Monday 24 April 2017

Νέα Σελήνη Ταύρου: Η Οικονομική Ασφάλεια Άργησε Μια Μέρα!



Πραγματοποιείται στις 26 Απριλίου 2017, στις 15:16 με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο γήινο, σταθερό και πρακτικό ζώδιο του Ταύρου. Όπως κάθε Νέα Σελήνη, έτσι και η παρούσα μας καλεί να κάνουμε μια νέα αρχή σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου τυχαίνει να πέφτει. Λόγω ζωδίου η νέα αυτή αρχή σχετίζεται σαφώς με οικονομικά ζητήματα και στοχεύει στην επίτευξη υλικής ασφάλειας και σταθερότητας. Ωστόσο, το γεγονός ότι η Νέα Σελήνη δεν δέχεται καμία όψη από άλλους πλανήτες δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικό. Φαίνεται, λοιπόν, να μπαίνει ένας σπόρος σε έδαφος που δεν είναι ακόμα πρόσφορο για επίτευξη υλικής ασφάλειας και σταθερότητας.


Άλλωστε, η Αφροδίτη, χορηγός της Νέας Σελήνης, παραμένει σε σύνοδο με τον Χείρωνα και τετράγωνο με τον Κρόνο, σηματοδοτώντας οικονομικούς περιορισμούς και απογοητεύσεις. Οι όψεις, βέβαια, είναι αποκλίνουσες, πράγμα που δείχνει ότι η όποια οικονομική δυσπραγία ή συναισθηματική απογοήτευση αφορά περισσότερο το παρελθόν. Γίνεται, μάλιστα, ευθεία αναφορά στις ημέρες κοντά στην 2η Φεβρουαρίου και την 4η Απριλίου 2017, οπότε η Αφροδίτη, ορθόδρομη αρχικά και ανάδρομη στη συνέχεια, ξαναβρέθηκε στη μοίρα την οποία καταλαμβάνει τώρα. Και η μοίρα αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία: είναι η αναιρετική των Ιχθύων, η τελευταία μοίρα του ζωδιακού. Άρα, δίνεται η αίσθηση ότι κάποιο οικονομικό κεφάλαιο ή κάποιο κεφάλαιο σε επίπεδο σχέσεων, συνεργασιών ή συμμαχιών χρειάζεται να κλείσει οριστικά προτού να ανοίξει αυτό το καινούργιο κεφάλαιο που θα φέρει περισσότερη υλική ασφάλεια και σταθερότητα.

Το καινούργιο κεφάλαιο δεν είναι, βέβαια, ακριβώς καινούργιο όπως μας αποκαλύπτει η ταυτόχρονη παρουσία του ανάδρομου Ερμή. Είναι, δηλαδή, σαν να γίνεται μια αναθεώρηση ιδεών και συμφωνιών στις ήδη υπάρχουσες σχέσεις, συνεργασίες και συμμαχίες που τους επιτρέπει να περάσουν σε ένα άλλο επίπεδο. Μάλιστα, το τρίγωνο του Ερμή με τον Κρόνο και η σύνοδός του με τον Ουρανό μιλάνε για διάνοιξη μακρών οριζόντων που εύκολα συνδυάζουν το παλιό με το καινούργιο. Άλλωστε, η ενεργοποίηση των μεσοδιαστημάτων Ήλιου/Δία και Σελήνης/Δία από τον Ερμή – με ανοχή μόλις τριών λεπτών της μοίρας – είναι δηλωτική της μεγαλύτερης αισιοδοξίας που πνέει γύρω από αυτή τη Νέα Σελήνη παρά τις καθυστερήσεις. Αυτές φαίνεται να κρατάνε τουλάχιστον έως τις 10 Μαΐου 2017 οπότε ο Ερμής, ορθόδρομος πια, θα βρεθεί ξανά στην ίδια μοίρα όπου βρίσκεται τώρα. Θα χρειαστεί, όμως, να έρθει και η 20η Μαΐου οπότε τόσο ο Ερμής όσο και η Αφροδίτη θα έχουν απελευθερωθεί από τη σκιά της αναδρομής τους.

Επιπλέον, σε αυτή τη Νέα Σελήνη ο Άρης είναι ουσιαστικά άνοπτος και μιλά για δράσεις που μπορεί να πέφτουν στο κενό. Πιο συγκεκριμένα, η μοναδική όψη που σχηματίζει με άλλον πλανήτη, αυτή του ενάμισι τετραγώνου με τον Πλούτωνα, συνεπάγεται ότι προς το παρόν δράσεις και πρωτοβουλίες σκοντάφτουν στην ανάγκη για ριζική αλλαγή, η οποία αποτελεί ωστόσο ένα δευτερεύον εμπόδιο. Επίσης, ο Άρης είναι σε τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης παράγοντας αρκετό άγχος και κινητικότητα, ειδικά σε ομάδες και συλλογικότητες. Όμως, η σύνοδος του Βόρειου Δεσμού με τον απλανή Regulus, έναν από τους τέσσερις βασιλικούς αστέρες, υπόσχεται επιτυχία αρκεί να μην υπάρχει η εκδίκηση σαν κίνητρο.

Τέλος, ο Ποσειδώνας, άνοπτος κι αυτός, μιλάει για μεγάλα ιδανικά που ακόμα παραμένουν στη σφαίρα της φαντασίας. Το ότι ενεργοποιεί τα μεσοδιαστήματα Ηλίου/Πλούτωνα και Σελήνης/Πλούτωνα αποκαλύπτει ξανά τις ριζικές αλλαγές που είναι απαραίτητο να επιτευχθούν προτού μπορέσει να πάρει μπρος το καινούργιο κεφάλαιο σταθερότητας και υλικής ασφάλειας που υπόσχεται η παρούσα Νέα Σελήνη. Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment