Sunday 31 October 2021

Νέα Σελήνη στον Σκορπιό: Ανεβαίνει η Αυλαία των Εκλείψεων!

Πραγματοποιείται στις 4 Νοεμβρίου 2021, στις 11:14μμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο μαχητικό, ασυμβίβαστο και ανθεκτικό ζώδιο του Σκορπιού και έχει ιδιαίτερη σημασία διότι με αυτήν ανοίγει επισήμως η εποχή των εκλείψεων, καθώς η πανσέληνος που ακολουθεί θα είναι και σεληνιακή έκλειψη. Μια καινούργια αρχή, λοιπόν, συμβολίζει αυτή η Νέα Σελήνη που μας προετοιμάζει για το κλείσιμο ή το άνοιγμα ενός σημαντικού κεφαλαίου στη ζωή μας, ανάλογα με τον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου τυχαίνει να πέφτει τόσο η Νέα Σελήνη όσο και η επερχόμενη έκλειψη. Πιο συγκεκριμένα, η ιδιομοιρίας αντίθεση των Φώτων με τον Ουρανό ταράζει τα «στάσιμα νερά» του τομέα της ζωής μας όπου πέφτει, προκαλώντας κάποιου είδους κρίση ή αναστάτωση. Παρόμοιο μήνυμα φαίνεται να στέλνουν και οι αναιρετικές τοποθετήσεις τόσο του Ερμή όσο και της Αφροδίτης υπογραμμίζοντας την «τελεσίδικη» αίσθηση που αφήνει αυτή η Νέα Σελήνη.

Μάλιστα, με τον Ουρανό να δεσπόζει, η πρόβλεψη καθίσταται σχεδόν αδύνατη κι έτσι ένα αναμενόμενο αίσιο τέλος μπορεί τελικά να γίνει αναπάντεχα «απ-αίσιο» αλλά και το ανάποδο, όπου ένα αναμενόμενα δύσκολο ή απευκταίο τέλος να έχει τελικά αίσια έκβαση! Θα είναι καλό, λοιπόν, να αφεθεί κανείς στο απρόβλεπτο, ξαφνικό και, συνάμα, απελευθερωτικό άγγιγμα του Ουρανού, θεωρώντας το μια καλή υπενθύμιση ότι ο τελικός προγραμματισμός της ζωής μας δεν βρίσκεται στα δικά μας χέρια αλλά σε αυτά του Θεού και του σύμπαντος.

Στον βαθμό που κάποιος δεν μπορεί να αφήσει τον έλεγχο και να προσαρμοστεί στους νέους κανόνες του «παιχνιδιού», το πιθανότερο είναι να νιώσει μεγάλη ανασφάλεια στην προσπάθειά του να διαχειριστεί την όποια κρίση ή αναστάτωση φέρνει η Νέα Σελήνη (Άρης στην απόλυτη πτώση της Σελήνης σε τετράγωνο με Κρόνο στον Υδροχόο). Άρα, μήπως κανείς να επέλεγε να δει την ανατρεπτικότητα αυτής της Νέας Σελήνης μέσα από το πρίσμα της ευκαιρίας για μεταμόρφωση και βαθιά αλλαγή που επιτρέπει περισσότερη αισιοδοξία μελλοντικά; (Ουρανός = Άρης/Δίας) Το μεγάλης ανοχής αλλά συγκλίνον τρίγωνο των Φώτων με τον Ποσειδώνα υποστηρίζει αυτή τη θέαση των πραγμάτων ενισχύοντας σταδιακά την απαραίτητη πίστη ότι κάθε εμπόδιο είναι, όχι μόνο για καλό, αλλά και για το άνοιγμα του μυαλού μας στο διαφορετικό, το πρωτόγνωρο και το πρωτοποριακό (Ποσειδώνας = Ερμής/Ουρανός = Άρης/Κρόνος). Εσείς, άραγε, πόσο μεγάλη αγκαλιά θα ανοίξετε στην ανατροπή που επιφυλάσσει αυτή η Νέα Σελήνη;

No comments:

Post a Comment