Friday 14 September 2012

Νέα Σελήνη στην Παρθένο στις 16 Σεπτεμβρίου: Η αρχή του τέλους;



Στις 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 5.15 το πρωί πραγματοποιείται Νέα Σελήνη στην 23η μοίρα της Παρθένου. Όπως έχω ξαναγράψει στο παρελθόν, το καινούριο φεγγάρι είναι μια ευκαιρία να κάνουμε μια νέα αρχή. Γνωρίζοντας τη θέση της Νέας Σελήνης στον ζωδιακό κύκλο αλλά και τις πλανητικές όψεις υπό τις οποίες πραγματοποιείται, μπορούμε να διοχετεύσουμε τις ενέργειές μας κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επωφεληθούμε τα μέγιστα από τη νέα αρχή που μας καλεί να κάνουμε το καινούριο φεγγάρι είτε σε ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η Νέα Σελήνη στην Παρθένο είναι από τις σημαντικότερες του έτους, δεδομένου του ότι πραγματοποιείται με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω έτοιμο να ορθοδρομήσει μετά από ανάδρομη πορεία πέντε μηνών και σε ακριβείας όψη τετραγώνου με τον Ουρανό στον Κριό. 



Ο Πλούτωνας συμβολίζει την ανάγκη μας να ξεριζώσουμε οτιδήποτε σάπιο και φθαρμένο ώστε να πετύχουμε την κάθαρση, την εξυγίανση και εν τέλει τη μεταμόρφωση εκείνων των δομών στη ζωή μας που δεν έχουν πλέον καμιά αξία και χρησιμότητα. Έτσι, λοιπόν, η διέλευση του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, δηλαδή από το ζώδιο που είναι κατεξοχήν συνδεδεμένο με το στάτους κβο, τη δημόσια ζωή και τις ανώτερες κοινωνικές τάξεις, μας καλεί να βγάλουμε στην επιφάνεια ό,τι σάπιο και σκανδαλώδες επιβίωνε τόσα χρόνια στο οικονομικό μας σύστημα και στα ανώτερα κλιμάκια της κοινωνικής ιεραρχίας, με σκοπό να επέλθει η διαφάνεια και η εξυγίανση. Δεν είναι τυχαίο ότι, από το 2008 που μπήκε ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω, το σύστημα έχει μπει σε μια πρωτόγνωρη κρίση που ολοένα και βαθαίνει με τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιαπωνία να είναι στο στόχαστρο καθώς αυτές είναι οι χώρες και ομοσπονδίες που βρίσκονταν μέχρι τώρα στην κορυφή του παγκόσμιου συστήματος. 


Ιδωμένη από αυτό το πρίσμα, η διέλευση του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω έχει το δυναμικό να φέρει το τέλος του καπιταλισμού, όπως τουλάχιστον τον γνωρίζουμε (για μια πιο διεξοδική ανάλυση, πατήστε εδώ). Δεδομένου λοιπόν ότι ταυτόχρονα με τη Νέα Σελήνη ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω σε όψη τετραγώνου με τον Ουρανό ετοιμάζεται να ορθοδρομήσει και άρα να εξωτερικεύσει το δυναμικό που κουβαλάει για συστημική εξυγίανση και μεταμόρφωση, είναι πιθανό το καινούριο φεγγάρι να σηματοδοτήσει την απαρχή μιας σειράς ριζικών μεταμορφώσεων και βίαιων επαναστάσεων που θα κορυφωθούν εν μέρει με την Πανσέληνο-δυναμίτη στις 30 Σεπτέμβρη και την οποία θα καλύψω σε επόμενη ανάρτηση.

Το δυναμικό της βίας τονίζεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι η Αφροδίτη και ο Άρης θα είναι σε όψη τετραγώνου μεταξύ τους, το οποίο μπορεί να μεταφραστεί σε έντονη υπερτίμηση της βίας και της επιθετικότητας, ειδικά για λόγους οικονομικούς. Θέλει επιπρόσθετη προσοχή αυτή η όψη, γιατί επηρεάζει άμεσα και τις συναισθηματικές μας σχέσεις, οι οποίες εύκολα μπορεί να μετατραπούν σε πεδία συγκρούσεων όπου η λεκτική, σωματική ή ψυχολογική βία ίσως οδηγήσει κάποιες από τις σχέσεις αυτές στο αναπόφευκτο τέλος τους. Η συγκεκριμένη πιθανότητα αφορά πολύ έντονα όσους ανήκουν στα ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) που έχουν γεννηθεί γύρω στο μέσο του ζωδίου ή όσους έχουν πλανήτες κοντά στις μεσαίες μοίρες των ίδιων ζωδίων. Αναμένεται ότι για αυτά τα άτομα οι πιθανώς αναπόφευκτες αλλαγές που συμβολίζει η ορθοδρόμηση του Πλούτωνα σε τετράγωνο με τον Ουρανό δε θα είναι διόλου εύπεπτες, καθώς είναι εκείνα τα ζώδια που τείνουν να βολεύονται περισσότερο από τα άλλα και να αποφεύγουν συνειδητά ή ασυνείδητα τις αλλαγές.   

Είναι εξίσου σημαντικό να σημειώσουμε ότι η απαρχή που σηματοδοτεί το καινούριο φεγγάρι για μια αλυσίδα ριζικών μεταμορφώσεων και βίαιων εξεγέρσεων και ανατροπών φαίνεται να επηρεάζει άμεσα τομείς που συνδέονται με το ζώδιο στο οποίο πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη, δηλαδή την Παρθένο. Άρα, ζητήματα που αφορούν στην υγεία, την εργασία και την καθημερινότητά μας είναι πιθανό να επηρεαστούν άμεσα αλλά και να αποτελέσουν την αφορμή για την πυροδότηση των ριζικών μεταμορφώσεων στη δημόσια ζωή και στο οικονομικό σύστημα για τις οποίες ήδη μιλήσαμε. Εν κατακλείδι, δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα σε αυτό το καινούριο φεγγάρι που να μας επιτρέπουν τον εφησυχασμό, καθώς ο πλανήτης και η κοινωνία μας μπαίνουν πλέον δυναμικά σε μια πορεία αναπόφευκτων και ριζοσπαστικών αλλαγών.

Θα ήθελα όμως να κλείσω με την παρακάτω σημείωση: αυτή η Νέα Σελήνη είναι μια ακόμα σε αυτή τη χρονιά που πραγματοποιείται με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα σε όψη τριγώνου, μια πλανητική συγκυρία που είναι πολλά υποσχόμενη τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Σε ατομικό επίπεδο, αυτή η όψη θα μπορούσε να φέρει την αρχή της υλοποίησης ακόμη και των πιο τρελών μας ονείρων! Επί του παρόντος, αυτό φαίνεται να ισχύει ιδιαιτέρως για όσους γεννήθηκαν προς το τέλος των ζωδίων της Γης (Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι) και μπορεί να σχετίζεται τόσο με όνειρα εργασιακά όσο και με όνειρα σχετικά με τη βελτίωση της υγείας τους. Επειδή μιλάμε για Νέα Σελήνη στην Παρθένο, ευνοείται ιδιαιτέρως η αρχή κάθε τύπου εργασιών που έχουν σαν στόχο την βελτίωση της καθημερινότητάς μας κι έτσι είναι ο κατάλληλος καιρός για έργα ανακαίνισης ή επιδιόρθωσης βλαβών. Σε συλλογικό επίπεδο τώρα, η όψη τριγώνου μεταξύ Κρόνου και Ποσειδώνα μπορεί να μεταφραστεί ως εξής: η σκληρή μας δουλειά για την επίτευξη ισότητας και δικαιοσύνης (Κρόνος στο Ζυγό) μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσει (όψη τριγώνου) στην αναβίωση των ιδεωδών του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης (Ποσειδώνας στους Ιχθύς). Με άλλα λόγια, το καλό των πολλών φαίνεται να παίρνει προβάδισμα επί του καλού των λίγων… Μέχρι την επόμενη ανάρτηση, σας στέλνω αγάπη και φως!   

No comments:

Post a Comment