Thursday 9 May 2013

Ηλιακή Έκλειψη στον Ταύρο: Η κτητικότητα που οδηγεί στην απώλεια…



Στις 10 Μαΐου 2013 και ώρα 2:28 πρωινή πραγματοποιείται ηλιακή έκλειψη στη 19η μοίρα του Ταύρου. Όπως έχω ξαναγράψει, οι εκλείψεις μπορεί να προκαλούν φόβο και να θεωρούνται παραδοσιακά ως κακοί οιωνοί, θα ήταν όμως χρήσιμο να ξεκαθαρίσουμε ότι οι εκλείψεις σηματοδοτούν την κορύφωση γεγονότων και συναισθημάτων, είτε θετικών είτε αρνητικών. Πιο συγκεκριμένα, μια ηλιακή έκλειψη είναι μια νέα σελήνη η ιδιοτυπία της οποίας έγκειται στο ότι η Σελήνη βρίσκεται σε τέτοια θέση ώστε να ρίχνει τη σκιά της στη Γη, κάτι που εντείνει τη σημασία μιας τέτοιας νέας σελήνης. Αν και δεν υπάρχει ομοφωνία σχετικά με τη διάρκεια επιρροής των εκλείψεων, είναι γενικά αποδεκτό ότι το αποκορύφωμα της επιρροής τους βιώνεται από ένα μήνα πριν μέχρι και ένα μήνα μετά την έκλειψη.


Η παρούσα έκλειψη χορηγείται από την Αφροδίτη στους Διδύμους που δέχεται όψη τετραγώνου από τον Ποσειδώνα και γίνεται με τον Ήλιο και τη Σελήνη σε όψη συνόδου τόσο με τον Ερμή όσο και τον Άρη. Ο τελευταίος μάλιστα δέχεται όψη αντίθεσης από τον Κρόνο στο Σκορπιό αν και εξασθενημένη λόγω απόκλισης επτά μοιρών. Δεδομένου του ότι η προηγούμενη έκλειψη, που ήταν σεληνιακή, έγινε πάλι με πλειάδα πλανητών στα ζώδια του Ταύρου και του Σκορπιού, ζώδια που αποτελούν τους δύο πόλους του λεγόμενου άξονα της υλικής και συναισθηματικής ανταλλαγής, η ηλιακή αυτή έκλειψη μας καλεί να κάνουμε μια καινούρια αρχή βάσει των μαθημάτων που μας δίδαξε η σεληνιακή έκλειψη. Ιδανικά, αυτό που μάθαμε με την προηγούμενη σεληνιακή έκλειψη ήταν ότι δεν έχει νόημα να συσσωρεύουμε υλικά αγαθά και αποκτήματα αν δεν έχουμε σκοπό να τα μοιραστούμε. Άλλωστε, με τους Βόρειους Δεσμούς της Σελήνης στο Σκορπιό καλούμαστε να αναπτυχθούμε μέσα από το βαθύ και ουσιαστικό μοίρασμα τόσο των υλικών μας πόρων όσο και των συναισθημάτων μας.

Η χορηγός της ηλιακής έκλειψης, δηλαδή η Αφροδίτη στους Διδύμους, επιτείνει την αναποφασιστικότητα σχετικά με το ποιον πόλο να προτιμήσουμε: αυτόν της συσσώρευσης (Ταύρος) ή αυτόν του μοιράσματος (Σκορπιός); Να κρατήσουμε τα χρήματα και τα υλικά μας αγαθά για εμάς μόνο (Ταύρος) ή να τα μοιραστούμε με κάποιον άλλον (Σκορπιός); Το τετράγωνο που δέχεται όμως η χορηγός Αφροδίτη από τον Ποσειδώνα εκφράζει την αδήριτη ανάγκη να μοιραστούμε τα υλικά μας αγαθά με ανιδιοτέλεια. Αν δεν το κάνουμε αυτό από μόνοι μας, τότε το σύμπαν μπορεί να το κάνει για μας υπό τη μορφή κάποιας οικονομικής απώλειας, μέσω εξαπάτησης ή κλοπής για παράδειγμα. Ας λάβουμε και υπόψη το ότι ο Άρης μαζί με τον Πλούτωνα (ο οποίος είναι σε αμοιβαία υποδοχή με τον Κρόνο) χορηγούν τους Βόρειους Δεσμούς της Σελήνης στο Σκορπιό: αν δε μάθουμε λοιπόν να μοιραζόμαστε, τότε το μόνο που θα καταφέρουν οι όποιες σημαντικές πρωτοβουλίες που ίσως πάρουμε για αποταμίευση και διατήρηση των κεκτημένων μας (σύνοδος Ήλιου-Άρη στον Ταύρο) θα είναι να καταστεί πολύ πιο οδυνηρός ο εξαναγκασμός της αποδοχής ότι ό,τι έχουμε θα πρέπει να το μοιραζόμαστε

Έτσι, η ηλιακή έκλειψη μας καλεί να κάνουμε μια καινούρια αρχή στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τη συσσώρευση/κτητικότητα και να καταλάβουμε ότι η συσσώρευση αγαθών έχει νόημα όταν προορίζεται για μοίρασμα με κάποιον άλλον. Στην προσπάθειά μας να το καταλάβουμε αυτό ίσως χρειαστεί να αναμειχθούμε σε κάποια προστριβή οικονομικού περιεχομένου, η οποία θα είναι όμως χαμηλών τόνων (πολυαστρία Ηλίου-Σελήνης-Ερμή-Άρη στον Ταύρο). Πιο έντονα θα βιώσουν την έκλειψη αυτή οι εκπρόσωποι του δεύτερου και τρίτου δεκαημέρου των σταθερών ζωδίων (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) καθώς θα χρειαστεί να κάνουν μια καινούρια αρχή σε οικονομικό επίπεδο, αρχή που θα σχετίζεται με κάποιον νευραλγικό τομέα της ζωής τους (σπίτι-γάμος-καριέρα). Επίσης έντονα μπορεί να βιώσουν την έκλειψη όσοι έχουν πλανήτες ή γωνίες (ωροσκόπο / μεσουράνημα) κοντά στην 19η μοίρα των ίδιων ζωδίων. Καλή έκλειψη!

No comments:

Post a Comment