Sunday 10 January 2021

Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω: Η Μητέρα των Μαχών!

Πραγματοποιείται στις 13 Ιανουαρίου 2021, στις 7πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο γήινο, συντηρητικό και οργανωτικό ζώδιο του Αιγόκερω. Αποτελεί την πρώτη Νέα Σελήνη του έτους καθώς και την πρώτη που συμβαίνει μετά την εποχή των εκλείψεων Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020. Λόγω ζωδίου ευνοούνται καινούργια ξεκινήματα που έχουν να κάνουν με περισσότερη οργάνωση, μεθοδικότητα και επίδειξη επαγγελματισμού αλλά και με περισσότερο περιορισμό ή «στένεμα». Άλλωστε, η μοναδική όψη που πραγματοποιούν τα Φώτα είναι μια πολύ κλειστή σύνοδος με τον Πλούτωνα, στην ίδια μοίρα σχεδόν όπου πραγματοποιούνταν πέρυσι η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα μαζί με τη σεληνιακή έκλειψη της 10ης Ιανουαρίου 2020, για την οποία γράφαμε τότε ότι σηματοδοτούσε βαθιά έλλειψη δομής και ασφάλειας (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Περισσότερο, λοιπόν, από μια καινούργια αρχή, η παρούσα Νέα Σελήνη μας οδηγεί να κάνουμε μια βουτιά στο παρελθόν και τα έγκατα της ψυχής μας για να αντικρύσουμε κατάματα τις ανασφάλειές μας και να αναμετρηθούμε με ό,τι είναι αυτό που βιώνουμε ως απειλή. Ενδοσκοπήσεις βάθους με στόχο την απαλλαγή από άχρηστους αυτοματισμούς ή ανθυγιεινές συνήθειες του παρελθόντος κρίνονται απαραίτητες και επείγουσες. Σε εξωτερικό επίπεδο αυτό μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεται να ασχοληθούμε πολύ κυριολεκτικά με το υπόγειο του σπιτιού ή τις αποθήκες/ντουλάπες και να απαλλαγούμε από οτιδήποτε δεν εξυπηρετεί τίποτα πλέον πέρα από μια ενθύμηση του παρελθόντος.

Καλούμαστε, λοιπόν, να ανασκουμπωθούμε, να οργανωθούμε και να εξετάσουμε με ειλικρίνεια και θάρρος τι είναι πια σάπιο ή σαθρό ώστε χωρίς πολλούς συναισθηματισμούς να το αφαιρέσουμε από τη ζωή μας. Η σχεδόν ταυτόχρονη ορθοδρόμηση του Ουρανού αποκαλύπτει ότι η αναμέτρηση με τα βάθη της ύπαρξής μας και τα κρυφά και ανήλιαγα υπόγεια θα μας χαρίσει ένα μοναδικό αίσθημα απελευθέρωσης και λύτρωσης. Όσο πιο βαθιά, τόσο πιο ψηλά… Ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα αλλά θα υπάρχει μεγάλη θέληση για υπέρβαση εμποδίων ώστε η διαδικασία της πλουτώνιας μεταμόρφωσης να ολοκληρωθεί (σταθερά τετράγωνα μεταξύ πλανητών στον Υδροχόο και αυτών στον Ταύρο).

Άλλωστε, στο ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης υπάρχει ο σχηματισμός της «ασπίδας» κατά Joyce Hopewell (τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού και εξάγωνο Δία-Χείρωνα που συνδέονται μεταξύ τους με τετράγωνα και ημιεξάγωνα). Υπάρχει, λοιπόν, μια σημαντική μάχη που χρειάζεται να δώσουμε για να υπερασπιστούμε ή να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας δίνοντας αξία στην απελευθέρωση και ανακαλύπτοντας καινούργιους τρόπους θεραπείας παρά τα εμπόδια και παρά την άγνοια του πώς θα τα καταφέρουμε…  

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω ακούστε το σχετικό podcast «Το Ταξίδι του Ήρωα» όπου ο Βαγγέλης Πετρίτσης PhD και η Μαριάννα Χρυσικάκου σχολιάζουν, μεταξύ άλλων, τη Νέα Σελήνη της 13ης Ιανουαρίου μέσα από ένα πρίσμα αυτογνωσιακό και αυτοθεραπευτικό.

 

No comments:

Post a Comment