Monday 7 June 2021

Ηλιακή Έκλειψη στους Διδύμους: Η Αναζήτηση του Χαμένου Αδερφού

Πραγματοποιείται στις 10 Ιουνίου 2021, στις 13:52 με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη, που είναι ταυτόχρονα και ηλιακή έκλειψη. Αποτελεί τη δεύτερη και τελευταία έκλειψη του καλοκαιριού – η προηγούμενη ήταν η σεληνιακή που λάμβανε χώρα στις 26 Μαΐου. Κάθε ηλιακή έκλειψη ανοίγει ή κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο που αναφέρεται στην ταυτότητα, τη δημιουργικότητα ή τον σκοπό μας στη ζωή ή ακόμα και στη σχέση μας με ένα σημαντικό ανδρικό πρόσωπο όπως ο πατέρας ή ο σύζυγος/σύντροφος. Λόγω του ζωδίου των Διδύμων όπου συμβαίνει η έκλειψη, πολλοί ίσως νιώσουν ένα αίσθημα επείγοντος για να επικοινωνήσουν, να μετακινηθούν ή να ταξιδέψουν καθώς αυτές οι δραστηριότητες μπορεί να τους είχαν λείψει μέχρι πρότινος.

Ωστόσο, σε ένα πιο ψυχολογικό και αρχετυπικό επίπεδο, το ζώδιο των Διδύμων συνδέεται με την αναζήτηση του χαμένου αδερφού. Επομένως, η έκλειψη ενδέχεται να ανακινήσει σε πολλούς από εμάς την ανάγκη επανασύνδεσης είτε με τα αδέρφια μας, αν έχουμε, είτε με φιλικά ή άλλα πρόσωπα που είναι σχεδόν σαν «αδέρφια» για εμάς. Μάλιστα, το τετράγωνο που τα Φώτα δέχονται από τον Ποσειδώνα επιτείνει το αίσθημα της μελαγχολίας ή της αβεβαιότητας που οι κοινωνικές συνθήκες θέτουν στην προσπάθεια αναζήτησης του χαμένου αδερφού. Μαζί ανακινούνται βαθύτεροι φόβοι, όπως ο φόβος ενός μεταφορικού «ευνουχισμού», καθώς, λίγες μόλις μέρες μετά την έκλειψη, κορυφώνεται το δεύτερο τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού, των δύο αυτών μυθολογικών αντιπάλων.

Πόσο διατεθειμένοι, λοιπόν, είστε να ζήσετε ελεύθεροι (Ουρανός) μαζί με τα πραγματικά ή πνευματικά σας αδέρφια υπό την απειλή, όμως, μιας δαμόκλειας σπάθης (Κρόνος); Και, πόσο διατεθειμένοι είστε, σε μια περίοδο όπου η αγκαλιά αποτελεί πράξη επαναστατική, να την ανοίξετε διάπλατα για αυτούς που αγαπάτε; (Αφροδίτη εκτός ορίων στον Καρκίνο σε εξάγωνο με Ουρανό και τετράγωνο με Χείρωνα) Και ποια θα είναι, άραγε, η «Αρετή» που, ως άλλος Κωνσταντής, θα φέρετε πίσω από την ξενιτιά; Με τον Ερμή σε σύνοδο με τον απλανή Μπελατρίξ, από τη μία, και με τον άξονα των Δεσμών πάνω στον άξονα Λαμπαδία-Αντάρη, τον άξονα των αρχαγγελικών ξιφών, από την άλλη, φαίνεται ότι η Αρετή του Θάρρους δεν λείπει και ότι ήδη πολλοί από εσάς ακονίζετε τα «σπαθιά» σας για να υπερασπιστείτε εκείνους που αγαπάτε…

Για περισσότερες πληροφορίες για την Ηλιακή Έκλειψη στους Διδύμους ακούστε το σχετικό podcast «Το Ταξίδι του Ήρωα» όπου ο Βαγγέλης Πετρίτσης PhD και η Μαριάννα Χρυσικάκου σχολιάζουν, μεταξύ άλλων, την έκλειψη μέσα από ένα πρίσμα αυτογνωσιακό και αυτοθεραπευτικό.

No comments:

Post a Comment