Thursday 5 September 2013

Νέα Σελήνη στην Παρθένο: Ένα διαμάντι γεννιέται!



Στις 5 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 14:36 πραγματοποιείται Νέα Σελήνη στο ζώδιο της Παρθένου. Όπως σε κάθε Νέα Σελήνη έτσι και σε αυτή μας δίνεται η ευκαιρία για να κάνουμε μια καινούρια αρχή σε κάποιον τομέα της ζωής μας. Το ζώδιο της Παρθένου μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να βάλουμε σε τάξη τη ζωή μας μετά τις διακοπές του καλοκαιριού και να επιστρέψουμε δριμύτεροι στην εργασία μας και στις ρουτίνες μας. Είναι καιρός λοιπόν για να πειθαρχήσουμε ξανά και να τακτοποιήσουμε τυχόν εκκρεμότητες που σχετίζονται τόσο με την εργασία όσο και με την υγεία μας. Δεδομένου όμως του ότι ο Ερμής και η Αφροδίτη δε σχηματίζουν βασικές όψεις με άλλους πλανήτες, οι επικοινωνίες μας και οι οικονομικές μας δοσοληψίες αναφορικά με τα παραπάνω ζητήματα πέφτουν στο κενό και μας γίνονται έμμονη ιδέα για τις επόμενες πέντε μέρες περίπου. Άλλωστε, το ταυτόχρονο τετράγωνο Άρη-Κρόνου βάζει προσωρινά φρένο στις πρωτοβουλίες μας αλλά εξασφαλίζει επίσης την επιμονή που είναι απαραίτητη για να τις υλοποιήσουμε – αρκεί να μην απογοητευτούμε στο μεταξύ!


Επιπλέον, η αντίθεση που δέχεται η Νέα Σελήνη από τον Χείρωνα στους Ιχθύς βγάζει για μια ακόμη φορά έντονα συναισθηματικά τραύματα στην επιφάνεια δείχνοντάς μας το πόσο ευαίσθητοι και ευάλωτοι μπορεί να είμαστε. Μην ξεχνάτε όμως ότι το μεγάλο τρίγωνο Δία-Κρόνου-Χείρωνα που γίνεται χαρταετός με τον Πλούτωνα στην κορυφή (ο οποίος σχηματίζει εξάγωνα με Κρόνο-Χείρωνα και αντίθεση με Δία) είναι άκρως θεραπευτικό για όποιον έχει τη θέληση και το κουράγιο να πάει στα βάθη του ψυχισμού του με σκοπό να δει ριζική και οριστική βελτίωση των όποιων σωματικών ή συναισθηματικών πληγών και αδυναμιών του. Παρόμοια οφέλη υπόσχεται και το μυστικό τετράπλευρο που σχηματίζει η αντίθεση Νέας Σελήνης-Χείρωνα με την αντίθεση Δία-Πλούτωνα καθώς τα τρίγωνα και τα εξάγωνα του σχηματισμού αυτού φέρνουν ευκαιρίες και δημιουργικές λύσεις για μια καινούρια αρχή (Νέα Σελήνη) που να στοχεύει στη ριζική (Πλούτωνας) απελευθέρωσή μας (Δίας) από τα τραύματά μας (Χείρωνας).

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Νέα Σελήνη στην Παρθένο αποτελεί μέρος ενός σχετικά σπάνιου πλανητικού σχηματισμού που λέγεται «Διαμάντι». Ο σχηματισμός αυτός αποτελείται πάντα από ένα ταυ-τετράγωνο και ένα γιοντ (ή δάχτυλο του Θεού) που έχουν τον ίδιο πλανήτη στην κορυφή τους. Στην προκειμένη περίπτωση αυτός ο πλανήτης είναι ο Ουρανός σε ταυ-τετράγωνο με Δία-Πλούτωνα και γιοντ με τη Νέα Σελήνη και τον Βόρειο Δεσμό (και σε μεγάλη ανοχή με τον Κρόνο). Παρά τις δυσκολίες (χιαστί γιοντ) και τις εντάσεις (ταυ-τετράγωνο) που κρύβει αυτή η Νέα Σελήνη, το νέο ξεκίνημα που σηματοδοτεί έχει το δυναμικό να εξελιχθεί σε πραγματικό «διαμάντι», αρκεί να μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε μαχητικά την πρωτοτυπία και τη μοναδικότητα μέσα μας (Ουρανός). Μια τέτοια στάση υπόσχεται βαθιά (Πλούτωνας) πρόοδο (Δία) που έχει να μας διδάξει σοφία για τη μετέπειτα ζωή μας (Κρόνος/Βόρειος Δεσμός). Σας εύχομαι καλή Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment