Monday 30 March 2015

Σεληνιακή Έκλειψη στον Ζυγό: Κρίσιμες Στιγμές…



Πραγματοποιείται στις 4 Απριλίου 2015 και ώρα 3:05μμ θερινή με συντεταγμένες Αθήνας σεληνιακή έκλειψη στο εκλεπτυσμένο, αρμονικό και ειρηνικό ζώδιο του Ζυγού. Παραδοσιακά, οι εκλείψεις θεωρούνται «κακοί οιωνοί» και πολλοί τις φοβούνται. Όμως, αυτό που σηματοδοτούν οι εκλείψεις είναι το τέλος ενός σημαντικού κεφαλαίου και η αρχή ενός καινούριου. Έτσι, η «έκ-λειψη» ενδέχεται να γίνει αντιληπτή ως «έλ-λειψη» σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου μας όπου συμβαίνει ή σε σχέση με τη φύση των πλανητών μας τους οποίους η έκλειψη «αγγίζει». Το ότι μιλάμε για έκλειψη Σελήνης συνεπάγεται ότι θέματα που άπτονται της οικιακής, οικογενειακής και συναισθηματικής μας ζωής καθώς και θέματα που αφορούν σημαντικές γυναίκες στη ζωή πολλών, όπως η μητέρα και η σύζυγος, μας απασχολούν πάρα πολύ. Ο λόγος σχετίζεται με μια αίσθηση ότι τα παραπάνω θέματα ή άτομα «λείπουν» από τη ζωή μας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Αν και δεν υπάρχει γενική συμφωνία αναφορικά με τη διάρκεια επιρροής των εκλείψεων, πολλοί θεωρούν ότι η επιρροή τους, άρα και η αίσθηση έλλειψης, ξεκινάει περίπου ένα μήνα πριν και κρατάει μέχρι και ένα μήνα μετά την έκλειψη.


Η παρούσα σεληνιακή έκλειψη ακολουθεί την ηλιακή έκλειψη της 20ης Μαρτίου, στην οποία είχαμε δώσει τον τίτλο «Τέλος Εποχής». Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την τρέχουσα πολυαστρία στον Κριό, που αποτελείται από Ερμή, Ήλιο και Ουρανό, δίνει την αίσθηση του κατεπείγοντος για ένα ανατρεπτικά καινούριο ξεκίνημα και τρόπο σκέψης σε σχέση με σημαντικές γυναίκες και θέματα που άπτονται του σπιτιού μας και της οικογενειακής και συναισθηματικής μας ζωής. Το ζώδιο του Ζυγού στο οποίο πραγματοποιείται η σεληνιακή έκλειψη και η αντίθεση της Σελήνης με την πολυαστρία στον Κριό αναδεικνύουν επίσης την πόλωση μεταξύ του Εγώ (Κριός) και του Άλλου (Ζυγός) και την επείγουσα ανάγκη για εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης. Έτσι, τυχόν απόδοση σημασίας σε έναν επαναστατικό, ασυμβίβαστο και πολεμικό τρόπο σκέψης (Ερμής-Ήλιος-Ουρανός στον Κριό) θα θέσει σε σημαντικό κίνδυνο την βασική ανάγκη πολλών για ισορροπία, αρμονία και σχέση (Σελήνη στον Ζυγό).


Μάλιστα, έχει ενδιαφέρον το ότι αυτή η πόλωση μεταξύ του Εγώ και του Άλλου εντείνεται από τον Πλούτωνα αλλά διευκολύνεται από τον Δία. Ο πρώτος τετραγωνίζει την αντίθεση πλανητών στον άξονα Κριού-Ζυγού και μετατρέπεται σε κορυφή ενός σχηματισμού γνωστού ως Ταυ-Τετραγώνου, ενώ ο δεύτερος τριγωνίζει/εξαγωνίζει την ίδια αντίθεση και μετατρέπεται σε κορυφή ενός σχηματισμού γνωστού ως Σφήνας. Έτσι λοιπόν, η πόλωση μεταξύ του Εγώ και του Άλλου (αντίθεση πλανητών σε Κριό-Ζυγό) θα παράσχει ενέργεια και δυναμισμό ώστε μέσα από πόνο να επιτευχθεί μια σημαντική μεταμόρφωση (Πλούτωνας ως κορυφή του  παρορμητικού ταυ-τετραγώνου) τόσο της συναισθηματικής, οικιακής και οικογενειακής μας ζωής (Σελήνη) όσο και του τρόπου που σκεφτόμαστε (Ερμής) για τον σκοπό μας στη ζωή (Ήλιος) και την ιδεολογία μας (Ουρανός). Από την άλλη, τυχόν ταξίδια, σπουδές και επαφές με το εξωτερικό θα λειτουργήσουν ως μέσο διαφυγής (Δίας ως κορυφή της Σφήνας) από την ένταση και την πόλωση μεταξύ του Εγώ και του Άλλου.

Θα πρέπει όμως να τονιστεί ότι η Αφροδίτη, χορηγός της σεληνιακής έκλειψης, βρίσκεται σε κρίσιμη μοίρα που κυβερνάται από Δία (21º σταθερών), άρα οικονομικές δοσοληψίες σχετικές με ταξίδια, σπουδές και εξωτερικό ενδέχεται να δημιουργήσουν κρίσιμες καταστάσεις και ελλείψεις. Η ταυτόχρονη παρουσία του Κρόνου σε κρίσιμη μοίρα Αφροδίτης και σε ζώδιο Δία (4º Τοξότη) εντείνει την παραπάνω κρισιμότητα, ενώ ο Πλούτωνας στη μοίρα της απόλυτης πτώσης του Δία (15º Αιγόκερω) αποκαλύπτει ότι τυχόν υπερβολές ενδέχεται να φέρουν αρκετό πόνο. Αναμφίβολα, η είδηση των τελευταίων ημερών σχετικά με την πτώση του αεροπλάνου (ο Δίας κυβερνά τα μακρινά ταξίδια) της Germanwings και τον συνακόλουθο θάνατο (Πλούτωνας) των επιβατών της πτήσης θυμίζει τον κυριολεκτικό τρόπο με τον οποίο κάποιες φορές εκφράζονται οι αστρολογικές επιρροές (Πλούτωνας στη μοίρα της απόλυτης πτώσης του Δία)… Καλό είναι λοιπόν να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα Δία (ταξίδια, σπουδές, εξωτερικό, αλαζονεία, υπερβολές και καταχρήσεις) αυτές τις μέρες κοντά στη σεληνιακή έκλειψη. Σας ευχόμαστε μια καλή σεληνιακή έκλειψη!

No comments:

Post a Comment