Wednesday 1 December 2021

Ηλιακή Έκλειψη στον Τοξότη: Πόσο Μακριά Μπορείτε να Πάτε;

 

Πραγματοποιείται στις 4 Δεκεμβρίου 2021, στις 9:43πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στον Τοξότη, που είναι ταυτόχρονα και ηλιακή έκλειψη, μια έκλειψη εξέχουσας σημασίας διότι αποτελεί όχι μόνο την τελευταία του έτους αλλά και την τελευταία που πραγματοποιείται στον άξονα Διδύμων-Τοξότη για τα επόμενα χρόνια. Συμβολίζει, λοιπόν, το σταδιακό κλείσιμο ενός κεφαλαίου που μας απασχόλησε τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2020, όταν γινόταν η πρώτη έκλειψη στον ίδιο άξονα. Με δεδομένο ότι η παρούσα έκλειψη πραγματοποιείται και σε σύνοδο με τον εκτός ορίων Ερμή, το κεφάλαιο αυτό που κλείνει αφορά επικοινωνίες, μετακινήσεις, εμπορικές συναλλαγές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που είχαν «εκτροχιαστεί» όλο το προηγούμενο διάστημα λόγω της υγειονομικής κρίσης. Φυσικά, η περίοδος επιρροής μιας έκλειψης ισχύει μέχρι την επόμενη εποχή εκλείψεων η οποία περιλαμβάνει τις εκλείψεις της 30ης Απριλίου και της 16ης Μαΐου 2022. Άρα, θα βλέπουμε τουλάχιστον μέχρι τότε τα αποτελέσματα της παρούσας έκλειψης.

Πιο συγκεκριμένα, ως ηλιακή έκλειψη αφορά την επείγουσα ανάγκη για μια καινούργια αρχή σε ζητήματα που αφορούν την ταυτότητά μας, επαγγελματική και μη, τη δημιουργικότητά μας και τη σχέση μας με σημαντικά ανδρικά πρόσωπα, όπως είναι ο πατέρας, ο σύζυγος ή ο σύντροφος. Λόγω ζωδίου (Τοξότης), η καινούργια αρχή μπορεί να προκύψει από την ανάγκη για διεύρυνση των επαγγελματικών μας οριζόντων, την ανάπτυξη της δημιουργικότητάς μας και τη βελτίωση των σχέσεων με τα παραπάνω πρόσωπα. Αν και θα θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται και να αναπτυχθούμε και να βελτιωθούμε όσο περισσότερο γίνεται, το τετράγωνο Ερμή-Ποσειδώνα απαιτεί την προσοχή μας γιατί θολώνει τα νερά και προκαλεί σύγχυση, αποπροσανατολισμό ή ακόμα και απογοήτευση.

Σε συνδυασμό με το ότι ο Ποσειδώνας έχει μόλις ορθοδρομήσει, μετά από ανάδρομη πορεία πέντε περίπου μηνών, η φαντασία και ο ρομαντισμός μπορεί να ξεπερνάει κάθε όριο κι έτσι η πρόσκρουση στην πραγματικότητα να είναι παραπάνω από σκληρή. Και με την εκτός ορίων Αφροδίτη στον Αιγόκερω σε σύνοδο με Πλούτωνα να μη φαίνεται ιδιαίτερα «συγχωρητική», θα συστήναμε τα όποια σχέδια ή βήματα ανάπτυξης στα οποία θέλει κανείς να προβεί, να είναι σε βάθος μελετημένα και να υπάρχει και εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση αποτυχίας του πρώτου. Όπως και να έχει, η εκ νέου ενεργοποίηση του τετραγώνου Κρόνου-Ουρανού, που έχουμε αποκαλέσει «Αποδόμηση και Μεταρρύθμιση», θέτει ξανά επί τάπητος την ανάγκη για ανατροπή συνηθειών, ρήξη με το παρελθόν και προχώρημα σε «παράξενες» ατραπούς. Εσείς, άραγε, θα επιλέξετε την πεπατημένη ή τον δρόμο τον λιγότερο περπατημένο;

No comments:

Post a Comment