Tuesday 27 February 2018

Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων: Όνειρα και Ιδεολογίες στο Στόχαστρο



Πραγματοποιείται στις 2 Μαρτίου 2018, στις 2:51πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος με τη Σελήνη στην Παρθένο και τον Ήλιο στους Ιχθύς. Όπως κάθε Πανσέληνος έτσι και αυτή μας καλεί να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ αντίρροπων δυνάμεων. Στην προκειμένη περίπτωση η ανάγκη ισορροπίας αφορά το δίλημμα μεταξύ ρεαλισμού και φαντασίας, τάξης και χάους, ελέγχου και χαλάρωσης. Ωστόσο, η ζυγαριά κλίνει δραματικά προς τον πόλο της φαντασίας, του χάους και της χαλάρωσης δεδομένης της συνόδου του Ήλιου με τον Ποσειδώνα και της ταυτόχρονης παρουσίας τριών ακόμη πλανητών στο ζώδιο των Ιχθύων, μεταξύ των οποίων είναι και ο χορηγός της Πανσελήνου, Ερμής.


Μάλιστα, ο Ερμής βρίσκεται σε σύνοδο με την Αφροδίτη και τον Χείρωνα παράγοντας ιδέες και ωθώντας σε επικοινωνίες που αφορούν εναλλακτικές αξίες ή αξίες που αναδεικνύουν τη διαφορετικότητα. Στην αρνητική έκφραση, όμως, η διάταξη αυτή των πλανητών φαίνεται να παράγει αισθήματα μειονεξίας λόγω ματαίωσης υψηλών προσδοκιών για συντροφικότητα και συνεργασία (Χείρωνας στη μοίρα της απόλυτης έξαρσης της Αφροδίτης). Συν τοις άλλοις, ο Άρης στον Τοξότη από θέση τετραγώνου με την πολυαστρία Ερμή-Αφροδίτης-Χείρωνα πυροδοτεί ιδεολογικές ή ηθικές συγκρούσεις και διαμάχες με αφορμή είτε τη διατύπωση εναλλακτικών αξιών είτε τη βίωση αισθημάτων μειονεξίας που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Βέβαια, το τρίγωνο που ο Δίας σχηματίζει με την παραπάνω πολυαστρία και η αμοιβαία υποδοχή του με τον Άρη σώζει ως έναν βαθμό την κατάσταση μέσω της επίδειξης αισιοδοξίας, μεγαλοψυχίας και γενναιοδωρίας. Όμως, η στενή και σκληρή ενεργοποίηση του άξονα της Πανσελήνου από δύο εξωκρόνιους (Ουρανό και Ποσειδώνα) τονίζει την αποκορύφωση διαδικασιών που δυσκολεύουν μεγάλες μάζες ανθρώπων δοκιμάζοντας τα όνειρα και τις ιδεολογίες τους. Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή και, όσο γίνεται, χαλαρωτική Πανσέληνο!   

No comments:

Post a Comment