Saturday 7 December 2019

Πανσέληνος στον Άξονα Διδύμων-Τοξότη: Η Τελευταία Πριν τις Εκλείψεις!


Πραγματοποιείται στις 12 Δεκεμβρίου 2019, στις 7:12πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, τον άξονα της διανόησης και της μετακίνησης. Αποτελεί την τελευταία Πανσέληνο της χρονιάς και μας προετοιμάζει για την επερχόμενη ηλιακή έκλειψη της 26ης Δεκεμβρίου. Επιπλέον, αποτελεί την πρώτη Πανσέληνο που πραγματοποιείται μετά την απελευθέρωση του Ερμή από τη σκιά της πρόσφατης αναδρομής του με τον ίδιο να καταλαμβάνει την κρίσιμη μοίρα της προηγούμενης Νέας Σελήνης. Γίνεται ευθεία αναφορά, λοιπόν, σε πολλές και κρίσιμες μετακινήσεις, επικοινωνίες και διαπραγματεύσεις που κορυφώνονται τώρα και που μάλλον εκκρεμούν από τη Νέα Σελήνη της 26ης Νοεμβρίου, η οποία μιλούσε για όνειρα ανάπτυξης, ελευθερίας, εκπαίδευσης και ταξιδιών που ίσως να είχαν μπει στον πάγο από το περασμένο καλοκαίρι. Με τον Ερμή, βέβαια, στο ζώδιο της αδυναμίας του θα είναι εύκολο να παραλειφθούν οι απαιτούμενες λεπτομέρειες, πράγμα που θα θέσει δευτερεύοντα εμπόδια σε επαγγελματικές συνεργασίες και μακροχρόνιες σχέσεις καθώς και σε σοβαρές οικονομικές δοσοληψίες (ημιτετράγωνο με Αφροδίτη και Κρόνο).

Επιπλέον, η Πανσέληνος αυτή αποτελεί την πρώτη που γίνεται μετά την είσοδο του Δία στον Αιγόκερω. Με τρεις ακόμα πλανήτες στο ίδιο ζώδιο, λοιπόν, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη Κρόνου, είναι πολύ τονισμένο επί του παρόντος στις επικοινωνίες και μετακινήσεις το ζήτημα της υλικής ασφάλειας, της επαγγελματικής εξέλιξης και της κοινωνικής ανόδου. Φαίνεται, μάλιστα, να υπάρχει αρκετή ανησυχία και νοητικό άγχος λόγω δυσκολίας εξεύρεσης λύσεων σε σχέσεις, συνεργασίες και σε οικονομικά ζητήματα που είχαν εκτραχυνθεί το προηγούμενο διάστημα λόγω σοβαρών υποχρεώσεων ή χρεών (χιαστό Σελήνης με Αφροδίτη να επιστρέφει εντός ορίων σε σύνοδο με Κρόνο και Πλούτωνα).
Αν και η ταυτόχρονη ορθοδρόμηση του Χείρωνα στον Κριό σε τετράγωνο με τον Δία εντείνει το σχετικό αίσθημα μειονεξίας και μεγεθύνει τις προσωπικές μας αδυναμίες, το πεντάγωνο που σχηματίζει με την Αφροδίτη μας βάζει στη διαδικασία να δημιουργήσουμε τη δική μας πρωτότυπη τάξη σε σχέσεις, συνεργασίες και οικονομικά θέματα. Άλλωστε, με τον Άρη στον Σκορπιό, χορηγό του Χείρωνα, θα υπάρχει τελικά η αυτοπεποίθηση και η επιμονή να ξεπεραστούν οι όποιες αδυναμίες ώστε να συμπλεύσουμε με τη ροή των πραγμάτων (τρίγωνο Άρη με Ποσειδώνα). Τέλος, το συγκλίνον τρίγωνο του Δία με τον Ουρανό στο στοιχείο της γης θα φέρει αναπάντεχες και ξαφνικές λύσεις σε υλικά, οικονομικά ή πρακτικά ζητήματα, αρκεί να είναι κανείς έτοιμος να βγει από τη ζώνη ασφαλείας του (Ουρανός στην απόλυτη έξαρση της Σελήνης). Σε κάθε περίπτωση σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή Πανσέληνο εν αναμονή των εκλείψεων!

No comments:

Post a Comment