Sunday 28 June 2015

Πανσέληνος Αιγόκερω: Προεόρτια Σεληνιακής Έκλειψης 28ης Σεπτεμβρίου 2015



Πραγματοποιείται στις 2 Ιουλίου 2015, στις 5:19πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στο αυστηρό, περιοριστικό και συνάμα φιλόδοξο ζώδιο του Αιγόκερω η οποία ακολουθεί και κάνει ευθεία αναφορά στη Νέα Σελήνη των Διδύμων της 16ης Ιουνίου 2015. Τότε, ο Άρης ήταν εκτός ορίων, όπως τώρα, και έκανε σύνοδο με τη Σελήνη και τον Ήλιο με τον οποίο παραμένει σε όψη συνόδου, άρα σε όψη αντίθεσης με τη Σελήνη εφόσον πρόκειται για πανσέληνο. Γράφαμε για τη Νέα Σελήνη των Διδύμων ότι εγκαινίαζε μια διετή περίοδο «με μια νέα σημαντική επικοινωνιακή, μαθησιακή ή διαπραγματευτική πρωτοβουλία η οποία έχει έναν ασυνήθιστο, και ίσως μεγαλοφυή, χαρακτήρα και η οποία λίγο απέχει από το να φανεί ακραία και σχεδόν επαναστατική». Όπως ταιριάζει στη διττή φύση του ζωδίου των Διδύμων, η πρωτοβουλία για την οποία κάναμε λόγο και με τα χαρακτηριστικά που της αποδίδαμε επιβεβαιώθηκε διπλά:


Αφενός, δύο μόλις μέρες μετά τη Νέα Σελήνη των Διδύμων η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δημοσιεύει την προκαταρκτική έκθεση της Επιτροπής της Αλήθειας για το Χρέος σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος αλλά και δεν πρέπει να το πληρώσει αφού είναι παράνομο.

Αφετέρου, μια εβδομάδα μετά τη δημοσίευση της παραπάνω έκθεσης, ο Πρωθυπουργός προκηρύσσει δημοψήφισμα - κάτι που δεν έχει ξαναγίνει από το 1974! - για τις 5 Ιουλίου, τρεις μόλις μέρες μετά την παρούσα Πανσέληνο, ώστε ο ελληνικός λαός να ψηφίσει ναι ή όχι στην πρόταση των δανειστών για περαιτέρω μέτρα λιτότητας.

Ο επαναστατικός χαρακτήρας του πορίσματος της Επιτροπής της Αλήθειας για το Χρέος και η ασυνήθιστη προκήρυξη δημοψηφίσματος σε μια χώρα που έχει να πάει σε δημοψήφισμα εδώ και 41 χρόνια και μάλιστα για μια πρόταση μέτρων που έχει ήδη αποσυρθεί επιβεβαιώνουν την ανάλυση που κάναμε για τη Νέα Σελήνη των Διδύμων. Τώρα στην παρούσα Πανσέληνο βλέπουμε την πρώτη κορύφωση αυτών των δύο πρωτοβουλιών που θα ορίσουν την πορεία της ζωής μας για τα δύο επόμενα χρόνια δεδομένου του νέου διετούς κύκλου Ηλίου-Άρη που άνοιξε στη Νέα Σελήνη των Διδύμων.



Σε ό,τι αφορά την παρούσα Πανσέληνο, αξίζει να σημειωθεί ότι στον άξονά της συμμετέχει όχι μόνο ο Άρης, σε σύνοδο με τον Ήλιο, αλλά και ο Πλούτωνας, σε σύνοδο με τη Σελήνη. Αν μη τι άλλο, μιλάμε για ένταση (αντίθεση) που προκύπτει από σημαντική λαϊκή οργή (Ήλιος-Άρης στον Καρκίνο) λόγω αυστηρής έλλειψης κεφαλαίων (Σελήνη-Πλούτωνας στον Αιγόκερω, Σελήνη χορηγός Ήλιου-Άρη). Εκτόνωση της έντασης παρέχει ο πλανήτης που βρίσκεται στην κορυφή σχηματισμού σφήνας με τον άξονα της Πανσελήνου. Ο λόγος για τον Ποσειδώνα ο οποίος προτείνει συγχώρεση, φιλανθρωπία και παράδοση στις βουλές του σύμπαντος ως μέσα διαφυγής από την ένταση της Πανσελήνου.

Επιπλέον, ο Ερμής ισχυρός στους Διδύμους στην κορυφή δευτερεύοντος μεγάλου τριγώνου με Ουρανό και Αφροδίτη/Δία δείχνει ότι η εύκολη διάνοιξη ολοκαίνουριων οικονομικών οριζόντων δημιουργεί ευκαιρίες για έξυπνες ιδέες και γρήγορες διαπραγματεύσεις που όμως αφήνουν μια αίσθηση ανικανοποίητου λόγω αισθημάτων περιθωριοποίησης (τετράγωνο Ερμή-Χείρωνα). Τέλος, ο Κρόνος σε αναιρετική μοίρα Σκορπιού προοιωνίζει ένα οριστικό τέλος ενώ η Αφροδίτη, που έχει ήδη μπει στη σκιά της προετοιμαζόμενη για την επικείμενη αναδρομή της, σηματοδοτεί την αρχή οικονομικών καθυστερήσεων και αναθεωρήσεων. Στην ίδια θέση θα ξαναβρεθεί ανάδρομη στις 16 Αυγούστου και ορθόδρομη στη σεληνιακή έκλειψη της 28ης Σεπτεμβρίου 2015 καθιστώντας ξεκάθαρη τη σοβαρότητα της παρούσας Πανσελήνου. Ας ευχηθούμε καλή Πανσέληνο σε όλους!

No comments:

Post a Comment