Sunday 19 June 2016

Πανσέληνος στον Τοξότη: Πού θα Φτάσετε για τις Αρχές σας;



Πραγματοποιείται στις 20 Ιουνίου 2016 στις 14:02 με συντεταγμένες Αθήνας Πανσέληνος στο φιλελεύθερο, ταξιδιάρικο και αισιόδοξο ζώδιο του Τοξότη το οποίο φυσικά συνεπάγεται ότι ο Ήλιος βρίσκεται απέναντι στο ζώδιο των Διδύμων. Κάθε Πανσέληνος μας καλεί να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ δύο αντίρροπων δυνάμεων και στην προκειμένη περίπτωση το δίλημμα εντοπίζεται μεταξύ μάθησης (Δίδυμοι) και διδασκαλίας (Τοξότης), αμφισβήτησης (Δίδυμοι) και πίστης (Τοξότης), συλλογής (Δίδυμοι) και μετάδοσης (Τοξότης) πληροφοριών καθώς και μεταξύ μετακινήσεων κοντινών (Δίδυμοι) και μακρινών (Τοξότης).


Μάλιστα, με τον άξονα της Πανσελήνου να πραγματοποιείται στην τελευταία μοίρα, τη λεγόμενη αναιρετική, του άξονα Διδύμων-Τοξότη, φαίνεται ότι τα παραπάνω διλήμματα αποκτούν έναν ακραίο ή ψυχαναγκαστικό χαρακτήρα όπου διαστήματα υπερβολικής ανάγκης για πίστη, διδασκαλία, μετάδοση πληροφοριών και μακρινές μετακινήσεις (αναιρετική Σελήνη στον Τοξότη) θα ακολουθούνται από διαστήματα υπερβολικής απόδοσης σημασίας στην αμφισβήτηση, τη μάθηση, τη συλλογή πληροφοριών και τις κοντινές μετακινήσεις (αναιρετικός Ήλιος στους Διδύμους).

Βέβαια, επειδή ο άξονας Διδύμων-Τοξότη είναι μεταβλητός, τα παραπάνω διλήμματα θα είναι σχετικά εύκολο να επιλυθούν μέσω μεγάλης κινητικότητας και μέσω πολλών συζητήσεων για τη σύγκρουση μεταξύ ονείρων και πραγματικότητας όπως μαρτυρά ο μεταβλητός μεγάλος σταυρός μεταξύ Ερμή-Δία-Κρόνου-Ποσειδώνα. Άλλωστε, ο Ήλιος σε σύνοδο με τον απλανή Betelgeuse, το αστέρι στον δεξιό ώμο του Ωρίωνα, φαίνεται να επιστεγάζει τις παραπάνω συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με ανεμπόδιστη επιτυχία, αρκεί να είναι κανείς πρόθυμος να αφήσει πίσω του πληγές και να αποδεχτεί ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι εκτός του ελέγχου του (Χείρωνας στους Ιχθύς στην κορυφή αποκλίνοντος Ταυ-Τετραγώνου με τον άξονα της Πανσελήνου) και αρκεί να μην αφήσει ακραίες πατριωτικές ή οικογενειακές αξίες να εκτροχιάσουν τις παραπάνω συζητήσεις (Αφροδίτη εκτός ορίων στον Καρκίνο σε σύνοδο με τον Ήλιο).

Η μόλις τέσσερις μέρες πριν την παρούσα Πανσέληνο δολοφονία της βρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ από έναν άντρα φερόμενο ως ακροδεξιό εξτρεμιστή αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα του πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κανείς για τις αρχές του... Χρειάζεται προσοχή λοιπόν στο πώς κανείς διαχειρίζεται τον θυμό και την επιθετικότητά του όπως εξάλλου αποκαλύπτει ο ακόμα ανάδρομος και ουσιαστικά άνοπτος Άρης στο ζώδιό του (Σκορπιός). Ευχόμαστε να έχετε μια Πανσέληνο που, αν μη τι άλλο, να σας κάνει να σκεφτείτε!

No comments:

Post a Comment