Thursday 30 January 2014

Νέα Σελήνη στον Υδροχόο: Ανατρεπτικά Ξεκινήματα!



Στις 30 Ιανουαρίου στις 11:38 το βράδυ για Αθήνα πραγματοποιείται Νέα Σελήνη στην 10η μοίρα του Υδροχόου. Αν και σε κάθε Νέα Σελήνη ευνοούνται νέα ξεκινήματα σε συγκεκριμένους τομείς της ζωής μας, η παρούσα Νέα Σελήνη φαίνεται να λειτουργεί κάπως διαφορετικά. Και πώς να μην ήταν έτσι αφού γίνεται στο ζώδιο του Υδροχόου που είναι το ζώδιο της διαφορετικότητας, της πρωτοτυπίας και της ανατρεπτικότητας; Το ένα στοιχείο που δείχνει διαφορετικότητα είναι ότι αυτή η Νέα Σελήνη δε δέχεται καμία βασική όψη από κανέναν πλανήτη πέραν του ανατρεπτικού Ουρανού, ο οποίος μάλιστα χορηγεί τη Νέα Σελήνη αφού αυτή γίνεται στο ζώδιο που κυβερνά ο Ουρανός. Η συγκεκριμένη όψη δε τονίζει τη διαφορετικότητα και την ανατρεπτικότητα της Νέας Σελήνης καθώς μας δίνει ευκαιρίες να κάνουμε μια καινούρια αρχή που να ανατρέψει τα μέχρι στιγμής δεδομένα και να εκπλήξει, είτε θετικά είτε αρνητικά, τόσο εμάς όσο και τους άλλους. 


Το δεύτερο στοιχείο που δείχνει την πρωτοτυπία αυτής της Νέας Σελήνης είναι ότι πραγματοποιείται με τον Ερμή, επίσης στον Υδροχόο, να έχει ήδη μπει στη σκιά του. Αυτό σημαίνει ότι ο Ερμής προετοιμάζεται για την αναδρομή του (που θα αρχίσει στις 6 Φεβρουαρίου) και βρίσκεται στην ίδια μοίρα όπου θα ξαναβρεθεί τόσο στις 13 Φεβρουαρίου ανάδρομος όσο και στις 17 Μαρτίου ορθόδρομος. Έτσι λοιπόν αυτή η Νέα Σελήνη φέρνει ένα νέο και ανατρεπτικό ξεκίνημα που όμως θα ολοκληρωθεί μετά τις 17 Μαρτίου γιατί φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμη αρκετές εκκρεμότητες σε επίπεδο ιδεών και επικοινωνιών που θα πρέπει να τακτοποιηθούν στο μεταξύ. 

Ένα τρίτο στοιχείο που χαρίζει επιπρόσθετη πρωτοτυπία στη Νέα Σελήνη είναι ότι πραγματοποιείται με Αφροδίτη στάσιμη έτοιμη να ορθοδρομήσει μετά από σαράντα περίπου μέρες αναδρομής στο ζώδιο του Αιγόκερω. Εκκρεμότητες σε σοβαρές σχέσεις, επαγγελματικές συνεργασίες και σε οικονομικές αποφάσεις και δοσοληψίες φαίνεται να παίρνουν ένα πρώτο τέλος λοιπόν. Το τέλος αυτό μπορεί να μην είναι τόσο ευχάριστο βέβαια δεδομένων των σκληρών όψεων που δέχεται η Αφροδίτη από τον Πλούτωνα, τον Ουρανό και το Δία ταυτόχρονα. Έτσι, η δύναμη (Πλούτωνας) και η νομιμότητα (Δίας) στις σχέσεις (Αφροδίτη) δε φαίνεται να πηγαίνουν μαζί αυτές τις μέρες, ενώ η ανατροπή και η αποστασιοποίηση εμφανίζεται ως η μόνη, ανορθόδοξη ίσως, λύση (Ουρανός στην κορυφή του ταυ-τετραγώνου). 

Τέλος, οι δύο χορηγοί της Νέας Σελήνης, δηλαδή ο Κρόνος και ο Ουρανός, βρίσκονται μεταξύ τους σε όψη σκληρή (ενάμιση τετράγωνο), κάτι που αποτυπώνει τη δυσκολία να αφήσουμε πίσω μας την ασφάλεια του παρελθόντος (Κρόνος) ώστε να αφεθούμε στο άγνωστο, το διαφορετικό και το πρωτόγνωρο (Ουρανός). Τι θα επιλέξετε λοιπόν; Θα προτιμήσετε να μείνετε εγκλωβισμένοι στα ίδια μοτίβα συμπεριφοράς (Κρόνος) ή θα τολμήσετε να κάνετε την ανατροπή στη ζωή σας (Ουρανός); Η απόφαση δική σας!

No comments:

Post a Comment