Monday 28 February 2022

Νέα Σελήνη στους Ιχθύς: Κάνετε Έρωτα, όχι Πόλεμο!

 

Πραγματοποιείται στις 2 Μαρτίου 2022, στις 19.35 με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο ρομαντικό και ονειροπόλο ζώδιο των Ιχθύων. Όπως κάθε Νέα Σελήνη, έτσι και αυτή μας καλεί να κάνουμε μια καινούργια αρχή σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου τυχαίνει να πέφτει. Λόγω ζωδίου, η καινούργια αρχή μπορεί να σχετίζεται με την ανάγκη για ρομαντισμό, χαλάρωση και απόδραση από την καθημερινότητα καθώς και με την ανάγκη για επαφή με το θείο ή για το άγγιγμα κάποιου ιδανικού ή ονείρου. Το γεγονός, μάλιστα, ότι η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται σε στενή σύνοδο με τον Δία προμηνύει ότι η καινούργια αυτή αρχή χαρακτηρίζεται μαζί από την ανάγκη για ανάπτυξη και επέκταση που να επιτρέπει ανανέωση αλλά και περισσότερη ελευθερία (εξάγωνο με Ουρανό). Και με τον Ερμή-Κρόνο στον Υδροχόο σε μεταξύ τους σύνοδο το μυαλό μπορεί πραγματικά να αφοσιωθεί σε αυτόν τον σκοπό.

Ένα μακρινό ταξίδι απόδρασης από τα τετριμμένα, μια ρομαντική ανανέωση όρκων μεταξύ ενός ζευγαριού καθώς και η ανανέωση της πίστης στον Θεό και η βαθύτερη επαφή μαζί Του μέσω προσευχής, διαλογισμού, εξομολόγησης ή αναζήτησης ενός πνευματικού δασκάλου, είναι μόνο μερικά από τα ενδεχόμενα που φέρνει η Νέα Σελήνη. Άλλωστε, το ότι όλοι οι πλανήτες είναι πια ορθόδρομοι και το ότι ο Ερμής και η Αφροδίτη έχουν απελευθερωθεί από τις πρόσφατες αναδρομές τους είναι αποκαλυπτικό της «πρόσω ολοταχώς» διάθεσης και της ανάγκης για την αναζήτηση του καινούργιου με αυτή τη Νέα Σελήνη.

Ωστόσο, τα ημιτετράγωνα που η Νέα Σελήνη δέχεται από την τριπλή σύνοδο Αφροδίτης-Άρη-Πλούτωνα φανερώνουν κάποια μικρά αντικειμενικά ή υλικά εμπόδια που καλούμαστε να υπερβούμε ώστε η καινούργια αρχή να αποτελέσει μαζί και μια βαθιά μεταμόρφωση σε επίπεδο σχέσεων και συνεργασιών. Η μοίρα της απόλυτης έξαρσης του Άρη όπου συμβαίνει αυτή η τριπλή σύνοδος δείχνει, επιπλέον, μια υπερένταση ή σχεδόν απεριόριστη όρεξη για δράση ώστε να έρθει η μεταμόρφωση, το οποίο μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως: νέες σχέσεις που ξεκινούν με μεγάλη ορμητικότητα, ήδη υπάρχουσες σχέσεις που καταφέρνουν να απαλλαγούν από τα κακώς κείμενα και να επιτύχουν την εξυγίανση αλλά και αποτελματωμένες σχέσεις που φτάνουν επειγόντως στο τέλος τους. Σε εξωτερικό επίπεδο η πολεμικότητα και ορμητικότητα αυτής της τριπλής συνόδου αντικατοπτρίζεται στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η οποία δυστυχώς ενδέχεται να λάβει ευρύτερες διαστάσεις μέσα στην χρονιά. Εσείς, λοιπόν, θα επιλέξετε να κάνετε έρωτα ή πόλεμο;

 

No comments:

Post a Comment