Tuesday 6 September 2022

Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων: Συμβιβασμός, ναι ή όχι;

 

Πραγματοποιείται στις 10 Σεπτεμβρίου 2022, στις 12:59μμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων, τον άξονα της υπηρεσίας και της αφοσίωσης σε κάτι ανώτερο. Όπως κάθε Πανσέληνος, έτσι και αυτή κορυφώνει διαδικασίες που μπορεί να ξεκίνησαν κοντά στην προηγούμενη Νέα Σελήνη. Στην προκειμένη περίπτωση, έρχεται ως κορύφωση του σεληνιακού κύκλου που άρχιζε στις 27 Αυγούστου με τη Νέα Σελήνη στην Παρθένο η οποία γεννούσε αγχωτικές καταστάσεις που θα μπορούσαν, όμως, να αντιμετωπιστούν με αισιοδοξία. Το ίδιο μοτίβο, λοιπόν, φαίνεται να τονίζεται ακόμη περισσότερο επί του παρόντος καθώς τα Φώτα βρίσκονται σε κρίσιμη μοίρα Κρόνου και καθώς η Αφροδίτη συγκλίνει σε τετράγωνο με τον Άρη.

Συνεπώς, η Πανσέληνος ρίχνει φως σε άγχη, ανασφάλειες και διενέξεις που σχετίζονται με επαγγελματικά ζητήματα ή με περιορισμούς που αφορούν ειδικά το υλικό, πρακτικό ή οικονομικό επίπεδο. Και με τον Ερμή να αναδρομεί, επικρατεί ένα αίσθημα επείγοντος για την αναθεώρηση και επανεξέταση ιδεών, απόψεων ή συζητήσεων και διαπραγματεύσεων που μπορεί να έλαβαν χώρα από 20 Αυγούστου τουλάχιστον και μετά.

Για να αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα της παραπάνω αναθεώρησης ή επανεξέτασης, θα χρειαστεί να περάσει περίπου ένας μήνας μέσα στον οποίο θα είναι σώφρον να επιδιώξει κανείς περισσότερη εσωστρέφεια και απομόνωση ώστε να σκεφτεί, να ενδοσκοπήσει και να αναβάλει τυχόν αποφάσεις για μετά το πέρας της αναδρομής του Ερμή (2 Οκτωβρίου). Άλλωστε, η ταυτόχρονη έμφαση της Πανσελήνου στη μεταβλητή ποιότητα υπογραμμίζει την αδυναμία λήψης οριστικών αποφάσεων καθώς θα απαιτηθεί ευελιξία και προσαρμοστικότητα στην ρευστότητα της περιόδου.

Παρά το άγχος, όμως, και τις ανασφάλειες που τονίζει η Πανσέληνος, υπάρχουν μαζί και οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να αγγίξει κανείς κάποιο μικρότερο ή μεγαλύτερο όνειρο ή ιδανικό, ακόμα κι αν αυτό δεν γίνει με τον αναμενόμενο τρόπο (Σελήνη σε σύνοδο με Ποσειδώνα και εξάγωνο με Ουρανό). Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: πόσο διατεθειμένοι θα είστε να συμβιβαστείτε με κάτι λιγότερο;

No comments:

Post a Comment