Tuesday 15 March 2022

Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων: Πόλεμος και Ελευθερία

 

Πραγματοποιείται στις 18 Μαρτίου 2022, στις 9:17πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων, τον άξονα της υπηρεσίας και της αφοσίωσης σε κάτι ανώτερο. Όπως κάθε Πανσέληνος, έτσι και αυτή κορυφώνει τις διαδικασίες που ξεκίνησαν με την προηγηθείσα Νέα Σελήνη, η οποία μιλούσε για κάποιου είδους ανάπτυξη ή επέκταση που να επιτρέπει την κατάκτηση περισσότερης ελευθερίας. Μάλιστα, με τη Σελήνη στην Παρθένο τονίζεται τώρα η ανάγκη για τάξη, ρεαλισμό και προγραμματισμό, η οποία, όμως, δεν φαίνεται να ικανοποιείται πλήρως λόγω του ότι ο χορηγός της Σελήνης, Ερμής, βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων όπου επίσης βρίσκονται ο Ήλιος, ο Δίας και ο Ποσειδώνας. Η τόσο τονισμένη ενέργεια των Ιχθύων μαρτυρά μεγάλη ρευστότητα και αβεβαιότητα. Ως εκ τούτου, θα χρειαστεί να είναι κανείς ευέλικτος ώστε να μπορέσει να προσαρμοστεί σε μεταβαλλόμενες ή απρόβλεπτες συνθήκες, οι οποίες, όμως, υπόσχονται ανάπτυξη.

Η ενέργεια των Ιχθύων φέρνει μαζί περισσότερη χαλάρωση, ρομαντισμό και ανάγκη διαφυγής από την πραγματικότητα καθώς και ονειροπόληση ή ανάγκη οραματισμού ενός καλύτερου μέλλοντος παρά την κριτική, πραγματιστική και ρεαλιστική – έως ‘ξενέρωτη’ – στάση της Παρθένου. Άλλωστε, με τα Φώτα στις μοίρες της απόλυτης πτώσης και έξαρσης της Αφροδίτης, θα απαιτηθεί μεγάλη προσοχή ώστε η όποια κριτική διάθεση ή ανάγκη προσγείωσης στην πραγματικότητα να μην καλλιεργήσει πνεύμα φιλονικίας ή ανταγωνισμού σε σχέσεις και συνεργασίες.

Ας μην ξεχνάμε, επιπλέον, ότι η Αφροδίτη παραμένει σε σύνοδο με τον Άρη, και επί του παρόντος σε τετράγωνο με Ουρανό, οπότε τυχόν ανταγωνιστικές ή πολεμικές εξελίξεις σε σχέσεις και συνεργασίες δεν αποκλείεται να φέρουν έκρυθμες εξελίξεις, έξαφνες συγκρούσεις και απροσδόκητους χωρισμούς ή, έστω, παροδική ψυχρότητα.  Και με τον Πλούτωνα, από την απόλυτη έξαρση του Άρη και σε θέση σφήνας με τον άξονα της Πανσελήνου, κύρια βαλβίδα εκτόνωσης των εντάσεων θα αποτελέσει, δυστυχώς, η αποθέωση του πολέμου, της χειριστικότητας και των παιχνιδιών δύναμης (βλ. σε κοσμικό επίπεδο τη Ρωσία και την Ουκρανία).

Αν υπάρχει, λοιπόν, κάτι που μπορείτε να κάνετε για να διαχειριστείτε αυτές τις τάσεις, αυτό θα είναι να επιτρέψετε περισσότερο χώρο, ελευθερία και πνεύμα νεωτερισμού στις σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Πόσον «αέρα», όμως, θα είστε σε θέση να παραχωρήσετε στους άλλους;

No comments:

Post a Comment