Thursday 22 September 2022

Νέα Σελήνη στον Ζυγό: Η Ισορροπία Κοστίζει!

 

Πραγματοποιείται στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, στις 00:54πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο αέρινο, αρμονικό και διπλωματικό ζώδιο του Ζυγού. Όπως κάθε Νέα Σελήνη, έτσι και αυτή μας καλεί να κάνουμε μια καινούργια αρχή στον τομέα εκείνο του ωροσκοπίου του καθενός όπου τυχαίνει να πέφτει. Βέβαια, με επτά πλανήτες ανάδρομους (συμπεριλαμβανομένου του Χείρωνα), περισσότερο από καινούργια αρχή, αυτή εδώ μοιάζει περισσότερο να μας ωθεί προς τακτοποίηση μιας σειράς ζητημάτων που μας απασχόλησαν μέσα στις τελευταίες εβδομάδες ή που μπορεί να εκκρεμούν ακόμη και από τον περασμένο Μάιο ή Ιούνιο.

Με την Αφροδίτη, χορηγό της Νέας Σελήνης, στο ζώδιο της πτώσης της (Παρθένος) και σε σύνοδο με τον ανάδρομο Ερμή από τη μοίρα της απόλυτης πτώσης της Αφροδίτης, τα ζητήματα που εκκρεμούν ή χρήζουν τακτοποίησης αφορούν σχέσεις, συνεργασίες και συγγενικά πρόσωπα και μπορεί να καλλιεργούν ένα πολεμικό ή αγχωτικό κλίμα και να έχουν ζημιογόνες οικονομικές προεκτάσεις.

Είναι σαφές, ωστόσο, ότι αυτή η «ζυγίσια» Νέα Σελήνη έχει σαν σημαντικό της κίνητρο την επίτευξη περισσότερης αρμονίας και ισορροπίας μέσα από την ανάπτυξη, ανανέωση ή διεύρυνση των οριζόντων μας (αντίθεση με Δία). Ταξίδια, σπουδές και επαφές με ανθρώπους του εξωτερικού, του νόμου ή ακόμα και της εκκλησίας θα έχουν έναν ρόλο να παίξουν στην επιδιωκόμενη ανάπτυξη και ανανέωση. Προϋπόθεση, όμως, για την ανάπτυξη είναι να γίνει μια σημαντική μεταρρύθμιση, η οποία ίσως να σημαίνει οικειοθελή απαλλαγή από πράγματα και δομές που πια δεν λειτουργούν (Φώτα σε ενάμισι τετράγωνα με Κρόνο-Ουρανό).

Αν κανείς είναι διατεθειμένος να πληρώσει, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, το σημαντικό κόστος της απαιτούμενης μεταρρύθμισης, τότε ενδέχεται να δει σχέσεις και συνεργασίες του να ανασταίνονται ή να αναγεννούνται από τις στάχτες τους (Αφροδίτη και Ερμής σε τρίγωνο με Πλούτωνα). Σε τι μεταρρυθμίσεις, λοιπόν, είστε διατεθειμένοι να προβείτε και πόσο μεγάλο κόστος να επωμιστείτε;

No comments:

Post a Comment