Sunday 15 March 2015

Ηλιακή Έκλειψη στους Ιχθύς: Τέλος Εποχής…



Πραγματοποιείται στις 20 Μαρτίου 2015 και ώρα 11:36πμ με συντεταγμένες Αθήνας ηλιακή έκλειψη στο ρομαντικό, ευαίσθητο και μελαγχολικό ζώδιο των Ιχθύων. Παραδοσιακά, οι εκλείψεις θεωρούνται «κακοί οιωνοί» και πολλοί τις φοβούνται. Όμως, αυτό που σηματοδοτούν οι εκλείψεις, και ιδιαίτερα οι ηλιακές όπως η παρούσα, είναι το τέλος ενός σημαντικού κεφαλαίου και την αρχή ενός καινούριου. Έτσι, η «έκ-λειψη» ενδέχεται να γίνει αντιληπτή ως «έλ-λειψη» σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου μας όπου συμβαίνει ή σε σχέση με τη φύση των πλανητών μας τους οποίους η έκλειψη «αγγίζει». Το ότι μιλάμε για έκλειψη Ηλίου συνεπάγεται ότι θέματα ταυτότητας, ζωτικότητας και δημιουργικότητας καθώς και θέματα που αφορούν σημαντικούς άντρες στη ζωή πολλών, όπως ο πατέρας, ο σύζυγος ή ακόμη και το αφεντικό, μας απασχολούν πάρα πολύ. Ο λόγος σχετίζεται με μια αίσθηση ότι τα παραπάνω θέματα ή άτομα «λείπουν» από τη ζωή μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αν και δεν υπάρχει γενική συμφωνία αναφορικά με τη διάρκεια επιρροής των εκλείψεων, πολλοί θεωρούν ότι η επιρροή τους, άρα και η αίσθηση έλλειψης, ξεκινάει περίπου ένα μήνα πριν και κρατάει μέχρι και ένα μήνα μετά την έκλειψη.


Έχει ενδιαφέρον το ότι η παρούσα έκλειψη πραγματοποιείται στην τελευταία μοίρα όχι απλά των Ιχθύων αλλά και ολόκληρου του ζωδιακού κύκλου. Η αίσθηση του τέλους λοιπόν είναι ιδιαίτερα έντονη κατά την παρούσα έκλειψη, πολύ περισσότερο γιατί συμπίπτει με το τελευταίο ακριβείας τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα το οποίο έχει ήδη θέσει την κοινωνία μας σε μια πολύ διαφορετική τροχιά από το 2012 και μετά. Έτσι, το αίσθημα αδιεξόδου (τετράγωνο) που έχει προκληθεί σε πολλούς λόγω ατομικής αφύπνισης (Ουρανός στον Κριό) αναφορικά με τη σήψη του κοινωνικοπολιτικού συστήματος (Πλούτωνας στον Αιγόκερω) φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του. Μάλιστα, οι θετικές όψεις που σχηματίζουν ο Ουρανός και ο Πλούτωνας τόσο με τον Δία, τον παραδοσιακό χορηγό της τρέχουσας έκλειψης, όσο και με τον Χείρωνα, σηματοδοτούν την εύκολη διάνοιξη επαναστατικά καινούριων οριζόντων στη ζωή μας (τρίγωνο Δία-Ουρανού) καθώς επίσης και την ευκαιρία για πλήρη απαλλαγή από τυχόν πληγές και τραύματα (εξάγωνο Χείρωνα-Πλούτωνα).



Βέβαια, αν και η έκλειψη φαίνεται να υπόσχεται καλύτερες μέρες μακροπρόθεσμα παρά τα όποια εμπόδια (ενάμισι τετράγωνο Ήλιου-Σελήνης με Δία), πολλοί θα δυσκολευτούν να το συνειδητοποιήσουν όπως μαρτυρά το χιαστό του Ερμή στους Ιχθύς με τον Δία. Η ταυτόχρονη σύνοδος του Ερμή με τον Χείρωνα και τον Ποσειδώνα, τον μοντέρνο χορηγό της τρέχουσας έκλειψης, σε συνδυασμό με το τετράγωνο που δέχεται ο Ερμής από τον Κρόνο θα εστιάσει τη σκέψη πολλών στην απώλεια (Ποσειδώνας), τη θυματοποίηση (Χείρωνας) και τους περιορισμούς (Κρόνος) που φέρνει η έκλειψη. Άρα, πολλοί ενδέχεται να βιώσουν την ηλιακή έκλειψη με αρκετή θλίψη και μελαγχολία (πολυαστρία στους Ιχθύς).

Ένας ακόμη λόγος για τη θλίψη φαίνεται να είναι το χιαστό της Αφροδίτης με τον Κρόνο και η συνακόλουθη δυσκολία προσαρμογής της υπερβολικής ανάγκης για οικονομική και συναισθηματική ασφάλεια (Αφροδίτη στη μοίρα της απόλυτης έξαρσης της Σελήνης) με τυχόν κρίσεις λόγω οικονομικών περικοπών και συναισθηματικών απογοητεύσεων (Κρόνος σε κρίσιμη μοίρα του ζωδιακού που κυβερνάται από Αφροδίτη). Το ότι ο Κρόνος έχει μόλις αναδρομήσει σημαίνει ότι η έκλειψη έχει θέση σε κίνηση γεγονότα τα οποία θα εξελιχθούν παρασκηνιακά στο άμεσο διάστημα και τα αποτελέσματα των οποίων θα φανούν από τον Ιούλιο/Αύγουστο και μετά που ο Κρόνος ορθοδρομεί και μέχρι τον Νοέμβριο που ο Κρόνος θα ξαναβρεθεί – σε ορθή πορεία πια – στην κρίσιμη μοίρα όπου βρίσκεται τώρα. Σας ευχόμαστε καλή ηλιακή έκλειψη!  

No comments:

Post a Comment