Monday 22 July 2013

Πανσέληνος στον Υδροχόο: Κορύφωση ιδεών που αλλάζουν ζωές!



Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013 και ώρα 21:15 έχουμε Πανσέληνο στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου με τη Σελήνη στον Υδροχόο και τον Ήλιο στο ζώδιο που κυβερνά, δηλαδή στο Λέοντα. Σε γενικές γραμμές, η Πανσέληνος στον άξονα αυτό μας καλεί να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ της ανάγκης μας για κοινωνική συνεισφορά (Σελήνη στον Υδροχόο) και της θέλησής μας για διασκέδαση αλλά και για ανάδειξη του εαυτού μας (Ήλιος στον Λέοντα). Καλούμαστε λοιπόν να διασκεδάσουμε με φίλους αλλά και να λάμψουμε διαμέσου της συναισθηματικής ή άλλης στήριξης που μπορούμε να δείξουμε σε αυτούς ή σε ομάδες και οργανώσεις στις οποίες ανήκουμε. Το τετράγωνο όμως από τον Κρόνο και το χιαστό/ημιεξάγωνο από την Αφροδίτη ως προς τον άξονα της Πανσελήνου δυσχεραίνουν την παραπάνω προσπάθεια λόγω εργασιακών ή οικονομικών υποχρεώσεων και περιορισμών.


Επίσης, με την Πανσέληνο αυτή βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα των ιδεών με τις οποίες «φωτιστήκαμε» κατά την προηγούμενη Νέα Σελήνη που έγινε στις 8 Ιουλίου με κατώτερη σύνοδο Ηλίου-Ερμή. Πιο συγκεκριμένα, οι ιδέες αυτές σχετίζονται με τακτοποίηση εκκρεμοτήτων που συνδέονται τόσο με επαφές, συζητήσεις, συναλλαγές και μαθησιακές δραστηριότητες που έγιναν/ξεκίνησαν γύρω στα μέσα του Ιουνίου (όταν ο Ερμής μπήκε στη σκιά του) όσο και με εργασιακές ή άλλες σημαντικές και κοπιώδεις δραστηριότητες που ξεκίνησαν γύρω στα μέσα Νοεμβρίου (όταν ο Κρόνος ήταν πάλι στην ίδια θέση που είναι και τώρα). Με τον Ερμή να έχει μόλις ορθοδρομήσει και να είναι στην πραγματικότητα στάσιμος θα βιαστούμε να θέσουμε άμεσα σε εφαρμογή τις ιδέες που εμφανίστηκαν στο μυαλό μας πριν περίπου δυο βδομάδες. Δε θα μπορέσουν όμως αυτές οι ιδέες να καρποφορήσουν πριν πραγματοποιηθεί η ανώτερη σύνοδος Ηλίου-Ερμή στις 24 Αυγούστου. 


Όπως και να έχει, η συμμετοχή του Ερμή στο ταυ-τετράγωνο με Άρη, Δία, Ουρανό και Πλούτωνα υποδηλώνει ότι οι ιδέες (Ερμής) που θέλουμε να εφαρμόσουμε αποτελούν πρωτοβουλίες (Άρης) που μας δίνουν την ευκαιρία (Δία) να θέσουμε δυναμικά στόχους και να δραστηριοποιηθούμε (ταυ-τετράγωνο) ώστε να αλλάξουμε τις ζωές μας ριζικά (Πλούτωνας) και επαναστατικά (Ουρανός). Επειδή ο Ερμής βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου, θα λέγαμε ότι οι τομείς της ζωής για τους οποίους καλούμαστε να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο σκέψης μας είναι η οικιακή και οικογενειακή μας ζωή, οι σχέσεις μας με τους γονείς και τα παιδιά μας αλλά και η ικανότητά μας να δείχνουμε αγάπη, φροντίδα και συμπαράσταση.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι η Πανσέληνος αυτή πραγματοποιείται με μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια του νερού μεταξύ Δία, Κρόνου και Ποσειδώνα αλλά και με συμμετοχή Άρη (σε ακριβείας σύνοδο με Δία). Αυτός ο πλανητικός σχηματισμός φανερώνει ότι οι πρωτοβουλίες (Άρης) που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι ικανές να φέρουν τη βαθιά εκπλήρωση αλλά και τη συντριπτική διάψευση (Κρόνος στο Σκορπιό) μεγάλων ονείρων και ιδανικών (Ποσειδώνας στους Ιχθύς) που σχετίζονται με ευκαιρίες για δημιουργία/διαφύλαξη οικογενειακών και συναισθηματικών δεσμών (Δίας στον Καρκίνο). Ας σημειωθεί επίσης ότι το μεγάλο αυτό τρίγωνο ευνοεί τη συναισθηματική έκφραση και τη θεραπεία μέσω της επαφής με το συναισθηματικό μας κόσμο και της ανάδυσης των όσων μας προκαλούν φόβο. Σας εύχομαι καλή Πανσέληνο!

No comments:

Post a Comment