληρωτική έκφραση εξουσίας. Η στενή ενεργοποίηση των μεσοδιαστημάτων Ήλιου/Κρόνου και Σελήνης/Κρόνου από τον Δία-Πλούτωνα, μαζί με την ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος Κρόνου/Χείρωνα από τα Φώτα και την Αφροδίτη, φαίνεται να ευνοεί τη δεύτερη εκδοχή όπου η προσωπική και συναισθηματική έκφραση καταστέλλεται και όπου το όποιο πνεύμα αμφισβήτησης γίνεται αιτία για εκφοβισμό και περιθωριοποίηση.
Τέλος, η παραμονή του Ερμή στο ζώδιο της αδυναμίας του (Ιχθύες), και σε εξάγωνο με Δία-Πλούτωνα, δεν ευνοεί την ξεκάθαρη σκέψη για το δόγμα του τρόμου (Δίας-Πλούτωνας) που πλανάται έντονα στον αέρα τις ημέρες αυτές. Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε να μπορέσετε να δράσετε όσο πιο ελεύθερα μπορείτε παρά τα απρόοπτα και την αβεβαιότητα της περιόδου! (Άρης στον Υδροχόο σε σκληρές όψεις με Ουρανό και Ποσειδώνα)

No comments:

Post a Comment