Thursday 16 March 2023

Νέα Σελήνη στον Κριό: Η Μεγάλη Επανεκκίνηση;

Πραγματοποιείται στις 21 Μαρτίου 2023, στις 7:23μμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο πύρινο, ενθουσιώδες και μαχητικό ζώδιο του Κριού. Όπως κάθε Νέα Σελήνη, έτσι και αυτή μας καλεί να κάνουμε μια καινούργια αρχή σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου τυχαίνει να πέφτει. Λόγω ζωδίου ευνοούνται ξεκινήματα που έχουν να κάνουν με προσωπικές επιθυμίες και επιδιώξεις καθώς και με ηγετικές ικανότητες και εν γένει πρωτοβουλίες. Μάλιστα, με τη Νέα Σελήνη να πραγματοποιείται στην πρώτη μοίρα του Κριού, γνωστή ως «μοίρα της ανθρωπότητας», ένα ολοκαίνουργιο και ολόφρεσκο κεφάλαιο ανοίγει για τον καθέναν από εμάς προσωπικά αλλά και για την ανθρωπότητα ως σύνολο, το οποίο θα φανεί μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το κεφάλαιο αυτό συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με τη σχεδόν ταυτόχρονη είσοδο του Πλούτωνα στον Υδροχόο, ζώδιο το οποίο ο Πλούτωνας έχει να επισκεφτεί από το 1799 και στο οποίο θα παραμείνει μέχρι το 2044. Σε γενικές γραμμές, η διέλευση του Πλούτωνα από τον Υδροχόο θα επιτρέψει μια κάποιου τύπου πνευματική αναγέννηση ή επανάσταση, ανάγοντας τη γνώση και την πληροφορία σε υπέρτατη δύναμη. Ειδικότερα, μπορούμε να αναφέρουμε τις εξής πιθανές εκδηλώσεις: α) ριζική αλλαγή των θεωριών μας για τον κόσμο, τον άνθρωπο και το παρελθόν μας, με τη βοήθεια επιστημών όπως η ψυχολογία, η ιστορία, η βιολογία και η αρχαιολογία, β) τεχνολογικές και επιστημονικές ανακαλύψεις που μεταμορφώνουν τον κόσμο μας, ειδικά μέσω της γενετικής, γ) απελευθέρωση ή εκσυγχρονισμό του κεφαλαίου και του οικονομικού συστήματος μέσω της περαιτέρω εξάπλωσης της χρήσης του ηλεκτρονικού ή ψηφιακού χρήματος και δ) εκδημοκρατισμό της εξουσίας με ενδεχόμενη ανάθεση περισσότερων αρμοδιοτήτων σε επίπεδο δήμου και κοινότητας.

Προς το παρόν, η Νέα Σελήνη δίνει ίσως μία μικρή πρόγευση από το πώς τα παραπάνω μπορεί να αρχίσουν να υλοποιούνται σιγά σιγά στις ζωές μας, καθώς η πρόσφατη κατάρρευση χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στις ΗΠΑ θέτει γενικότερα ζητήματα για το μέλλον και τη βιωσιμότητα του παρόντος οικονομικού συστήματος. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό να σκεφτείτε τι επανεκκίνηση μπορείτε να κάνετε και τι δεσμά επιθυμείτε να σπάσετε, σε επίπεδο νοοτροπίας και όχι μόνο (Ουρανός = Φώτα = Ερμής/Άρης)…

No comments:

Post a Comment