Sunday 27 July 2014

Νέα Σελήνη στο Λέοντα: Προεόρτια της Ηλιακής Έκλειψης της 23ης Οκτωβρίου



Στις 27 Ιουλίου και ώρα 1.41 πρωινή πραγματοποιείται Νέα Σελήνη στο εντυπωσιακό, ηγετικό και δημιουργικό ζώδιο του Λέοντα. Μια ακόμα Νέα Σελήνη και μια ακόμα νέα αρχή λοιπόν που γίνεται σε κάποιον τομέα της ζωής μας. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αρκετά τυχερή λόγω της στενής συνόδου που κάνει με τον Δία και μάλιστα είναι η πρώτη Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται φέτος με τον Δία στο Λέοντα. Ως εκ τούτου, θέτει θα λέγαμε τον παλμό του Δία στο ζώδιο αυτό ο οποίος θα φέρει ανάπτυξη και διάνοιξη καινούριων οριζόντων σε ζητήματα προσωπικής προβολής, ανεξαρτησίας, δημιουργικότητας και ψυχαγωγίας, καθώς και σε ζητήματα που αναφέρονται στη σχέση πατέρα-παιδιού με δεδομένο ότι το ζώδιο του Λέοντα είναι το κατεξοχήν ζώδιο που συμβολίζει τον πατέρα. Η Νέα αυτή Σελήνη θέτει τον παλμό του Δία στο Λέοντα για έναν ακόμη λόγο: πραγματοποιείται σε τετράγωνο με τον Άρη ο οποίος έχοντας μόλις ολοκληρώσει την πολύμηνη παραμονή του στο Ζυγό εντοπίζεται πια στην πρώτη μοίρα του Σκορπιού, στην ίδια ακριβώς μοίρα όπου θα πραγματοποιηθεί η ηλιακή έκλειψη της 23ης Οκτωβρίου 2014, η μία δηλαδή από τις δύο ηλιακές εκλείψεις που θα πραγματοποιηθούν όσο ο Δίας θα βρίσκεται στο Λέοντα.  

Έτσι, η παρούσα Νέα Σελήνη αποτελεί τα προεόρτια της επερχόμενης ηλιακής έκλειψης για την οποία φυσικά θα μιλήσουμε όταν έρθει η ώρα εκείνη. Είναι λοιπόν σαν να μπαίνουμε σταδιακά σε κλίμα «προ-εκλειψιακό» και άρα η νέα αρχή που γίνεται τώρα προετοιμάζει σε μεγάλο βαθμό το καινούριο κεφάλαιο που ανοίγει στις ζωές μας από τις 23 Οκτωβρίου και μετά. Όπως φαίνεται από την τρέχουσα Νέα Σελήνη, προετοιμαζόμαστε για ένα καινούριο κεφάλαιο που μπορεί να σηματοδοτήσει μεγαλύτερη ανεξαρτησία στις ζωές μας και περισσότερες ευκαιρίες για ψυχαγωγία, προσωπική ανάδειξη και διοχέτευση της δημιουργικότητάς μας, σε καλλιτεχνικές ή μη δραστηριότητες (Δίας σε σύνοδο με Νέα Σελήνη στο Λέοντα).


Το τετράγωνο όμως με τον Άρη στο Σκορπιό είναι πιθανό να φέρει εμπόδια σε όλα αυτά. Πιθανές συναισθηματικές συγκρούσεις, υπόγειοι χειρισμοί και διεκδίκηση των επιθυμιών μας με τρόπο αδυσώπητο (Άρης στο Σκορπιό) μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τα οφέλη προσωπικής ανάπτυξης που υπόσχεται ο Δίας στο Λέοντα. Από την άλλη όμως, η βαθιά ικανότητα επιβίωσης του Άρη στο Σκορπιό και η σπουδαία του ικανότητα να δίνει μάχες και να τις κερδίζει ίσως παράσχει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται κανείς για να μπορέσει να δρέψει τα οφέλη του Δία. Προσοχή συνιστούμε σε τρόπους δράσης που χαρακτηρίζονται από έντονη αλαζονεία, επιδειξιομανία, φανατισμό και φαρισαϊσμό (τετράγωνο Άρη-Δία).

Ας σημειωθεί επίσης ότι ο Άρης σε αυτή τη Νέα Σελήνη χορηγεί δύο πλανήτες που βρίσκονται σε ζώδια που κυβερνά ο ίδιος, τον Κρόνο στο Σκορπιό από τη μία και τον Ουρανό στον Κριό από την άλλη, οι οποίοι σχηματίζουν όψη χιαστού (150°) μεταξύ τους. Έχουμε ήδη ξαναμιλήσει γι’ αυτή την όψη η οποία βγάζει ένα συνεχές δίλημμα μεταξύ της παράδοσης (Κρόνος) και της προόδου (Ουρανός), μεταξύ του παλιού (Κρόνος) και του καινούργιου (Ουρανός). Με τον Κρόνο ορθόδρομο και τον Ουρανό ανάδρομο πλέον, φαίνεται ότι η βαθιά μαχητικότητα του Άρη στο Σκορπιό θα εξυπηρετήσει καλύτερα την προσωπική ανάπτυξη που φέρνει ο Δίας στο Λέοντα εάν κανείς ακολουθήσει την πεπατημένη (Κρόνος ορθόδρομος) παρά εάν ακολουθήσει την καινοτομία και τη ρήξη με το παλιό (Ουρανός ανάδρομος). Άλλωστε, ο Ερμής και η Αφροδίτη βρίσκονται ακόμα στον Καρκίνο και επιτείνουν την εστίαση και την απόδοση αξίας στο παρελθόν και την παράδοση. Επίσης, η Αφροδίτη σχηματίζει μαζί με τον Κρόνο και το Χείρωνα ένα μεγάλο τρίγωνο στο νερό που υπόσχεται το δώρο της θεραπείας σε οποιοδήποτε τραύμα μας ή σε οποιαδήποτε αίσθηση μειονεξίας μας (Χείρωνας) μέσω της απόδοσης αξίας (Αφροδίτη) στην παράδοση και τη σοφία που βασίζεται στην εμπειρία (Κρόνος). Σας εύχομαι καλή Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment