Monday 26 January 2015

Πανσέληνος στον Καρκίνο: Το Εγκώμιο της Ανατροπής…



Πραγματοποιείται στις 5 Ιανουαρίου 2015, 6:53πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στο ζώδιο του Καρκίνου, στο ζώδιο δηλαδή που κυβερνά η Σελήνη και το οποίο είναι γνωστό τόσο για την αναζήτηση συναισθηματικής ασφάλειας και θαλπωρής όσο και για την αναφορά του σε θεματικές που σχετίζονται με τη μητέρα, την οικογένεια, την πατρίδα και το έθνος. Φυσικά, μια οποιαδήποτε πανσέληνος συνεπάγεται ότι ο Ήλιος εντοπίζεται ακριβώς απέναντι από τη Σελήνη φέρνοντας έτσι την ανάγκη εξισορρόπησης δύο αντίθετων – αλλά και συμπληρωματικών – πλανητικών και ζωδιακών ενεργειών. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Ήλιος βρίσκεται στο σοβαρό, πειθαρχημένο και φιλόδοξο ζώδιο του Αιγόκερω το οποίο αναφέρεται ιδιαίτερα σε θέματα καριέρας, καταξίωσης και κοινωνικής ιεραρχίας. Συνεπώς, το μέλλον (Ήλιος) έρχεται αντιμέτωπο με το παρελθόν (Σελήνη), ο αρχηγός (Ήλιος) καλείται να αναμετρηθεί με τον λαό (Σελήνη) και η δημιουργία κοινωνικής καταξίωσης (Ήλιος στον Αιγόκερω) οφείλει να λάβει υπόψη της τις βασικές λαϊκές ανάγκες (Σελήνη στον Καρκίνο), κάτι που αποτελεί ένα σημαντικό και ηχηρό μήνυμα για την παρούσα προεκλογική εκστρατεία. 

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η παρούσα Πανσέληνος έρχεται να εκδηλώσει και να καταστήσει ολοφάνερη την όποια καινούρια δυνατότητα έκρυβε μέσα της η προηγούμενη Νέα Σελήνη που έγινε στις 22 Δεκεμβρίου. Γράφαμε τότε: «το νέο ξεκίνημα που φέρνει η Νέα Σελήνη είναι ένα ξεκίνημα που θα μας μείνει μάλλον αξέχαστο λόγω της σοβαρότητας και της ριζικά μεταμορφωτικής του επιρροής. Φαίνεται λοιπόν ότι το πρώτο τρίμηνο του 2015, αν όχι ολόκληρο το 2015, είναι μια περίοδος σημαντικής κρίσης και ριζικών/ανατρεπτικών αλλαγών σε επίπεδο επαγγελματικό αλλά και σε επίπεδο εξουσίας και διακυβέρνησης».

Το μήνυμα της παρούσας Πανσελήνου δεν απέχει πολύ από αυτό της προηγούμενης Νέας Σελήνης καθώς ο άξονάς της ενεργοποιεί για μια ακόμα φορά το βαθιά μεταμορφωτικό και αποσταθεροποιητικό τετράγωνο (όψη 90º) Ουρανού-Πλούτωνα, το οποίο πραγματοποιείται σε κρίσιμες μοίρες του ζωδιακού (12º-13º των παρορμητικών), γίνεται ακριβείας κοντά στην ηλιακή έκλειψη της 20ης Μαρτίου 2015 και απέχει μόλις μία μοίρα από το να είναι ακριβείας τετράγωνο μέχρι και τις αρχές Απρίλη 2015 κοντά στη σεληνιακή έκλειψη της 4ης Απριλίου. Σε αυτό ας προσθέσουμε την σκληρή ενεργοποίηση του άξονα των δεσμών της Σελήνης από τον άξονα της Πανσελήνου. Η ενεργοποίηση αυτή δίνει έναν αρκετά «καρμικό» τόνο σε όλα τα παραπάνω και αναδεικνύει την ανάγκη να αναλάβουμε δράση (παρορμητικά τετράγωνα) για να αποδεσμευτούμε από μοτίβα εγωιστικών ή πολεμικών συμπεριφορών (Ουρανός σε σύνοδο με Νότιο Δεσμό Σελήνης στον Κριό) ώστε να οδεύσουμε προς το κάλεσμα της συνεργασίας και της δικαιοσύνης (Βόρειος Δεσμός στον Ζυγό). Το κάλεσμα αυτό οφείλει να γίνει με σεβασμό στα ανθρωπιστικά ιδανικά της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης αλλά και με υποταγή της ατομικότητας στη συλλογικότητα όπως μας λέει η Αφροδίτη, η κυβερνήτιδα του Βόρειου Δεσμού, που έχει μόλις μπει στον Υδροχόο.    

Μαζί με την Αφροδίτη και ο Ερμής έχει μόλις εισέλθει στο ανθρωπιστικό και επαναστατικό ζώδιο του Υδροχόου. Ο Ερμής από τη θέση αυτή τονίζει την ανθρωπιστική σκέψη αλλά και τις ανατρεπτικές και σπασμωδικές κινήσεις που συνεπάγεται το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα που αναφέραμε παραπάνω. Ας σημειωθεί επίσης ότι ο Ερμής είναι έτοιμος να μπει στη «σκιά» του, δηλαδή στην προετοιμασία της επικείμενης αναδρομής του που ξεκινάει στις 21 Ιανουαρίου, μία μόλις ημέρα μετά τη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο στην ίδια ακριβώς μοίρα όπου βρίσκεται τώρα ο Ερμής. Δημιουργείται έτσι μια άμεση σύνδεση μεταξύ της κορύφωσης που φέρνει η παρούσα Πανσέληνος και της νέας αρχής που συνεπάγεται η επόμενη Νέα Σελήνη. Όμως, η αναδρομή του Ερμή που θα ξεκινήσει στις 21 Ιανουαρίου και θα λήξει στις 12 Φεβρουαρίου 2015 σημαίνει πως, ό,τι καινούριο ξεκινήσει κατά την αναδρομή, θα αναθεωρηθεί σύντομα.

Επομένως, το ότι οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έχουν αποφασιστεί να γίνουν εν μέσω της αναδρομής του Ερμή προοιωνίζει ότι το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα εκείνης της ημέρας δεν θα είναι τελικό ή ξεκάθαρο και ότι πιθανώς να χρειαστεί να πάμε σε επαναληπτικές εκλογές το αργότερο μέχρι τις 3 Μαρτίου 2015 οπότε ο Ερμής θα ξαναβρεθεί ορθόδρομος πια στην ίδια μοίρα που θα καταλαμβάνει κατά την ημέρα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Τέλος, η αντίθεση Άρη στον Υδροχόο και Δία στον Λέοντα φέρνει πληθώρα ιδεολογικών διαμαχών που ακροβατούν μεταξύ της ανάδειξης του ατόμου και της υποταγής του στη συλλογικότητα. Οι διαμάχες αυτές επηρεάζουν και επηρεάζονται από την ανάγκη για ηθική συγκρότηση, ιδεολογική καθαρότητα και θέσπιση νόμων, όπως αποκαλύπτει ο νεοαφιχθείς Κρόνος στον Τοξότη που χορηγεί τον Άρη και χορηγείται με τη σειρά του από τον Δία. Επίσης, η θετική εμπλοκή του Χείρωνα στους Ιχθύς με τον άξονα της Πανσελήνου θα μας δώσει ευκαιρίες για εκτόνωση της εκρηκτικής ενέργειας της Πανσελήνου, εφόσον όμως αποδεχτούμε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα εκεί έξω που είναι πέραν του ελέγχου μας και που πιθανώς να κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα των ενεργειών μας. Σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε να έχουμε όλοι μια καλή Πανσέληνο!

No comments:

Post a Comment