Monday 10 April 2017

Πανσέληνος Ζυγού: Ασφάλεια ή Αναρχία;



Πραγματοποιείται στις 11 Απριλίου 2017, στις 09:08πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στο αρμονικό, διπλωματικό και συνεργατικό ζώδιο του Ζυγού, το οποίο φυσικά συνεπάγεται ότι ο Ήλιος βρίσκεται απέναντι στο δυναμικό, μαχητικό και ασυμβίβαστο ζώδιο του Κριού. Όπως κάθε Πανσέληνος, λοιπόν, έτσι και αυτή μας καλεί να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ αντιθέτων. Στην προκειμένη περίπτωση η αυθόρμητη ανάγκη για διατήρηση των ισορροπιών, για ζύγισμα των αποφάσεων και για συνεργασία (Σελήνη στον Ζυγό) αντιπαρατίθεται στη σημασία που έχει το πάθος, η παρόρμηση και η εξατομικευμένη δράση (Ήλιος στον Κριό). Έτσι, το ζήτημα που προκύπτει εδώ είναι πόσο εύκολα θα μπορέσει κανείς να ισορροπήσει μεταξύ παρόρμησης και αναποφασιστικότητας καθώς και μεταξύ των δικών του προσωπικών αναγκών και αυτών ενός σημαντικού άλλου.


Μάλιστα, ο άξονας της Πανσελήνου βρίσκεται στην απόλυτη έξαρση και πτώση του Κρόνου (21° Ζυγού-Κριού, αντίστοιχα). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το ένα από τα δύο μέλη μιας σχέσης ή ο ένας από τους δύο εταίρους μια συνεργασίας να αποθεώνει την ανάγκη για δομή, κανόνες και ασφάλεια (Σελήνη στην απόλυτη έξαρση του Κρόνου) την ίδια στιγμή που το άλλο μέλος ή ο άλλος εταίρος προτιμά να είναι ο εαυτός του χωρίς να ενδιαφέρεται για δομές, κανόνες ή ασφάλειες (Ήλιος στην απόλυτη πτώση του Κρόνου). Επιπλέον, η παρουσία του Δία σε σύνοδο με τη Σελήνη διογκώνει την ανάγκη του ενός για δομή και ασφάλεια, ενώ η παρουσία του Ουρανού σε σύνοδο με τον Ήλιο ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα και οδηγεί τον άλλο σε απομάκρυνση που φτάνει τα όρια της πλήρους «αναρχίας».

Ωστόσο, ο άξονας της Πανσελήνου σε εμπλοκή με Δία και Ουρανό μετατρέπεται σε Ταυ-Τετράγωνο με τον Πλούτωνα στην κορυφή αποκαλύπτοντας ότι μια βαθιά τομή θα πρέπει να λάβει χώρα προκειμένου να συνεχιστεί η όποια σχέση ή συνεργασία. Επίσης, το Ταυ-Τετράγωνο στα παρορμητικά προσδίδει μεγάλη παρορμητικότητα και ανάγκη για δράση που ακόμα, όμως, μπλοκάρεται λόγω της επικείμενης αναδρομής του Πλούτωνα στις 20 Απριλίου. Έτσι, το διάστημα της αναδρομής του Πλούτωνα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα είναι απαραίτητο για να προετοιμαστεί η όποια βαθιά τομή φέρνει η παρούσα Πανσέληνος. Αν κρίνουμε από τη σύνοδο Αφροδίτης  (χορηγού της Πανσελήνου) με τον Χείρωνα και το ταυτόχρονο τετράγωνό τους με τον Κρόνο (χορηγό του Πλούτωνα), η βαθιά τομή πληγώνει, ρίχνει τη διάθεση και προκαλεί χωρισμούς, απομακρύνσεις ή απογοητεύσεις.


Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο άξονας των Δεσμών της Σελήνης ετοιμάζεται να αλλάξει ζώδια και με δεδομένο ότι ο Κρόνος βρίσκεται στο μεσοδιάστημα Ουρανού/Βόρειου Δεσμού και ο Χείρωνας στα μεσοδιαστήματα Ηλίου/Βόρειου Δεσμού και Σελήνης/Βόρειου Δεσμού, είναι σαφές ότι ομάδες και σύλλογοι ανθρώπων βρίσκονται προ σημαντικών αλλαγών επηρεαζόμενοι έντονα από το δίλημμα μεταξύ ασφάλειας και αναρχίας που θέτει η παρούσα Πανσέληνος. Για τον λόγο αυτό, ξαφνικές διασπάσεις ή περιθωριοποιήσεις ομάδων και ξαφνικές αποχωρήσεις ή περιθωριοποίηση ατόμων από ομάδες είναι μέσα στο πρόγραμμα. Θετική πνοή φέρνει, όμως, το τρίγωνο Κρόνου-Ουρανού, το οποίο υπόσχεται ότι ο όποιος χωρισμός ή η όποια διάσπαση ή περιθωριοποίηση θα φέρει σε βάθος χρόνου κάτι καινούργιο που θα επιτρέπει περισσότερη ευελιξία και ελευθερία σε σχέσεις και συνεργασίες. Εξάλλου, η Πανσέληνος αυτή ακολουθεί τη Νέα Σελήνη της 28ης Μαρτίου που έχει μακροπρόθεσμη επιρροή αφού έχει ανοίξει έναν κύκλο τουλάχιστον 19 μηνών, όπως γράφαμε για εκείνη τη Νέα Σελήνη.

Προς το παρόν, οι ταυτόχρονες αναδρομές Ερμή, Αφροδίτης, Δία και Κρόνου σε συνδυασμό με την παρουσία του Άρη σε ζώδιο αδυναμίας (Ταύρος) και σε όψη ημιεξαγώνου και χιαστού με τον άξονα της Πανσελήνου δείχνουν ότι υπάρχει ακόμα μια σειρά από εκκρεμότητες που μπλοκάρουν τη δράση μας. Οι εκκρεμότητες κινούνται σε επίπεδο επικοινωνιών, αξιών και αποφάσεων που θα χρειαστεί να διευθετηθούν στο άμεσο μέλλον με σημεία-σταθμούς την ορθοδρόμηση της Αφροδίτης στις 15 Απριλίου, την είσοδο του Άρη στους Διδύμους στις 21 Απριλίου, την επανείσοδο της Αφροδίτης στον Κριό στις 28 Απριλίου, την ορθοδρόμηση του Ερμή στις 4 Μαΐου και την απελευθέρωση του Ερμή και της Αφροδίτης από τη σκιά τους το τριήμερο 18-20 Μαΐου.

Πιο μεσοπρόθεσμα, η ορθοδρόμηση του Δία στις 10 Ιουνίου και του Κρόνου στις 26 Αυγούστου θα σημάνει την ολοκλήρωση αναθεωρήσεων ή καθυστερήσεων που αφορούν οράματα (Δίας) και δομές (Κρόνος). Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τον Κρόνο, ο οποίος έχει εξέχουσα θέση σε αυτή την Πανσέληνο καθώς ο άξονας της Πανσελήνου βρίσκεται στις μοίρες της απόλυτης πτώσης και έξαρσής του, ας σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη και τελευταία αναδρομή του στο ζώδιο του Τοξότη. Τελευταία ευκαιρία, λοιπόν, για αναθεωρήσεις βαρύτητας σε ζητήματα νομοθετικά, εκπαιδευτικά, ταξιδιωτικά και θρησκευτικά που έχουν ανακύψει από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου. Τέλος, ο άνοπτος Ποσειδώνας δημιουργεί εμμονή ή πλήρη αποστασιοποίηση από θέματα τέχνης, θυσίας, απόδρασης και μετανάστευσης, και είτε υπονομεύει είτε εξιδανικεύει τις αξίες περιθωριακών ομάδων (Ποσειδώνας = Χείρωνας/Βόρειος Δεσμός = Αφροδίτη/Βόρειος Δεσμός). Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε μια καλή Πανσέληνο και καλή Ανάσταση!

No comments:

Post a Comment