Thursday 16 December 2021

Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων-Τοξότη: Τα Λόγια ως Φάρμακο ή ως Φαρμάκι…

 

Πραγματοποιείται στις 19 Δεκεμβρίου 2021, στις 6:35πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, τον άξονα της επικοινωνίας, των μετακινήσεων και της διανόησης. Αποτελεί κορύφωση της Νέας Σελήνης που προηγήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου, η οποία ήταν ταυτόχρονα η τελευταία ηλιακή έκλειψη, όχι μόνο της χρονιάς αλλά και του κύκλου των εκλείψεων στον άξονα Διδύμων-Τοξότη. Σημαντικές εξελίξεις, λοιπόν, που ξεκίνησαν κοντά στην έκλειψη έχουν προκαλέσει μια σειρά από συναισθήματα και αντιδράσεις οι οποίες κορυφώνονται πιο κοντά σε αυτή την Πανσέληνο.

Με τον Δία να στηρίζει τον άξονα της Πανσελήνου με αρμονικές και πολύ στενές όψεις, φαίνεται να υπάρχει εορταστική διάθεση και πνεύμα γενναιοδωρίας ή συγχώρεσης, και λόγω ημερών αλλά και γιατί υπάρχει ελπίδα ότι στο άμεσο μέλλον θα ξεπεραστούν μια σειρά από δυσκολίες που στο μεταξύ έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Οι δυσκολίες αυτές σχετίζονται τόσο με την Αφροδίτη, έτοιμη να αναδρομήσει σε κρίσιμη μοίρα Άρη και σε ιδιομοιρίας σύνοδο με Πλούτωνα, όσο και με τον Χείρωνα, έτοιμο να ορθοδρομήσει σε ιδιομοιρίας τετράγωνο με τον Ερμή και τον δυσμενή απλανή Φάσιες.  

Αυτές οι αστρολογικές επιρροές δεν αφήνουν πολύ χώρο για εφησυχασμό καθώς αποκαλύπτουν μια διάχυτη αίσθηση μειονεξίας ή περιθωριοποίησης μέσα σε σχέσεις και συνεργασίες ή αναφορικά με οικονομικά ζητήματα, λόγω μεγάλης πολεμικής διάθεσης από τα εμπλεκόμενα μέρη που μπορεί να χρησιμοποιήσουν τα λόγια ως φαρμακερά βέλη που βρίσκουν κατευθείαν τον στόχο τους και πληγώνουν.

Ίσως, όμως τελικά, όλη αυτή η πολεμικότητα και η συνακόλουθη αίσθηση μειονεξίας να είναι απαραίτητη ώστε να αποφασίσει κανείς να θεραπεύσει τα «κακώς κείμενα» στους παραπάνω τομείς της ζωής κι έτσι, παρά τους εκνευρισμούς, να απελευθερωθεί από προηγούμενα δεσμά (άξονας Πανσελήνου σε όψεις εκνευρισμού με το ιδιομοιρίας τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού). Άλλωστε, ο Ερμής και ο Άρης συγκλίνουν σε όψεις τριγώνου με τον Ουρανό και τον Χείρωνα, αντιστοίχως, φανερώνοντας αναπάντεχες λύσεις που επιτρέπουν κινήσεις και δράσεις θεραπευτικές. Εσείς, λοιπόν, σε αυτή την Πανσέληνο θα κάνετε τα λόγια σας φάρμακο ή φαρμάκι; Η επιλογή δική σας…

No comments:

Post a Comment