Wednesday 10 March 2021

Νέα Σελήνη στους Ιχθύς: Κάθαρση, Λύτρωση και Αντάρτικο

 

Πραγματοποιείται στις 13 Μαρτίου 2021, στις 12:21μμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο υδάτινο, ρομαντικό και ιδεαλιστικό ζώδιο των Ιχθύων. Όπως κάθε Νέα Σελήνη, έτσι και αυτή συμβολίζει την ευκαιρία για μια καινούργια αρχή στον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου τυχαίνει να πέφτει. Λόγω ζωδίου ευνοούνται ξεκινήματα που έχουν να κάνουν με τη χαλάρωση και την απόδραση αλλά και με την κάθαρση, τη λύτρωση και την αφοσίωση σε κάτι ανώτερο. Με τον Ερμή να βγαίνει πια από τη σκιά του, ευρισκόμενος στη μοίρα που ήταν όταν αναδρομούσε τέλη Γενάρη, φαίνεται επιπλέον ότι κάποιες από τις ιδέες, συζητήσεις και διαπραγματεύσεις που ήταν σε εκκρεμότητα από τότε, ολοκληρώνονται και βρίσκουν πεδίο εφαρμογής, έστω και με τρόπο αναθεωρημένο. Συνεπώς, επιτυγχάνεται εν μέρει και η επιδιωκόμενη χαλάρωση και λύτρωση, παρά τα αντικειμενικά εμπόδια που θέτει το γενικότερο κλίμα αποδόμησης για το οποίο έχουμε ξαναμιλήσει (Φώτα σε όψεις ημιτετραγώνου με Κρόνο-Ουρανού).

Μάλιστα, το εξάγωνο που σχηματίζουν τα Φώτα με τον Πλούτωνα θα επιτρέψει σε πολλούς να ξαναγεννηθούν από τις στάχτες τους, ενώ η σύνοδος Αφροδίτης-Ποσειδώνα, που τα Φώτα έχουν μόλις αφήσει πίσω τους, μοιάζει να μιλάει για την προσέγγιση πολλών σε κάποιο όνειρο ή ιδανικό που αναφέρεται σε σχέσεις, αξίες ή οικονομικά ζητήματα. Επίσης, το τρίγωνο Άρη-Κρόνου σε αμοιβαία εξάγωνα με Χείρωνα επιτρέπει μακροπρόθεσμες δράσεις που να δίνουν ευκαιρίες για επούλωση πληγών και θεραπεία.

Αξίζει, τέλος, να τονίσουμε ότι η παρούσα Νέα Σελήνη προηγείται της Εαρινής Ισημερίας, βάζοντας τον σπόρο για ό,τι είναι να επακολουθήσει το επόμενο τρίμηνο. Άλλωστε, ο Άρης ενεργοποιεί την έκλειψη της 26ης Μαΐου 2021 δείχνοντας ότι η Νέα Σελήνη θέτει σε τροχιά εξελίξεις που θα μας απασχολήσουν τουλάχιστον μέχρι την επόμενη εποχή εκλείψεων (Μάιο-Ιούνιο 2021). Όπως αναφέραμε στο podcast Μαρτίου «Εν Τούτω Νίκα», οι εξελίξεις αυτές μιλούν για έναν κόσμο που, με τις ευλογίες του σύμπαντος, κραδαίνει το ξίφος του Λαμπαδία (Αλντεμπαράν) για να κάνει «αντάρτικο» και να συνασπιστεί με κοινό στόχο την Ελευθερία. Τα πρόσφατα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη φαίνεται να είναι μόνο μία πρόγευση… Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενοι μήνες θα απαιτήσουν από όλους μας συνεχή εγρήγορση!

No comments:

Post a Comment