Friday 18 January 2019

Σεληνιακή Έκλειψη στον Άξονα Λέοντα-Υδροχόου: Το Τέλος Μιας Εποχής!


Πραγματοποιείται στις 21 Ιανουαρίου 2019, στις 7:15πμ με συντεταγμένες Αθήνας, σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου, τον άξονα της ατομικής και συλλογικής προβολής και έκφρασης. Με την παρούσα έκλειψη κλείνει ο κύκλος των εκλείψεων στον εν λόγω άξονα που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016 και που αποτελείται συνολικά από τρεις ηλιακές και έξι σεληνιακές εκλείψεις. Η υπερίσχυση των σεληνιακών εκλείψεων αποκαλύπτει την εξαιρετική σημασία που είχε ο κύκλος αυτός σε ό,τι αφορά την αίσθηση του ανήκειν. Πιο συγκεκριμένα, το θέμα πού τέθηκε μέσα στον κύκλο αυτόν ήταν η εξισορρόπηση ανάμεσα στην ανάγκη να ανήκει κανείς σε μία παρέα, ομάδα ή συλλογικότητα (Υδροχόος) και στην ανάγκη να ανήκει στον εαυτό του (Λέων).


Αν κάποιος/α αναλογιστεί πού βρισκόταν το καλοκαίρι του 2016 και πού βρίσκεται σήμερα, πιθανότητα να αντιληφθεί ότι η αφοσίωσή του/της σε φιλίες, παρέες, ομάδες και συλλογικότητες έχει αλλάξει σημαντικά. Φιλίες μπορεί να έληξαν, παρέες μπορεί να διαλύθηκαν και ομάδες μπορεί να σταμάτησαν να λειτουργούν είτε οριστικά είτε για να ανασυντάξουν δυνάμεις. Ο λόγος για τα παραπάνω είναι ότι η προσωπική ανάγκη για δημιουργικότητα και αυτοπροβολή (Λέων) ίσως να μην ικανοποιούνταν σε παλιότερες φιλίες/παρέες ή σε προηγούμενα ομαδικά πλαίσια και συλλογικά σχήματα (Υδροχόος). Αλλά και αντιστρόφως, ίσως να αντιληφθεί ότι από μόνος του ή από μόνη του δεν μπόρεσε τελικά να προβληθεί όσο επιθυμούσε (Λέων) με αποτέλεσμα η υπαγωγή του σε μία ομάδα ή συλλογικότητα να ήταν απαραίτητη (Υδροχόος).

Το αποκλίνον Ταυ-Τετράγωνο με κορυφή τον Ουρανό, που σχηματίζεται στην παρούσα έκλειψη, τονίζει ακριβώς το γεγονός ότι έχουν προηγηθεί σχίσματα σε φιλίες, παρέες και συλλογικότητες αλλά και απομάκρυνση από μια κενή ανάγκη για δημιουργικότητα και αυτοπροβολή που δεν εξυπηρετεί την κοινωνία. Πιο συγκεκριμένα, η παρούσα έκλειψη σηματοδοτεί παύσεις δραστηριότητας και ανατροπές συμφωνιών που δημιουργούν ανάμικτα συναισθήματα (ιδιομοιρίας τετράγωνα Άρη-Κρόνου και Αφροδίτης-Ποσειδώνα με συμμετοχή Δία). Ο στόχος, φαίνεται να λέει η παρούσα έκλειψη, είναι το ταξίδι της ψυχής και όχι ο προορισμός της (Δάχτυλο του Κόσμου με κορυφή τη Σελήνη). Και με τέσσερις πλανήτες στα ζώδια της κυριαρχίας τους (Άρης, Δίας, Κρόνος, Ποσειδώνας) είναι δύσκολο να μη φανταστεί κανείς ότι η ψυχή τελικά οδεύει στον σωστό δρόμο, ανεξαρτήτως του αν γνωρίζει πού οδηγεί ο δρόμος. Εμείς ευχόμαστε να έχετε μια καλή σεληνιακή έκλειψη!

No comments:

Post a Comment