Friday 22 January 2016

Πανσέληνος στον Λέοντα: Κρυφά Κίνητρα και Οικονομική Ανασφάλεια



Πραγματοποιείται την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 στις 3.45 τα ξημερώματα με συντεταγμένες Αθήνας Πανσέληνος στο φλογερό, παιχνιδάρικο και δημιουργικό ζώδιο του Λέοντα. Όπως σε κάθε Πανσέληνο έτσι και σε αυτή ο Ήλιος βρίσκεται στο απέναντι ζώδιο και μας ζητάει να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ δύο αντίρροπων δυνάμεων. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Ήλιος βρίσκεται στον Υδροχόο κι έτσι η ισορροπία που καλούμαστε να βρούμε είναι μεταξύ πάθους (Λέων) και λογικής (Υδροχόος) καθώς και μεταξύ ατομικότητας (Λέων) και συλλογικότητας (Υδροχόος) ή με άλλα λόγια μεταξύ προσωπικής (Λέων) και ομαδικής (Υδροχόος) ανάδειξης. Δεδομένου ότι ο Ήλιος χορηγεί τη Σελήνη αφού αυτή βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνά ο ίδιος, η πλάστιγγα γέρνει σημαντικά προς τη λογική, την αλληλεγγύη και το συλλογικό πνεύμα του Υδροχόου. Όλες αυτές τις ιδιότητες του Υδροχόου μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε βάζοντας στην εξίσωση παιχνίδι και διασκέδαση (Λέων), άρα η παρούσα Πανσέληνος ευνοεί τις καλές στιγμές με παρέες και φίλους (Υδροχόος).


Ωστόσο, ο μοναδικός πλανήτης που κάνει βασική όψη με τον άξονα της Πανσελήνου είναι ο Άρης από τον Σκορπιό σε θέση τετραγώνου. Αυτό σημαίνει ότι ο Άρης γίνεται ταυτόχρονα ο κορυφαίος πλανήτης ενός Ταυ-Τετραγώνου όπου συμμετέχουν τα Φώτα. Φαίνεται, λοιπόν, ότι υπόγειοι χειρισμοί και κρυφά κίνητρα (Άρης στον Σκορπιό) θα σταθούν εμπόδιο (τετράγωνα) τόσο στη διαφάνεια που επιδιώκουν τα ζώδια του Λέοντα και του Υδροχόου όσο και στο κλίμα διασκέδασης με φίλους που καλλιεργεί η παρούσα Πανσέληνος. Άλλωστε, ο Ερμής, ανάδρομος ακόμα, σε ακριβείας σύνοδο με τον Πλούτωνα και σε τετράγωνο με τον Ουρανό υπογραμμίζει τις κρυφές κουβέντες και τις υπόγειες συζητήσεις (Ερμής-Πλούτωνας) που λαμβάνουν χώρα σε αυτή την Πανσέληνο και που μάλλον υπονομεύουν ή έστω εμποδίζουν (τετράγωνα) την ανάγκη του Ουρανού για διαφάνεια, αλληλεγγύη και ανατρεπτικότητα (Ουρανός).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην παρούσα Πανσέληνο η Αφροδίτη έχει μόλις μπει στον Αιγόκερω αποκαλύπτοντας ένα κλίμα αλλαγής σε ερωτικές υποθέσεις και οικονομικές συνδιαλλαγές που στοχεύει σε περισσότερη σοβαρότητα και επισημότητα. Βέβαια, το γεγονός ότι η Αφροδίτη βρίσκεται σε κρίσιμη μοίρα παρορμητικών (0° Αιγόκερω) χωρίς να δέχεται όψεις από κανένα πλανήτη δείχνει ότι τα ερωτικά και τα οικονομικά ζητήματα μάλλον πέφτουν στο κενό με αποτέλεσμα να προκαλείται σχετική ανασφάλεια. Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή Πανσέληνο!

No comments:

Post a Comment