Monday 29 January 2018

Σεληνιακή Έκλειψη στον Άξονα Λέοντα-Υδροχόου: Το Φως που Σβήνει!



Πραγματοποιείται στις 31 Ιανουαρίου 2018, στις 3:26μμ με συντεταγμένες Αθήνας, σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου, τον άξονα της προσωπικής και ομαδικής ανάδειξης. Αποτελεί την πρώτη έκλειψη της χρονιάς και προϋπαντεί την ηλιακή έκλειψη της 15ης Φεβρουαρίου. Αν και οι εκλείψεις έχουν κακή φήμη, και δη οι σεληνιακές, είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι αυτές αποτελούν την αποκορύφωση διαδικασιών που προετοιμάζονταν καιρό πριν, πολλές φορές έως και έξι μήνες νωρίτερα. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι στις εκλείψεις το ένα από τα δύο Φώτα (Ήλιος/Σελήνη) «σβήνει», οι εκλείψεις σηματοδοτούν το τέλος ενός σημαντικού κεφαλαίου και την αρχή ενός καινούργιου. Πιο συγκεκριμένα, οι σεληνιακές εκλείψεις είναι ταυτόχρονα και Πανσέληνοι κι έτσι το κεφάλαιο που μπορεί να ανοίγει ή να κλείνει αφορά θέματα συναισθηματικά, οικογενειακά και οικιακά καθώς και θέματα που άπτονται σχέσεων με σημαντικές γυναίκες στη ζωή του καθενός όπως είναι η μητέρα και η σύζυγος/σύντροφος. Κι επειδή η «έκ-λειψη» μπορεί να γίνει αισθητή ως «έλ-λειψη», ενδέχεται να εμφανιστούν ελλείψεις στα παραπάνω θέματα ή σχέσεις οι οποίες να μας κινητοποιήσουν σε δράση.


Εν προκειμένω, με τον Ήλιο να βρίσκεται στον Υδροχόο και τη Σελήνη στον Λέοντα, το ζώδιο του Ήλιου, η έκλειψη φαίνεται να κορυφώνει διαδικασίες και να κλείνει/ανοίγει κεφάλαια με αφορμή την ανάγκη για προσωπική ανάδειξη εντός κάποιου ομαδικού ή συλλογικού πλαισίου. Ωστόσο, η ανάγκη αυτή αντιτίθεται σε συλλογικές αξίες (αντίθεση με Αφροδίτη στον Υδροχόο), από κάποιες εκ των οποίων, όμως, χρειάζεται κανείς να απαλλαγεί (Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό). Σε αυτό συνάδει η ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος Άρη/Πλούτωνα από τα Φώτα καθώς η μετασχηματιστική δράση και οι πρωτοβουλίες για εκ βάθρων αλλαγές φαίνεται να είναι αδυσώπητες.

Αν και αισθήματα μειονεξίας και απογοήτευσης μπορεί να προκληθούν με αφορμή τα παραπάνω (σκληρή ενεργοποίηση άξονα Φώτων από Χείρωνα και Ποσειδώνα), η σχεδόν ταυτόχρονη είσοδος του Ερμή στον Υδροχόο σε εξάγωνο με τον Άρη στον Τοξότη επιτρέπει τουλάχιστον την ανανέωση στη σκέψη μέσα από αισιόδοξες δράσεις και γενναιόδωρες κινήσεις. Άλλωστε, το τετράγωνο Αφροδίτης-Δία, με τον Δία σε κρίσιμη μοίρα που κυβερνά ο ίδιος και σε εμπλοκή με το μεσοδιάστημα Ερμή-Ποσειδώνα, μάλλον ωθεί σε υπερβολές ενωτικού πνεύματος και γενναιοδωρίας με αφορμή τη διατύπωση μεγαλεπήβολων ιδεών και οραμάτων προκαλώντας, όμως, σχετική ανασφάλεια. Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα κινούνται σε γοργούς ρυθμούς καθώς όλοι οι πλανήτες κινούνται ορθόδρομα και σε γρήγορη ταχύτητα. Εκμεταλλευτείτε το!  

No comments:

Post a Comment