Thursday 19 August 2021

Πανσέληνος στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου: Δεύτερη και Φαρμακερή!

 

Πραγματοποιείται στις 22 Αυγούστου 2021, στις 3:01μμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου, τον άξονα της ατομικότητας και της συλλογικότητας. Ακολουθεί τη Νέα Σελήνη της 8ης Αυγούστου, που έφερε αλλαγή σχεδίων σε πολλούς, και αποτελεί τη δεύτερη Πανσέληνο του καλοκαιριού που συμβαίνει στον ίδιο άξονα καθώς, υπενθυμίζουμε, είχε προηγηθεί η Πανσέληνος της 24ης Ιουλίου στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου. Πέρα από το ότι είναι σχετικά σπάνιο να έχουμε δύο διαδοχικές Πανσελήνους να συμβαίνουν στον ίδιο άξονα, έχει μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι η τρέχουσα συμβαίνει στην αναιρετική, δηλαδή στην τελευταία μοίρα του άξονα.

Από τη μία, λοιπόν, δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία για να επιτύχει κανείς πράγματα που δεν μπόρεσε να υλοποιήσει την πρώτη φορά. Από την άλλη, όμως, η αναιρετική θέση των Φώτων, μας κάνει να αντιληφθούμε ότι η ευκαιρία αυτή είναι και η τελευταία. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται σε πολλούς «φούρια» και αίσθημα επείγοντος, διότι αν κάτι δεν γίνει τώρα, ίσως να μη γίνει ποτέ ξανά. Μάλιστα, η συμμετοχή του Δία στον άξονα της Πανσελήνου διογκώνει ακόμα περισσότερο το αίσθημα επείγοντος και μαζί την ανάγκη για ελευθερία, χαλάρωση και απουσία φραγμών.

Σε ατομικό επίπεδο, λοιπόν, μιλάμε σαφώς για μία τελευταία ευκαιρία για δημιουργικότητα, ψυχαγωγία, διασκέδαση και απόδραση με φίλους και παρέες ή μέσα σε κάποιο συλλογικό πλαίσιο. Ξεφάντωμα σαν να μην υπάρχει αύριο, μπορεί να έλεγε κάποιος, και ασυγκράτητη ανάγκη για ελευθερία που φτάνει τα όρια της παρεκτροπής (Φώτα = Άρης/Ουρανός). Σε κοινωνικό επίπεδο, αν η πρώτη πανσέληνος επρόκειτο για την «Αποκαθήλωση της Δημοκρατίας», μήπως αυτή η δεύτερη έρχεται για να ολοκληρώσει το έργο της πρώτης; Δεν ξεχνάμε, άλλωστε, ότι έχει μόλις αναδρομήσει ο Ουρανός σε τρίγωνο με Ερμή-Άρη από την Παρθένο και σε τετράγωνο με Κρόνο, με αποτέλεσμα να μη μένει άλλο περιθώριο στην κρατική διοίκηση παρά να αντιδράσει στις εξεγερμένες φωνές. Εν αναμονή της κρατικής αντίδρασης, μπορείτε να αδράξετε την ευκαιρία για σύσφιγξη σχέσεων και να σκεφτείτε τρόπους που να συνδυάζουν την ελευθερία με τη συμμόρφωση... (Αφροδίτη σε τρίγωνο με Κρόνο, Ουρανός σε τρίγωνο με πλανήτες στην Παρθένο)

No comments:

Post a Comment