Wednesday 24 March 2021

Πανσέληνος στον άξονα Κριού-Ζυγού: Η Ώρα της Δικαιοσύνης

 

Πραγματοποιείται στις 28 Μαρτίου 2021, στις 9:48μμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στον άξονα Κριού-Ζυγού, τον άξονα των σχέσεων, της ειρήνης και του πολέμου. Ακολουθώντας την προηγούμενη Νέα Σελήνη, στην οποία είχαμε δώσει τον τίτλο «Κάθαρση, Λύτρωση και Αντάρτικο», η Πανσέληνος έρχεται να κορυφώσει αυτές τις διαδικασίες φέρνοντας κάθαρση αλλά και «αντάρτικο» σε σχέσεις πάσης φύσεως. Πιο συγκεκριμένα, με τη Σελήνη να βρίσκεται στον Ζυγό αποκορυφώνεται η ανάγκη για ειρήνη και συμβιβασμό, αλλά και για δικαιοσύνη, με σκοπό τη θεραπεία πληγών που έχουν ανοίξει εδώ και καιρό σε σχέσεις, συνεργασίες και οικονομία (Αφροδίτη-Χείρωνας σε σύνοδο με Ήλιο). Μάλιστα, η Πανσέληνος πραγματοποιείται με τον Ήλιο και την Αφροδίτη σε ανώτερη σύνοδο, η οποία κάνει άμεση αναφορά στην κατώτερη σύνοδο των ίδιων πλανητών που είχε γίνει τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου 2020 οπότε ολοκληρωνόταν εν πολλοίς ο πρώτος ταυτόχρονος εγκλεισμός δισεκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη.

Άρα, έρχεται η παρούσα Πανσέληνος για να μας βοηθήσει να δούμε ξεκάθαρα τα αποτελέσματα του εγκλεισμού τόσο σε επίπεδο σχέσεων και συνεργασιών όσο και σε επίπεδο οικονομίας και αξιών. Η Πανσέληνος ενεργοποιεί, άλλωστε, το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού - αυτή την όψη που έχουμε πολλές φορές αποκαλέσει «Αποδόμηση και Μεταρρύθμιση» - αποκαλύπτοντας την αποδόμηση που έχει ήδη έρθει σε πολλές σχέσεις και συνεργασίες αλλά και σε επίπεδο οικονομίας και αξιών. Σχέσεις που είναι υπό διάλυση, συνεργασίες που έχουν υποφέρει, μια οικονομία που έχει γονατίσει και αξίες που μοιάζει να έχουν «πεταχτεί από το παράθυρο», όλα αποτελούν ένα εκρηκτικό μίγμα που περιμένει εκτόνωση σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς τρόμου και σήψης (Πλούτωνας άνοπτος).

Σανίδα σωτηρίας αλλά και δείκτη πνευματικής εξέλιξης θα αποτελέσει η δέσμευση σε πρωτοποριακές, έως και ακραίες, δράσεις ή μάχες που να υπερασπίζονται ανθρωπιστικά ιδανικά (τρίγωνο Κρόνου με εκτός ορίων Άρη-Βόρειο Δεσμό σε ζώδια αέρα), ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος παίρνει τον νόμο στα χέρια του (Σελήνη ενάμισι τετράγωνο Δία) ή ότι η πίστη, η προσευχή, η ελπίδα και ο ρομαντισμός αποτελούν τη μόνη λογική διέξοδο (Ερμής-Ποσειδώνας σε σύνοδο).

Για περισσότερες πληροφορίες για την Πανσέληνο στον άξονα Κριού-Ζυγού ακούστε το σχετικό podcast «Το Ταξίδι του Ήρωα» όπου ο Βαγγέλης Πετρίτσης PhD και η Μαριάννα Χρυσικάκου σχολιάζουν, μεταξύ άλλων, την Πανσέληνο μέσα από ένα πρίσμα αυτογνωσιακό και αυτοθεραπευτικό.

No comments:

Post a Comment