Tuesday 17 December 2013

Πανσέληνος στους Διδύμους: Τριγμοί σε σχέσεις μετά γέλιου και κουτσομπολιού…



Σήμερα 17 Δεκεμβρίου στις 11:28 το πρωί πραγματοποιείται πανσέληνος στην 25η μοίρα του επικοινωνιακού και ανήσυχου ζωδίου των Διδύμων. Σε κάθε πανσέληνο η Σελήνη βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Ήλιο με αποτέλεσμα οτιδήποτε συμβολίζεται από τη Σελήνη, όπως τα συναισθήματα, οι γυναίκες, η οικογενειακή ζωή και το παρελθόν, να αποκτούν μια πολύ πιο έντονη σημασία από ό,τι τις υπόλοιπες μέρες του σεληνιακού μήνα. Δεν είναι λοιπόν περίεργο κοντά στις πανσελήνους να έχουμε πιο έντονες συναισθηματικές εκδηλώσεις (είτε θετικές είτε αρνητικές), πιο φορτισμένες επαφές με γυναικείες φιγούρες, καθώς και μεγαλύτερη εστίαση ενδιαφέροντος στο σπίτι, στις ρουτίνες και στην οικογενειακή μας ζωή. Με την παρούσα πανσέληνο να γίνεται στο ζώδιο των Διδύμων, στο κατεξοχήν δηλαδή ζώδιο της επικοινωνίας και της μετακίνησης, είναι φυσικό να έχουμε έντονη διάθεση να μιλήσουμε για τα συναισθήματά μας, να διαπραγματευτούμε με γυναικείες φιγούρες και να κάνουμε πολλές μετακινήσεις για να τακτοποιήσουμε θέματα ρουτίνας ή ή θέματα οικιακά/οικογενειακά.


Η διάθεσή μας όμως να συζητήσουμε και να διαπραγματευτούμε αντιτίθεται στην ανάγκη μας να εκφραστούμε με τρόπο ίσως υπερβολικά ευθύ, ακόμη και δογματικό, όπως αποκαλύπτει η θέση του Ερμή στον Τοξότη σε όψη αντίθεσης με τη Σελήνη. Ο τοξοτίσιος Ερμής είναι και ο μοναδικός πλανήτης που κάνει όψη με τον άξονα της πανσελήνου – αν και με μεγάλη ανοχή – κι έτσι οι ειλικρινείς συζητήσεις, οι παθιασμένες κουβέντες και οι αισιόδοξες εκτιμήσεις μάλλον θα έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες. Την τιμητική τους επίσης θα έχουν οι επαφές με το εξωτερικό, οι μακρινές αλλά σύντομες μετακινήσεις, η ενασχόληση με πολλά πράγματα ταυτόχρονα, καθώς και το ενδιαφέρον για ταξίδια και για διεύρυνση των πνευματικών μας οριζόντων, πιθανώς μέσω πανεπιστημιακών σπουδών ή κάποιου επιμορφωτικού σεμιναρίου. Όπως και να έχει, τόσο το ζώδιο των Διδύμων όσο και αυτό του Τοξότη αρέσκονται στο να πιάνουν «ψιλή κουβεντούλα», να γελάνε και να περνάνε καλά, επομένως η πανσέληνος αυτή είναι ό,τι πρέπει για έξοδο ή τηλεφωνική επικοινωνία με φίλους.

Δύο σημεία όμως θα πρέπει να ληφθούν υπόψη για την παρούσα πανσέληνο. Από τη μία, η Αφροδίτη στον Αιγόκερω είναι ουσιαστικά στάσιμη και έτοιμη να αναδρομήσει χωρίς να δέχεται βασικές όψεις από άλλους πλανήτες (πέρα από ένα ασύμβατο και μεγάλης ανοχής τρίγωνο από τον Άρη). Από την άλλη, ο Άρης βρίσκεται στο Ζυγό, ζώδιο της Αφροδίτης, ενεργοποιώντας σκληρά τη διασπαστική και αποσταθεροποιητική όψη τετραγώνου μεταξύ Ουρανού και Πλούτωνα. Τα δύο αυτά σημεία αποκαλύπτουν ότι οικονομικά και αισθηματικά ζητήματα όπως και ζητήματα συνεργασιών (τομείς δηλαδή που κυβερνά η Αφροδίτη) είναι μάλλον στον αέρα ή ίσως κινδυνεύουν «να τιναχτούν» στον αέρα αυτή την περίοδο. Τα αιτήματα του Αιγόκερω για επαγγελματισμό, σοβαρότητα, πειθαρχία και τήρηση κανόνων θα είναι αυτά που θα γίνουν η αφορμή για προβλήματα σε σχέσεις, συνεργασίες και οικονομικές δοσοληψίες. Βέβαια, η ταυτόχρονη ορθοδρόμηση του Ουρανού αποκαλύπτει ότι η ανάγκη πολλών για ελευθερία και έλλειψη περιορισμών θα προκαλέσει περαιτέρω τριγμούς. Στη μοίρα που βρίσκεται τώρα η Αφροδίτη θα ξαναβρεθεί στις αρχές του Μάρτη, αφού θα έχει πλέον ορθοδρομήσει, και άρα τότε θα φανεί το αποτέλεσμα των όποιων τριγμών παρουσιαστούν τώρα σε σχέσεις και συνεργασίες. Σας εύχομαι καλή πανσέληνο!



No comments:

Post a Comment