Thursday 19 September 2013

Πανσέληνος στους Ιχθύς: Η Κορύφωση του Δυναμικού της Βίας…



Σήμερα 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 14:12 πραγματοποιείται Πανσέληνος στο ζώδιο των Ιχθύων, το οποίο συνεπάγεται ότι η Σελήνη βρίσκεται στο ομώνυμο ζώδιο με τον Ήλιο να λάμπει ακριβώς απέναντί της στην 26η μοίρα της Παρθένου. Όπως σε κάθε Πανσέληνο έτσι και σε αυτή παρατηρούμε κορυφώσεις που σχετίζονται τόσο με το συναίσθημα και την οικογενειακή μας ζωή όσο και με διαδικασίες που ξεκίνησαν στην προηγούμενη Νέα Σελήνη. Στο παρόν ιστολόγιο έγραφα ότι παρά τις δυσκολίες και τις εντάσεις της Νέας Σελήνης της 5ης Σεπτεμβρίου το νέο ξεκίνημα που σηματοδοτούσε θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πραγματικό «διαμάντι» με την προϋπόθεση ότι θα κινητοποιούσαμε εντός μας την πρωτοτυπία και τη μοναδικότητα που διακρίνει τον καθένα από εμάς. Η Πανσέληνος λοιπόν έρχεται για να μας βοηθήσει να αξιολογήσουμε σε τι φάση βρίσκεται το, πιθανώς ακατέργαστο, «διαμάντι» και να δούμε τι χρειάζεται ακόμα για να τελειοποιηθεί.

Με δεδομένο ότι ο άξονας της Πανσελήνου πέφτει στον ζωδιακό άξονα της Παρθένου και των Ιχθύων, τον λεγόμενο άξονα της προσφοράς και της υπηρεσίας, οι συναισθηματικές εντάσεις και κορυφώσεις θα κινηθούν γύρω από αυτές τις θεματικές. Έτσι, ενώ ο ζωδιακός αυτός άξονας θα μας ωθήσει να εργαστούμε και να παράσχουμε υπηρεσίες στους άλλους, ένταση θα προκύψει από το ότι δε θα είναι εύκολο να εξευρεθεί ισορροπία μεταξύ της σημασίας που θα αποδίδουμε στην τάξη, το καθήκον και τον ρεαλισμό (Ήλιος στην Παρθένο) και της εσώτερης ανάγκης μας για χαλαρότητα, φιλευσπλαχνία και φαντασία (Σελήνη στους Ιχθύς). Μάλιστα, η απουσία όψεων ως προς τον άξονα της Πανσελήνου φανερώνει ότι η πιο πάνω ισορροπία θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να εξευρεθεί.



Αυτό επιτείνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι οι χορηγοί του Ήλιου και της Σελήνης, δηλαδή ο Ερμής και ο Δίας αντίστοιχα, βρίσκονται σε δυσαρμονική όψη ο ένας με τον άλλον. Μην ξαφνιαστείτε λοιπόν αν το ενδιαφέρον που θα εκφράσετε σχολαστικά για ισότητα, δικαιοσύνη και τυπικότητα (Ερμής στον Ζυγό χορηγός Ηλίου στην Παρθένο) βρεθεί αντιμέτωπο (τετράγωνο) με τη συναισθηματική έξαρση κάποιου άλλου λόγω της ανάγκης του για χαλαρότητα και αοριστία (Δίας στον Καρκίνο παραδοσιακός χορηγός Σελήνης στους Ιχθύς). Μπορεί όμως να είστε εσείς αυτοί που υπερβάλλετε συναισθηματικά και γίνεστε αφορμή να συγκρουστείτε με κάποιον άλλο που τον ενδιαφέρει η θέσπιση δίκαιων και συγκεκριμένων κανόνων. Όπως και να έχει, απαιτείται μεγάλη προσοχή γιατί το ταυ-τετράγωνο Δία-Ουρανού-Πλούτωνα που μετατρέπεται σε μεγάλο σταυρό με τη συμμετοχή του Ερμή είναι πιθανό να εκφραστεί με απερίσκεπτες κινήσεις και λόγια (Δίας-Ερμής) που φέρνουν ξαφνικές και ριζικές αλλαγές, μέχρι και θάνατο για λόγους ιδεολογικούς (Ουρανός-Πλούτωνας). Έτσι άλλωστε συνέβη μόλις χθες με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής…

Δυστυχώς, η αντίθεση Δία-Πλούτωνα φέρει το δυναμικό για ασυλλόγιστες (Δίας) πράξεις βίας (Πλούτωνας) κάτι που διευκολύνεται από την ακύρωση (Κρόνος) και την περιθωριοποίηση (Χείρωνας) των αξιών του άλλου (Αφροδίτη στο Σκορπιό), όπως μας θυμίζει η συμμετοχή της εν λόγω αντίθεσης σε σχηματισμό μεγάλου χαρταετού (όπου ο Δίας σχηματίζει μεγάλο τρίγωνο με Χείρωνα-Κρόνο-Αφροδίτη και ο Πλούτωνας κάνει εξάγωνα με τους ίδιους πλανήτες). Ας σημειωθεί ότι οι αξίες (Αφροδίτη) μπορεί να είναι τόσο πνευματικές όσο και υλικές, άρα όχι μόνο θέματα ιδεολογικά αλλά και θέματα οικονομικά μπορεί να αποτελέσουν αφορμή για το δυναμικό της βίας και των συναισθηματικών χειρισμών. Προσωπικά, εύχομαι η Πανσέληνος να σταθεί αφορμή ώστε όλοι μας να εκφράσουμε τις ανώτερες εκδηλώσεις των παραπάνω όψεων κι έτσι να απελευθερωθούμε (Δίας) ριζικά (Πλούτωνας) και οριστικά (Κρόνος) από συναισθηματικά τραύματα (Χείρωνας) αλλά και αξίες (Αφροδίτη) που καμιά χρησιμότητα δεν εξυπηρετούν πλέον στις ζωές μας.

No comments:

Post a Comment