Monday, 12 August 2019

Πανσέληνος στον Άξονα Λέοντα-Υδροχόου: Σταδιακή Επαναφορά Αισιοδοξίας!


Πραγματοποιείται ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, στις 3:29μμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου, τον άξονα της ατομικής και ομαδικής προβολής. Όπως κάθε Πανσέληνος έτσι και η παρούσα μας καλεί να ισορροπήσουμε μεταξύ δύο αντιθετικών δυνάμεων. Πιο συγκεκριμένα, με τη Σελήνη στον Υδροχόο θα έχουμε ανάγκη για φιλία, δικτύωση και ανατροπή της καθημερινότητάς μας, ενώ με τον Ήλιο στον Λέοντα το κέντρο της προσοχής μας περιστρέφεται γύρω από την ανάγκη για ψυχαγωγία, καλοπέραση και παιχνίδι. Μάλιστα, με ταυτόχρονη παρουσία Ερμή, Αφροδίτης και Άρη στο ζώδιο του Λέοντα η πλάστιγγα γέρνει σαφώς προς τη μεριά της ψυχαγωγίας και της καλοπέρασης.

Ωστόσο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η ισορροπία μεταξύ των δύο ζωδίων δεν είναι και τόσο δύσκολη καθώς η φιλία (Υδροχόος) και η ψυχαγωγία (Λέων) πολλές φορές πάνε μαζί. Με δεδομένο ότι εντός των δύο εβδομάδων που ακολουθούν την Πανσέληνο όλοι οι γοργά κινούμενοι πλανήτες (Ήλιος, Ερμής, Αφροδίτη και Άρης) θα έχουν εισέλθει ο ένας μετά τον άλλο στο εργατικό ζώδιο της Παρθένου, η παρούσα Πανσέληνος φαντάζει σαν μία τελευταία ευκαιρία για ψυχαγωγικές αποδράσεις και παραθερισμό με φίλους πριν την επιστροφή στη ρουτίνα και την καθημερινότητα. Βέβαια, αν και το χιαστό και ημιεξάγωνο που δέχεται ο άξονας της Πανσελήνου από τον Πλούτωνα «χαλάει» την ατμόσφαιρα προκαλώντας εκνευρισμούς και την ανάγκη να προσαρμοστεί κανείς σε ενδεχομένως οδυνηρές καταστάσεις, οι όψεις είναι αποκλίνουσες πράγμα που αποκαλύπτει ότι ο πόνος έχει πια περάσει, οπότε δικαιούται κανείς να γιορτάσει και να πάρει ανάσα.
Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει το γεγονός ότι η Πανσέληνος πραγματοποιείται με ανώτερη σύνοδο Ηλίου-Αφροδίτης, όπου συμμετέχει ο Άρης, κάνοντας άμεση αναφορά στον κύκλο συνεργασιών, σχέσεων και οικονομικών δοσοληψιών ή αποφάσεων που άρχιζε τέλη Οκτωβρίου 2018. Φαίνεται, λοιπόν, μέσα στον Αύγουστο να κορυφώνεται ο κύκλος αυτός για να δώσει περαιτέρω καρπούς μέσα στους επόμενους δέκα μήνες. Το πρώτο αποτέλεσμα θα φανεί ήδη μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου καθότι τότε θα πραγματοποιείται η σύνοδος Ηλίου-Άρη και η ανώτερη σύνοδος Ηλίου-Ερμή. Η τελευταία, μάλιστα, αναφέρεται άμεσα σε σημαντικές ιδέες, επικοινωνίες ή μετακινήσεις που έγιναν γύρω στις 22 Ιουλίου 2019 με την κατώτερη σύνοδο Ηλίου-Ερμή. Επιπλέον, ο Ερμής, σε μικρό τρίγωνο μάθησης με Ουρανό και Χείρωνα, μας διδάσκει τρόπους να επουλώσουμε πρόσφατες πληγές που μπορεί να προκλήθηκαν από απρόβλεπτες συνθήκες.
Τέλος,  η ορθοδρόμηση του Δία ξεμπλοκάρει σταδιακά την ικανότητα για επέκταση και διάνοιξη καινούργιων οριζόντων που ίσως να είχαν «παγώσει» από τα μέσα του περασμένου Απριλίου κι έτσι επανέρχεται περισσότερη αισιοδοξία παρά την αντισκιά του Κρόνου ο οποίος, σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό Σελήνης, υπενθυμίζει ότι πολλές φορές η ελευθερία έρχεται με σημαντικό τίμημα. Με τον Βόρειο Δεσμό, όμως, στην απόλυτη έξαρση του Δία και σε σύνοδο με τον απλανή Κάνωπο, σχέσεις και ομάδες μπορούν να ανοίξουν ολοκαίνουργιους δρόμους στη ζωή αρκεί να το πιστέψουν. Σας ευχόμαστε καλή Πανσέληνο και καλό Δεκαπενταύγουστο!!

No comments:

Post a Comment