Sunday 18 January 2015

Μαθήματα Αστρολογίας από τον Βαγγέλη Πετρίτση, PhD




Βραβευμένος αστρολόγος από τον Αστρολογικό Σύνδεσμο Μεγάλης Βρετανίας και πιστοποιημένος από τη Σχολή Αστρολογικών Σπουδών του Λονδίνου με εκτεταμένες έρευνες και επιτυχείς προβλέψεις για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, ο Δρ. Πετρίτσης, αντιπρόεδρος των Φίλων Αστρολογίας Ελλάδος, σας καλωσορίζει στα μαθήματα αστρολογίας του νέου ακαδημαϊκού έτους που αρχίζει το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015.

Τα μαθήματα απευθύνονται τόσο σε αρχάριους όσο και σε άτομα που έχουν ήδη κάποιες ή και αρκετές γνώσεις αστρολογίας τις οποίες όμως θα ήθελαν να συστηματοποιήσουν ή και να επισημοποιήσουν.

Απευθύνονται επιπλέον σε άτομα που ενδιαφέρονται για την αστρολογία ως καθαρά μέσο αυτογνωσίας καθώς και σε άτομα που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με αυτήν.

Τα τμήματα είναι δύο ειδών: ένα κανονικό και ένα ταχύρρυθμο. Και τα δύο θα συναντιούνται σε εβδομαδιαία βάση τα Σάββατα από 31 Οκτωβρίου 2015 και μετά, με τη διαφορά ότι οι συναντήσεις για το κανονικό τμήμα είναι δίωρες (12-2μμ) ενώ για το ταχύρρυθμο τμήμα τρίωρες (5-8μμ). Επίσης, τα Μαθήματα θα είναι δίμηνης διάρκειας για το κανονικό τμήμα ενώ μηνιαίας διάρκειας για το ταχύρρυθμο τμήμα. 

Χορηγείται Βεβαίωση Συμμετοχής.

Τα Μαθήματα είναι πέντε και θα διδαχθούν με την ακόλουθη σειρά:

1. Εισαγωγή στο Ηλιακό Σύστημα και τους Αστρολογικούς Πλανήτες

2. Εισαγωγή στον Ζωδιακό Κύκλο και τα Δώδεκα Ζώδια

3. Εισαγωγή στους Δώδεκα Αστρολογικούς Οίκους

4. Εισαγωγή στις Όψεις και τους Πλανητικούς Σχηματισμούς

5. Ειδικά Θέματα στην Ερμηνεία των Πλανητών


Θέματα που αναλύονται σε κάθε Μάθημα:
 
1. Στο μάθημα "Εισαγωγή στο Ηλιακό Σύστημα και τους Αστρολογικούς Πλανήτες" εξετάζεται το ηλιακό σύστημα και η αστρονομία, η μυθολογία και η ψυχολογική ερμηνεία των επτά παραδοσιακών πλανητών (Ήλιου, Σελήνης, Ερμή, Αφροδίτης, Άρη, Δία και Κρόνου), καθώς και του Χείρωνα και των εξωκρόνιων πλανητών (Ουρανού, Ποσειδώνα και Πλούτωνα).

2. Στο μάθημα "Εισαγωγή στον Ζωδιακό Κύκλο και τα Δώδεκα Ζώδια" εξετάζεται η μυθολογία και η ψυχολογική ερμηνεία του κάθε ζωδίου ξεχωριστά, μαζί με τον πλανήτη που κυβερνά το κάθε ζώδιο. Εξετάζονται επίσης οι κατηγοριοποιήσεις των ζωδίων ανά πολικότητα (εξωστρεφής-εσωστρεφής), στοιχείο (φωτιά-γη-αέρας-νερό) και ποιότητα (παρορμητική-σταθερή-μεταβλητή) καθώς και η ερμηνεία των πλανητών στα ζώδια.


3. Στο μάθημα "Εισαγωγή στους Δώδεκα Αστρολογικούς Οίκους" εξετάζεται η ψυχολογική και κοσμική ερμηνεία του κάθε οίκου ξεχωριστά, μαζί με τη διαίρεση του ωροσκοπίου σε ημισφαίρια και τεταρτημόρια. Εξετάζεται επίσης η σύγκριση των οίκων με τα ζώδια και τους πλανήτες καθώς και η ερμηνεία των πλανητών σε ζώδια και οίκους. Γίνεται, τέλος, σε βάθος ανάλυση της ψυχολογικής ερμηνείας των δύο βασικών αξόνων του ωροσκοπίου (Ωροσκόπος/Κατερχόμενο και Μεσουράνημα/Ναδίρ) όπως και της ερμηνείας των ακμών των οίκων με τη βοήθεια των πλανητικών κυριαρχιών.
 
4. Στο μάθημα "Εισαγωγή στις Όψεις και τους Πλανητικούς Σχηματισμούς" εξετάζεται η ψυχολογική ερμηνεία των βασικών και δευτερευουσών όψεων που σχηματίζονται μεταξύ πλανητών (π.χ., σύνοδος, αντίθεση, τρίγωνο, τετράγωνο, εξάγωνο, ημιτετράγωνο, ημιεξάγωνο, κ.α.). Εξετάζονται επίσης οι πλανητικοί σχηματισμοί, δηλαδή τα αναγνωρίσιμα μοτίβα μεταξύ πλανητών που έχουν τη μορφή γεωμετρικών σχημάτων όπως είναι το Μεγάλο Τρίγωνο, το Ταυ-Τετράγωνο και ο Χαρταετός. 

5. Στο μάθημα "Ειδικά Θέματα στην Ερμηνεία των Πλανητών" εξετάζονται οι φάσεις και οι δεσμοί της Σελήνης καθώς και οι ανάδρομοι, εκτός ορίων και άνοπτοι πλανήτες. Εξετάζονται επίσης οι θεμελιώδεις δυνάμεις των πλανητών και τα ενεργειακά φορτισμένα σημεία του ωροσκοπίου όπως είναι οι κρίσιμες και αναιρετικές μοίρες του ζωδιακού.   

Χώρος Παράδοσης Μαθημάτων: Προμπονά 23, Άνω Πατήσια, πλησίον ΗΣΑΠ


Αριθμός Μαθητών: 2 - 10


Συχνότητα Συναντήσεων: Εβδομαδιαία
 

Κόστος Συμμετοχής: 50 ευρώ το μήνα για το κανονικό τμήμα ή 70 ευρώ το μήνα για το ταχύρρυθμο
    • Για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης ή ακόμα και Πιστοποιητικό Πλήρους Ερμηνείας Ωροσκοπίου, υπαρχει η δυνατότητα να μεταβούν στο Πρόγραμμα Σπουδών Αστρολογίας όποτε το επιθυμούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
      Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφή στα μαθήματα αστρολογίας επικοινωνήστε με τον Δρα Πετρίτση στο 6977786410 ή στο 210-2522030 απογευματινές ώρες (17.00-20.00). Μπορείτε επίσης να του στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση mathimata.astrologias@gmail.com



      No comments:

      Post a Comment