Sunday 24 January 2021

Πανσέληνος στον Άξονα Λέοντα-Υδροχόου: Ανατρεπτικές Δράσεις και Τομές!

 

Πραγματοποιείται στις 28 Ιανουαρίου 2021, στις 9:16μμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου, τον άξονα της ατομικής προβολής και της ομαδικής συμμετοχής. Ακολουθεί τη Νέα Σελήνη της 13ης Ιανουαρίου την οποία είχαμε χαρακτηρίσει ως «Μητέρα των Μαχών» και η οποία μας καλούσε σε μια σημαντική μεταμόρφωση με σκοπό την απαλλαγή από οτιδήποτε σάπιο ή άχρηστο, πράγμα που θα οδηγούσε σε ένα μοναδικό αίσθημα απελευθέρωσης. Η παρούσα Πανσέληνος κορυφώνει, λοιπόν, αυτή τη μεταμόρφωση που συνοδεύεται από απελευθέρωση δημιουργώντας, όμως, μαζί έκρυθμες, στρεσογόνες ή εκρηκτικές καταστάσεις για γερά νεύρα! Πιο συγκεκριμένα, το σταθερό Ταυ-Τετράγωνο που σχηματίζει ο άξονας της πανσελήνου με κορυφή τον Άρη-Ουρανό αποκαλύπτει μεγάλη πίεση για ολοκλήρωση σχεδίων και αναζήτηση υλικής, ή ακόμα και σωματικής, ασφάλειας που μπορεί να εκτονωθεί με ιδιαίτερα δραματικό και ξαφνικό τρόπο.

Στην πιο θετική της εκδοχή, η Πανσέληνος αυτή είναι σε θέση να λειτουργήσει αρκετά θεραπευτικά, παρά ή χάρη στην προκαλούμενη αναστάτωση, με δεδομένη τη σφήνα που σχηματίζει ο άξονας της Πανσελήνου στην κορυφή της οποίας βρίσκεται ο Χείρωνας. Επιπλέον, η ανάγκη για ατομική προβολή τονίζεται έντονα σε αυτή την Πανσέληνο και δύναται να στηριχτεί σημαντικά από φίλους και ομάδες ανθρώπων, αρκεί να είναι κανείς πρόθυμος να αναλάβει ανατρεπτικές πρωτοβουλίες και να προβεί σε ριζοσπαστικές τομές παρά τυχόν αντιστάσεις ή εμπόδια. Στην πιο αρνητική της εκδοχή, ωστόσο, η Πανσέληνος αυτή μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες αναστατώσεις και αναταραχές όπου δύο ανταγωνιστικά μέρη ή δύο αντίπαλα στρατόπεδα μάχονται το ένα το άλλο χωρίς προοπτική υπαναχώρησης κανενός.   

Τέλος, δεν ξεχνάμε ότι ο Ερμής είναι έτοιμος να αναδρομήσει. Συνεπώς, σηματοδοτείται μια εικοσαήμερη περίοδος εσωστρέφειας και καθυστερήσεων σε επίπεδο επικοινωνιών και μετακινήσεων όπου επείγει η ανάγκη αναθεώρησης ομαδικών ή συλλογικών διαδικασιών που εκκρεμούσαν καιρό και που μπορεί να είχαν δημιουργήσει «κενά» ή «τρύπες» σε σχέσεις και τσέπες και που θα χρειαστούν έξυπνους τρόπους για να κλείσουν (Ερμής σε ημιεξάγωνο με Αφροδίτη-Πλούτωνα). Αν και ο Ερμής θα ορθοδρομήσει στις 21 Φεβρουαρίου, δεν είναι παρά στις 12 Μαρτίου που θα επιστρέψει στη θέση που βρίσκεται τώρα. Άρα, θα χρειαστεί κάποια υπομονή προκειμένου να τακτοποιηθούν σχετικές εκκρεμότητες που κάνουν την εμφάνισή τους σε αυτή την Πανσέληνο.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Πανσέληνο στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου ακούστε το σχετικό podcast «Το Ταξίδι του Ήρωα» όπου ο Βαγγέλης Πετρίτσης PhD και η Μαριάννα Χρυσικάκου σχολιάζουν, μεταξύ άλλων, την Πανσέληνο της 28ης Ιανουαρίου μέσα από ένα πρίσμα αυτογνωσιακό και αυτοθεραπευτικό.

No comments:

Post a Comment