Saturday 29 June 2019

Ηλιακή Έκλειψη στον Καρκίνο: «Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη…»


Πραγματοποιείται στις 2 Ιουλίου 2019, στις 10:16μμ με συντεταγμένες Αθήνας, ηλιακή έκλειψη στο συναισθηματικό, προστατευτικό και εσωστρεφές ζώδιο του Καρκίνου. Αν και οι εκλείψεις έχουν κακή φήμη, είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι αυτές αποτελούν την αποκορύφωση διαδικασιών που προετοιμάζονταν καιρό πριν, πολλές φορές έως και έξι μήνες νωρίτερα. Στην προκειμένη περίπτωση, για παράδειγμα, υπάρχει ισχυρή σύνδεση με την προηγούμενη έκλειψη, που ήταν σεληνιακή και που είχε λάβει χώρα στις 21 Ιανουαρίου 2019, διότι η μοίρα εκείνης της έκλειψης ενεργοποιείται από τον Άρη της τωρινής.


Με επιπλέον δεδομένο ότι στις εκλείψεις το ένα από τα δύο Φώτα (Ήλιος/Σελήνη) «σβήνει», οι εκλείψεις σηματοδοτούν το τέλος ενός σημαντικού κεφαλαίου στη ζωή μας και την αρχή ενός καινούργιου. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στις ηλιακές εκλείψεις αφού μια τέτοια έκλειψη αποτελεί ταυτόχρονα και Νέα Σελήνη, άρα η καινούργια αρχή είναι δεδομένη. Πιο συγκεκριμένα, η καινούργια αρχή που σηματοδοτεί μια ηλιακή έκλειψη θα αναφέρεται σε ηλιακά ζητήματα όπως είναι ο σκοπός μας στη ζωή και η δημιουργικότητά μας καθώς και οι σχέσεις μας με σημαντικούς άνδρες στη ζωή του καθενός όπως είναι ο πατέρας, ο σύζυγος/σύντροφος ή ο εργοδότης. Κι επειδή η «έκ-λειψη» μπορεί να γίνει αισθητή ως «έλ-λειψη», ενδέχεται να εμφανιστούν ελλείψεις στα παραπάνω θέματα ή σχέσεις οι οποίες να μας κινητοποιήσουν σε δράση.

Επί του παρόντος, με τα Φώτα να βρίσκονται στον Καρκίνο, η έκλειψη φαίνεται να κορυφώνει διαδικασίες, να αναδεικνύει ελλείψεις και να κλείνει/ανοίγει κεφάλαια με αφορμή ζητήματα συναισθηματικά, οικογενειακά και εθνικά καθώς και με ζητήματα προστασίας και (αν)ασφάλειας που συνδέονται με τον σκοπό μας στη ζωή, τη δημιουργικότητά μας και τις σχέσεις μας με σημαντικούς άνδρες ή πρόσωπα. Αποτελεί, μάλιστα, την πρώτη και μοναδική ολική ηλιακή έκλειψη που γίνεται στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω μέσα στην τριετία 2018-2020 κατά τη διάρκεια της οποίας οι περισσότερες εκλείψεις θα γίνονται σε αυτόν τον άξονα. Συνεπώς, το κεφάλαιο που τώρα ανοίγει ή κλείνει έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα μέσα σε αυτήν την τριετία και ορίζει τις εξελίξεις για τους επόμενους μήνες, αν όχι για τον επόμενο χρόνο.

Αν και τα Φώτα στην παρούσα έκλειψη δεν σχηματίζουν ιδιαίτερες κλειστές όψεις με άλλους πλανήτες, υπάρχει ένας πολύ ενδιαφέρων σχηματισμός πλανητών στο ωροσκόπιο της έκλειψης. Ο λόγος περί του «Δαχτύλου του Κόσμου» που περιλαμβάνει το τετράγωνο Δία-Ποσειδώνα, πλανήτες που ταυτόχρονα σχηματίζουν ενάμισι τετράγωνα με τη σύνοδο Ερμή-Άρη στον Λέοντα. Το γενικό νόημα του σχηματισμού, ως άλλη «Ιθάκη» του Καβάφη, αναφέρεται στο ότι σκοπός είναι το ταξίδι και όχι ο τελικός προορισμός. Πράγματι, η βάση του σχηματισμού μιλάει για αλληλοσυγκρουόμενα οράματα και ιδανικά των οποίων η σύγκρουση υποδαυλίζεται περαιτέρω από ελαφρώς επιπόλαιες επικοινωνιακές πρωτοβουλίες και δράσεις που στοχεύουν σε κατάκτηση περισσότερης ανεξαρτησίας, αυτοδυναμίας και ικανότητας για αυτοέκφραση και δημιουργικότητα. Η κατάκτηση αυτών των στόχων είναι το ζητούμενο αλλά όχι απαραίτητα το τελικό αποτέλεσμα.

Περισσότερα ίσως φανταστούμε και οραματιστούμε αυτή την περίοδο από όσα μπορέσουμε τελικά να υλοποιήσουμε. Άλλωστε, ο Κρόνος σε εξάγωνο με Ποσειδώνα αλλά σε ακριβείας σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό Σελήνης και σε ευρείας ανοχής συγκλίνουσα αντίθεση με τα Φώτα μιλάει για δυσκολία υλοποίησης ιδανικών. Επιπλέον, το ταυτόχρονο τετράγωνο και τρίγωνο που δέχεται η σύνοδος Ερμή-Άρη από τον Ουρανό και τον Χείρωνα, αντίστοιχα, αποκαλύπτουν περαιτέρω εμπόδια λόγω απρόβλεπτων συνθηκών αλλά και σχετική ευκολία για κλείσιμο πληγών που μπορεί να δημιουργήθηκαν από πρόσφατες λεκτικές συγκρούσεις. Θετικό σημείο του ωροσκοπίου της έκλειψης αποτελεί η Αφροδίτη η οποία, αν και χωρίς όψεις ακόμα, υπόσχεται μελλοντική επιτυχία σε οικονομικές διαπραγματεύσεις και μελλοντική βελτίωση σε σχέσεις και συνεργασίες (Αφροδίτη = Ήλιος/Δίας = Σελήνη/Δίας, σε σύνοδο με τον απλανή Μπετελγκέζ). Γι’ αυτό..  

«τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις
αν μεν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει» (Κ. Καβάφης).
 


No comments:

Post a Comment