Sunday 23 May 2021

Σεληνιακή Έκλειψη στον Άξονα Διδύμων-Τοξότη: Ποια Είναι η Αλήθεια;

 

Πραγματοποιείται στις 26 Μαΐου 2021, στις 2:14μμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος, που είναι ταυτόχρονα και σεληνιακή έκλειψη, στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, τον άξονα της διανόησης, της μετακίνησης και της συλλογής και μετάδοσης πληροφοριών. Κορυφώνει τις διαδικασίες που ξεκινούσαν με την προηγούμενη Νέα Σελήνη για την οποία γράφαμε ότι θα εισήγαγε καινούργιες αξίες που θα επέτρεπαν τον εμφανή πια χωρισμό του κόσμου σε δύο «στρατόπεδα». Άλλωστε, ο Άρης της έκλειψης ενεργοποιεί από τις 20 του Καρκίνου την σεληνιακή έκλειψη που γινόταν 10 Ιανουαρίου 2020 οπότε ο Άρης βρισκόταν στις 5 του Τοξότη, στη μοίρα όπου πραγματοποιείται η τωρινή έκλειψη. Είναι προφανής, λοιπόν, η εξαιρετικά στενή σύνδεση μεταξύ των δύο εκλείψεων και η τρέχουσα αίσθηση κορύφωσης του «δράματος» που ξεκινούσε αρχές του 2020 και που εκδηλωνόταν με τη μορφή της γνωστής πανδημίας.

Επιπλέον, το γεγονός ότι ο Κρόνος έχει μόλις αναδρομήσει και ότι ο εκτός ορίων Ερμής ετοιμάζεται κι εκείνος να αναδρομήσει, με την Αφροδίτη να είναι και εκείνη εκτός ορίων, η παρούσα έκλειψη αποκαλύπτει τη δυναμική της επιστροφής σε μια καινούργια «κανονικότητα» όπου αναθεωρούνται απόψεις και όπου αποδίδεται αξία στο πρωτοποριακό, το ασυνήθιστο ή ακόμα και στο ακραίο ή το παράλογο. Το μεγάλο ζήτημα, όμως, που τίθεται με το τετράγωνο που ο Ερμής και η Αφροδίτη δέχονται από τον Ποσειδώνα, είναι ότι τα νερά είναι πολύ «θολά» για να είναι κανείς βέβαιος για την ποιότητα των πληροφοριών που συλλέγει ή για τις ιδέες στις οποίες μπορεί να δίνει αξία.  

Φυσικά, ως σεληνιακή έκλειψη, η πανσέληνος αυτή ανοίγει ή κλείνει και κάποιο πολύ σημαντικό κεφάλαιο σε ιδιωτικό, οικιακό ή οικογενειακό επίπεδο ή σε σχέση με σημαντικές γυναίκες στη ζωή μας όπως η μητέρα ή η σύντροφος/σύζυγος. Κίνητρο για το άνοιγμα ή το κλείσιμο του κεφαλαίου θα αποτελέσει η ανάγκη για ελευθερία, ταξίδι και διάνοιξη νέων οριζόντων ακόμα και αν αυτό σημαίνει όξυνση των πνευμάτων, διακοπή δεσμών, κίνδυνο ή ριζικές αλλαγές (Άξονας Φώτων σε σκληρές όψεις με Άρη ο οποίος συγκλίνει σε αντίθεση με Πλούτωνα). Η ανάληψη ρίσκων υπό το «φως» της έκλειψης αυτής θα χρειαστεί σαφώς μεγάλη προσοχή γιατί τα ρίσκα μπορεί να έρθουν ως αποτέλεσμα σύγχυσης ή απελπισίας αντί ως αποτέλεσμα λελογισμένης απόφασης.

Ποια είναι, λοιπόν, η Αλήθεια και μέχρι πού είστε διατεθειμένοι να φτάσετε για να την ανακαλύψετε και στη συνέχεια να την υπερασπιστείτε; Με την Αφροδίτη σε σύνοδο με τον απλανή Μπελατρίξ και με τους Δεσμούς στον άξονα Λαμπαδία-Αντάρη, τον άξονα των Αρχαγγελικών Ξιφών, η έκλειψη αυτή δεν είναι για τους λιγόψυχους!

Για περισσότερες πληροφορίες για την Σεληνιακή Έκλειψη στον άξονα Διδύμων-Τοξότη ακούστε το σχετικό podcast «Το Ταξίδι του Ήρωα» όπου ο Βαγγέλης Πετρίτσης PhD και η Μαριάννα Χρυσικάκου σχολιάζουν, μεταξύ άλλων, την έκλειψη μέσα από ένα πρίσμα αυτογνωσιακό και αυτοθεραπευτικό.

No comments:

Post a Comment