Monday 23 December 2019

Ηλιακή Έκλειψη στον Αιγόκερω: Ο Δύσβατος Δρόμος της Ελευθερίας!


Πραγματοποιείται στις 26 Δεκεμβρίου 2019, στις 7:12πμ με συντεταγμένες Αθήνας, ηλιακή έκλειψη στο φιλόδοξο, οριοθετημένο και μεθοδικό ζώδιο του Αιγόκερω. Αποτελεί την τελευταία έκλειψη της χρονιάς και σηματοδοτεί το τέλος και ταυτόχρονα την αρχή ενός σημαντικού κεφαλαίου στις ζωές πολλών ανθρώπων. Όπως συμβαίνει με κάθε ηλιακή έκλειψη, το σημαντικό αυτό κεφάλαιο αφορά θέματα Ήλιου, άρα ζητήματα ταυτότητας, δημιουργικότητας και σκοπού στη ζωή, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με σημαντικά ανδρικά πρόσωπα όπως είναι ο πατέρας, ο σύζυγος ή ο εργοδότης. Το γεγονός ότι η έκλειψη συμβαίνει στο ζώδιο του Αιγόκερω ανακινεί ζητήματα οριοθέτησης, οργάνωσης και υλικής ασφάλειας σε σχέση με τα παραπάνω. Για παράδειγμα, η έκλειψη ίσως γίνει αντιληπτή ως επείγουσα ανάγκη χάραξης νέων μακροπρόθεσμων και υψηλών στόχων αναφορικά με την ταυτότητα και τη δημιουργικότητά μας ή σε ό,τι αφορά τη σχέση μας με σημαντικά ανδρικά πρόσωπα.   


Μάλιστα, η πιο στενή συγκλίνουσα όψη που δέχονται τα Φώτα είναι η σύνοδος με τον Δία, πράγμα που αποκαλύπτει ότι το κεφάλαιο που ξεκινά τυγχάνει εύνοιας και προστασίας, έστω περιορισμένης ή υπό όρους δεδομένης της συγκλίνουσας συνόδου με τον Νότιο Δεσμό Σελήνης στον Αιγόκερω.  Άλλωστε, ο Κρόνος, χορηγός της έκλειψης και του Δία, βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο σε σύνοδο με τον Πλούτωνα υπογραμμίζοντας την ανάγκη για σοβαρές, μεθοδικές και ριζικές αλλαγές ως προϋπόθεση για την όποια δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης και ανάπτυξης που μπορεί να υπόσχεται το νέο κεφάλαιο που ανοίγει τώρα. Οριστική αποκοπή από οτιδήποτε σάπιο ή άχρηστο – παρά τον συνοδό πόνο – αναγκαστικοί περιορισμοί, ριζική αναθεώρηση της σχέσης μας με προγόνους και το παρελθόν και βαθιά ικανότητα οργάνωσης, τάξης και στρατηγικής θα είναι ανάμεσα στις περαιτέρω προϋποθέσεις για επέκταση και ανάπτυξη.

Ανέλπιστοι αρωγοί στον ομολογουμένως δύσβατο δρόμο που ανοίγουν οι πέντε πλανήτες στον Αιγόκερω ίσως να αποτελούν τελικά τόσο η Αφροδίτη από τον Υδροχόο όσο και ο Ερμής, εκτός ορίων, από τον Τοξότη. Κοινός παρονομαστής των δύο αυτών τοποθετήσεων είναι η ελευθερία και η αποτίναξη δεσμών σε πνευματικό επίπεδο και σε επίπεδο σχέσεων και αξιών. Άρα, αν μπορεί να δει κανείς την απελευθέρωση που έρχεται μέσα από την αποκοπή από το παρελθόν και να δράσει με αποφασιστικότητα (Άρης στον Σκορπιό), τότε θα είναι ανάμεσα στους κερδισμένους της έκλειψης.

Χρειάζεται, τέλος, να υπογραμμίσουμε ότι με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης στον Καρκίνο τίποτε από τα παραπάνω δεν θα μας εξελίξει εάν δεν φροντίσουμε να δείξουμε κατανόηση, να βάλουμε «νερό» στο κρασί μας και να αγκαλιάσουμε και να προστατεύσουμε τους σημαντικούς άλλους παρά ή ίσως εξαιτίας των όποιων υλικών ανησυχιών ή εμποδίων (Σελήνη στον Αιγόκερω χορηγός Βόρειου Δεσμού). Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να έχετε μια ηλιακή έκλειψη που να καταστήσει τον δρόμο προς την ελευθερία όσο το δυνατό λιγότερο δύσβατο!

No comments:

Post a Comment