Saturday 12 July 2014

Πανσέληνος στον Αιγόκερω: Ο Χαρταετός που Αγγίζει την Κορυφή του Βουνού!



Στις 12 Ιουλίου 2014 και ώρα 14:24 θερινή με συντεταγμένες Αθήνας πραγματοποιείται πανσέληνος στο συντηρητικό, μεθοδικό και φιλόδοξο ζώδιο του Αιγόκερω. Όπως σε κάθε πανσέληνο έτσι και στην τωρινή ο Ήλιος βρίσκεται στο απέναντι ζώδιο από αυτό της Σελήνης: στην προκειμένη περίπτωση βρίσκεται στο συναισθηματικό και προστατευτικό ζώδιο του Καρκίνου, δηλαδή στο ζώδιο που κυβερνάται από τη Σελήνη. Αν λοιπόν κάθε πανσέληνος αναδεικνύει την ανάγκη εξισορρόπησης δύο αντίρροπων δυνάμεων, αυτών που συμβολίζονται από τα αντικριστά ζώδια στα οποία εντοπίζονται η Σελήνη και ο Ήλιος, τότε η παρούσα πανσέληνος δυσχεραίνει την εν λόγω εξισορρόπηση ακόμη περισσότερο. Και αυτό γιατί, αν και στο ζώδιο της παραδοσιακής της αδυναμίας, η Σελήνη έχει το «πάνω χέρι» σε σχέση με τον Ήλιο εφόσον αυτός βρίσκεται στα «νερά» της. Είναι δηλαδή σαν η Σελήνη να έχει τον τελευταίο λόγο και να τραβά το σχοινί προς τη μεριά της, προς τη μεριά δηλαδή των αναγκών του Αιγόκερω.

Έτσι, η πανσέληνος στον Αιγόκερω φέρνει στο φως μια γενική ανάγκη για περισσότερο ρεαλισμό, επαγγελματισμό και τυπικότητα, έννοιες που «σιχαίνεται» το ευφάνταστο, σπιτίσιο και συναισθηματικό ζώδιο του  Καρκίνου και που όλως παραδόξως γίνονται απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορέσει να λάμψει η φαντασία και ο συναισθηματισμός του Ήλιου στον Καρκίνο. Ίσως λοιπόν η πανσέληνος μας καλεί από τη μια να βάλουμε όρια στη φαντασία μας και από την άλλη να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας με τρόπο κόσμιο και όχι παρορμητικό. Μας καλεί επίσης να βάλουμε περισσότερο προγραμματισμό στα του οίκου μας όπως και περισσότερη ψυχρή λογική στον τρόπο που βλέπουμε τη μητέρα ή άλλα άτομα της οικογένειάς μας. Ας μη φοβηθούμε να θέσουμε στόχους φιλόδοξους σχετικά με το σπίτι και την οικογένεια, ας φροντίσουμε όμως οι στόχοι αυτοί να είναι ρεαλιστικοί. 


Η δυσκολία εξισορρόπησης των αντίρροπων δυνάμεων του Καρκίνου και του Αιγόκερω εντείνεται ακόμη περισσότερο από τον πλανητικό σχηματισμό του μεγάλου σταυρού στον οποίο συμμετέχει ο άξονας της πανσελήνου με την αντίθεση Άρη-Ουρανού. Έτσι, δράσεις και αποφάσεις που στοχεύουν στην ισορροπία και το συμβιβασμό (Άρης στο Ζυγό) και που όμως ξαφνιάζουν και ανατρέπουν τα μέχρι τώρα δεδομένα (Ουρανός) δημιουργούν μεγάλες εντάσεις και συγκρούσεις αλλά ταυτόχρονα και περισσότερη όρεξη για κινητοποίηση (μεγάλος σταυρός στα παρορμητικά) ώστε να βρεθεί η κατάλληλη ισορροπία μεταξύ ρεαλισμού και φαντασίας, οριοθέτησης και ρευστότητας, επαγγελματισμού και συναισθηματισμού, καριέρας και οικογένειας (άξονας Αιγόκερω-Καρκίνου). 

Μάλιστα, η λεπτή αυτή ισορροπία μπορεί να επιτευχθεί ακόμη πιο εύκολα χάρη στο χαρταετό που σχηματίζει ο άξονας της πανσελήνου με τον Κρόνο και το Χείρωνα σε θέση τριγώνων με τον Ήλιο και εξαγώνων με τη Σελήνη και στον οποίο συμμετέχει ο Πλούτωνας (σε σύνοδο με τη Σελήνη). Ο σχηματισμός αυτός αναδύει εξαιρετικά εύκολα στην επιφάνεια συναισθήματα (μεγάλο τρίγωνο στο νερό) επαγγελματικής, οικονομικής ή ρεαλιστικής μειονεξίας (Κρόνος-Χείρωνας) που όμως δημιουργούν ευκαιρίες (εξάγωνα) για ριζική αλλαγή των συνηθειών μας ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε τους υψηλούς στόχους μας (Πλούτωνας-Σελήνη στον Αιγόκερω). Μιλάμε λοιπόν για έναν υδάτινο χαρταετό που είναι σε θέση να πετάξει και να φτάσει στην κορφή του βουνού (Αιγόκερως)!

Επίσης, το τρίγωνο της Αφροδίτης στους Διδύμους με τον Άρη είναι εξίσου βοηθητικό για την εύκολη εξεύρεση συμβιβαστικών και αμοιβαία ικανοποιητικών λύσεων, αν και το ημι-εξάγωνο Δία-Ερμή, σε κρίσιμες μάλιστα μοίρες, απαιτεί προσοχή στον τρόπο που επικοινωνούμε και μεταδίδουμε τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την ανάλυση και σύνθεση των διαθέσιμων δεδομένων.  Σε κάθε περίπτωση, ο Ερμής που είναι σχεδόν έτοιμος να απελευθερωθεί και να ανακτήσει την ταχύτητα που είχε πριν από την πρόσφατη αναδρομή του, μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε τις αναθεωρημένες πλέον ιδέες που είχαν πρωτο-εμφανιστεί τουλάχιστον μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο όταν ο Κρόνος, ο χορηγός της πανσελήνου, βρισκόταν στην ίδια μοίρα που βρίσκεται και τώρα. Την ίδια περίοδο είχαμε ταυτόχρονα την εκκίνηση της αναδρομής του Δία στον Καρκίνο κι έτσι η τωρινή πανσέληνος μοιάζει να κλείνει με τρόπο εντυπωσιακό το κεφάλαιο που έχει ανοίξει εδώ κι ένα χρόνο περίπου ο Δίας στον Καρκίνο. Ετοιμαστείτε για ένα καινούριο κεφάλαιο που ανοίγει με το Δία στο Λέοντα σε μερικές ημέρες. Σας εύχομαι καλή πανσέληνο!

No comments:

Post a Comment