Sunday 8 November 2015

Νέα Σελήνη στον Σκορπιό: «Κούνια» που μας Κούναγε…



Πραγματοποιείται στις 11 Νοεμβρίου 2015, στις 19:47 με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο συναισθηματικό, μεταμορφωτικό και ανθεκτικό ζώδιο του Σκορπιού. Καλούμαστε λοιπόν να κάνουμε μια νέα αρχή σε συναισθηματικά ζητήματα και ερωτικές σχέσεις καθώς και σε ζητήματα που αφορούν παιχνίδια δύναμης και αντοχής τα οποία συχνά εκδηλώνονται μέσω οικονομικών χειρισμών. Με τον Άρη, παραδοσιακό χορηγό της Νέας Σελήνης, στην αναιρετική μοίρα της Παρθένου και σε αμοιβαία υποδοχή με τον Ερμή στον Σκορπιό σε σύνοδο με τη Νέα Σελήνη, μας δίνεται μια τελευταία ευκαιρία για να βάλουμε σε τάξη όχι μόνο το μυαλό μας αλλά και όλα τα παραπάνω ζητήματα που πιθανώς να εκκρεμούν από την προηγούμενη κατώτερη σύνοδο Ηλίου-Ερμή που έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου. Βασική προϋπόθεση είναι να απαλλαγούμε από οτιδήποτε «σάπιο» ώστε να πετύχουμε την κάθαρση και τη μεταμόρφωση που τόσο επιθυμεί το ζώδιο του Σκορπιού.


Με τον τρόπο αυτό θα έρθει περισσότερη αρμονία και ισορροπία όπως άλλωστε υπόσχεται ο Άρης σε σύνοδο με την Αφροδίτη η οποία έχει ήδη κάνει την είσοδό της στο ένα από τα δύο ζώδια που κυβερνά, τον Ζυγό. Μάλιστα, η ίδια σχηματίζει όψη εξαγώνου με τον Κρόνο δίνοντας ευκαιρίες για οικονομικές απολαβές από την εργασία και τον κόπο μας παρά το γεγονός ότι αυτές μπορεί να μην αγγίζουν το ιδανικό, δεδομένου του τετραγώνου Κρόνου-Ποσειδώνα. Ωστόσο, ο Ποσειδώνας ετοιμάζεται σε μια βδομάδα να ορθοδρομήσει καθιστώντας τα ιδανικά και τα όνειρά μας πολύ πιο προσβάσιμα από όσο μπορεί να ήταν όλο τον καιρό που ήταν ανάδρομος (από τον περασμένο Ιούνιο). Μαζί με αυτά αναδεικνύονται πιο έντονα και όλοι οι τομείς που σχετίζονται με τη μόδα, την εικόνα, τη φωτογραφία, τον κινηματογράφο, τις τέχνες και τον εσωτερισμό.

Λίκνο

Έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι η παρούσα Νέα Σελήνη συμμετέχει σε έναν πλανητικό σχηματισμό που η Joyce Hopewell αποκαλεί «Λίκνο», δηλαδή κούνια. Αυτός ο σχηματισμός ορίζεται από δύο πλανήτες σε αντίθεση, τον Δία και τον Χείρωνα στην προκειμένη περίπτωση, οι οποίοι βρίσκονται σε αρμονικές όψεις (τρίγωνα/εξάγωνα) με δύο (ή περισσότερους) πλανήτες από τη μία μόνο μεριά της αντίθεσης, εν προκειμένω με τον Ερμή και τη Νέα Σελήνη καθώς και με τον Πλούτωνα. Μια βασική ερμηνεία του σχηματισμού αυτού έχει να κάνει με το πώς μπορεί κανείς να αφήσει την ασφάλεια του «λίκνου» που ορίζεται από την αντίθεση και να βγει έξω από αυτό ώστε να έρθει αντιμέτωπος με τις ανασφάλειές του. Σε ό,τι αφορά το «λίκνο» αυτής της Νέας Σελήνης, φαίνεται ότι εντός του λίκνου θα θέλαμε να προστατέψουμε και να φροντίσουμε τη μάλλον τραυματισμένη υλική και συναισθηματική μας ασφάλεια, όπως μαρτυρούν τόσο τα στοιχεία (γη-νερό) των ζωδίων όπου βρίσκονται  οι πλανήτες του λίκνου όσο και η αντίθεση Δία-Χείρωνα διευκολυνόμενη από τον Πλούτωνα.

Ο μοναδικός πλανήτης που βρίσκεται εκτός του λίκνου είναι ο ανατρεπτικός και επαναστατικός Ουρανός που αποτελεί μάλιστα την κορυφή ενός άλλου, σπάνιου, πλανητικού σχηματισμού που ονομάζεται Yod ή Δάχτυλο του Θεού και στον οποίο συμμετέχει ο Δίας σε εξάγωνο με Νέα Σελήνη και Ερμή. Στο βαθμό, λοιπόν, που είμαστε διατεθειμένοι να ξεπεράσουμε τις ανασφάλειές μας («λίκνο») και να κάνουμε μια νέα αρχή επιτρέποντας στο μυαλό μας να ανοίξει και να μεταμορφωθεί μαζί (Νέα Σελήνη στον Σκορπιό σε σύνοδο με Ερμή και εξάγωνο με Δία), τότε δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να μας περιορίσει: θα βρούμε τον τρόπο, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται (χιαστά), να πετάξουμε και να φτάσουμε στον ίδιο τον ουρανό (Ουρανός κορυφή του Yod). Όσο, όμως, παραμένουμε καλά προστατευμένοι στο «λίκνο» και την κούνια μας χωρίς καμία όρεξη να εντάξουμε το διαφορετικό και το πρωτοποριακό στις ζωές μας, τότε το «Δάχτυλο του Θεού» θα ανατρέψει την κούνια και «κούνια που μας κούναγε»… Καλή Νέα Σελήνη σε όλους!

No comments:

Post a Comment